05 Δεκεμβρίου, 2015

ΑΠΟΨΕ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ΦΟΡΟΙ 2,1 ΔΙΣ.

 
Φόρους για όλους, συνολικούς ύψους 2,1 δις ευρώ, φέρνει ο Προϋπολογισμός του 2016 που ψηφίζεται σήμερα το βράδυ και περιέχει και το δεύτερο πακέτο φορολογικών μέτρων της διετίας 2015 – 2016. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....



“ΜΗΤΕΡΑ” ΤΕΡΕΖΑ ΜΗΤΕΡΑ ΑΓΙΑ Η ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ “ΒΙΤΡΙΝΑΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

 

Η Αγκνές Γκόντζε Μποζαντζιού (αυτό είναι το πραγματικό της όνομα), ήταν αλβανικής καταγωγής και γεννήθηκε στην πόλη των Σκοπίων το 1910, όταν αυτά βρισκόταν ακόμα υπό την κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εγκατέλειψε το σπίτι και την οικογένειά της, στα 18 της χρόνια, όταν αποφάσισε να ενσωματωθεί στην ιεραποστολική οργάνωση «Αδελφές του Λορέτο» και μέσω αυτής κατέληξε στην Ινδία το 1929.

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ H MONSANTO ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

 

Αν περιμένατε αρκετά για να δείτε τη Monsanto - μια από τις πιο μισητές εταιρείες στον κόσμο - να πληρώνει για την οικοκτονία, τις βλάβες στην ανθρώπινη ζωή, και την καταστροφή των επικονιαστών, τότε δεν θα πρέπει να περιμένετε πολύ.Αρκετές ομάδες ακτιβιστών μαζί με εμπειρογνώμονες για τα τρόφιμα και τη γεωργία μηνύουν τη Monsanto για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας.

ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ ΜΠΗΚΑΝ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ: Τρεις φρεγάτες του ΝΑΤΟ και ένα αντιτορπιλικό των ΗΠΑ εισήλθαν στον Εύξεινο Πόντο, όπως ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΜΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΖΗΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

 

Παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας αποτελεί σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ιράκ η είσοδος «περίπου ενός τάγματος» Τούρκων στρατιωτών στην βόρεια περιοχή Νινευή και καλεί τις τουρκικές δυνάμεις να αποχωρήσουν αμέσως.

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

 

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη  -ανάμεσα τους και δύο μέλη της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) - μετά από βομβαρδισμό πολεμικών αεροσκαφών της σαουδαραβικής συμμαχίας σε κινητή κλινική της οργάνωσης, στην νοτιοδυτική πόλη Ταΐζ της Υεμένης.

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΖΗΤΗΣΕ "ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ" ΓΙΑ 26.500 ΕΠΟΙΚΟΥΣ

 

Ο Ακιντζί αρνήθηκε, λέγοντας ότι η παραχώρηση θα θέσει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Να αφήσει ανοικτή την πόρτα της πολιτικής συναίνεσης και να αποκρούσει κάθε κίνηση για επιστροφή σε αντιμνημονιακές τακτικές ζητεί η Ντόρα Μπακογιάννη από την επόμενη ηγεσία της ΝΔ, σε συνέντευξή της στα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ: ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ

 

Προβάδισμα στον Απόστολο Τζιτζικώστα έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δίνει δημοσκόπηση μετά το φιάσκο της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.Στη δημοσκόπησης της εταιρείας e-voice για τον Ελεύθερο Τύπο, στην πρόθεση ψήφου ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 27,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 23%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,8%. 

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

Διέσχισαν το βόρειο Αιγαίο με ταχύπλοο, ξεκινώντας από τα βόρεια παράλια της Τουρκίας.Σαράντα υπήκοοι Ιράκ, ανάμεσά τους και δεκαοκτώ παιδιά, εντοπίστηκαν στην ακτή Κουτσουπιά του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής, όπου φαίνεται ότι εγκαταλείφθηκαν από δουλέμπορο.

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 

Με την αντίστροφη μέτρηση προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να έχει ήδη ξεκινήσει, πως και πως φαίνεται να αναμένουν το δώρο Χριστουγέννων όσοι το δικαιούνται. Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, αν δηλαδή αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Μαΐου μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ CAPITAL CONTROLS

 

Σε μια δήλωση φωτιά, προχώρησε από το βήμα της βουλής, ο υφυπουργός εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, με αφορμή τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα capital controls.

† ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΣ

 

Ο άγιος Σάββας ο ηγιασμένος. Σπλάχνο της Καππαδοκίας. Της ελληνικότατης και χριστιανικότατης Καππαδοκίας, που έβγαλε τόσους και βγάζει μέχρι σήμερα. Και με τους κρυπτοχριστιανούς που έχει εκεί, θα δείτε κάποια μέρα, θα θαυμάσουμε πράγματα και θαύματα. Πόσοι χριστιανοί κρύβονται εκεί και λατρεύουν τον Χριστό νύχτα και μέρα! Μυστικά! Εν κρύπτω! Τί ωραία!