06 Δεκεμβρίου, 2015

Ο ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 2,2 ΔΙΣ. ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

 

Σε μια διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν δώδεκα ώρες και ολοκληρώθηκε περίπου 15 λεπτά πριν τις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, η Βουλή των Ελλήνων υπερψήφισε το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2016.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

 

Με ιεροπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου οδό Αχαρνών. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ «ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»

 

Γιατί το «Ισλαμικό κράτος» ή ISIS αποκαλείται τώρα Ντάις - Daesh (Daish).Η τρομοκρατική ομάδα που μέχρι τώρα αποκαλούνταν «Ισλαμικό Κράτος» (όπως επίσης IS ή ISIS ή ISIL) στα διεθνή μέσα ενημέρωσης άρχισε από τις αρχές Δεκεμβρίου να αποκαλείται Ντάις – για παράδειγμα στα ρωσικά ДАИШ (Ντάισς) ή στα αγγλικά Daesh-Daish.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 
Με το ασφαλιστικό να δείχνει να εισέρχεται στην τελική ευθεία, η κυβέρνηση προσβλέπει σε ψήφιση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΖΕΡΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

 

Αυτά να βλέπουν οι κυβερνώντες μας και να παραδειγματίζονται... Το "αγαπημένο" του Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο η χώρα του έχει μία συνεργασία σπάνια στον κόσμο, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Φωτιά εκδηλώθηκε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σε κατάστημα με ρούχα στην οδό Θεμιστοκλέους 56 στα Εξάρχεια. Όσοι βρίσκονταν στο κτίριο έχουν απομακρυνθεί. Καθυστερήσεις στις πτήσεις αεροσκαφών στον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» προκάλεσε η περιορισμένη ορατότητα λόγω της πυκνής ομίχλης που κάλυψε το πρωί περιοχές στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 200.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΟΚΤΑΜΗΝΟ

 

“Παραλάβαμε την ανεργία στο 26,5% και έχει πάει στο 25,5% αλλά δεν πανηγυρίζουμε, δεν μιλάμε για success story”, είπε μιλώντας από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ

 

Έκκληση για διάλογο με τη Ρωσία, προκειμένου να διαλυθούν οι εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μετά την κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στις 24 Νοεμβρίου, απηύθυνε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ!

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι δεν εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο αποχώρησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ πριν από μια πολιτική μετάβαση στη Συρία, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα της περιφέρειας Le progrès de Lyon.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ Η ΒΑΓΔΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ

 

Η Βαγδάτη κάλεσε σήμερα την Τουρκία να αποσύρει "αμέσως" τα στρατεύματά της από το Ιράκ μετά την ανάπτυξη τούρκων στρατιωτών στα περίχωρα της Μοσούλης, στο βορρά, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
Λουκ. ιγ΄ 10-17
Τω καιρώ εκείνω, ην διδάσκων ο Ιησούς εν μιά των συναγωγών εν τοις σάββασι. Και ιδού γυνή ην πνεύμα έχουσα ασθενείας έτη δέκα και οκτώ, και ην συγκύπτουσα και μη δυναμένη ανακύψαι εις το παντελές. Ιδών δε αυτήν ο Ιησούς προσεφώνησε και είπεν αυτή˙ Γύναι απολέλυσαι της ασθενείας σου˙ και επέθηκεν αυτή τας χείρας˙ και παραχρήμα ανωρθώθη και εδόξαζε τον Θεόν.

† ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΥΡΩΝ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ

 

Ο Άγιος Νικόλαος, είναι από τους γνωστότερους και δημοφιλέστερους Αγίους της Χριστιανικής Πίστεως και μάλιστα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και τούτο, γιατί, όπως διαβάζουμε στο ιερό συναξάρι του:

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ

 

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη τελέστηκε χθες, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Πευκακίων.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μακαριώτατος ο οποίος μίλησε για την προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να έχουν παράδειγμα την ζωή του Αγίου, ο οποίος ήταν πραγματικά κανόνας πίστεως.