04 Δεκεμβρίου, 2015

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤτΕ

 
Επείγον μήνυμα για την ανάγκη διασφάλισης της πολιτικής σταθερότητας προκειμένου να υπάρξει οριστική έξοδος από την κρίση και να ανοίξει ο δρόμος προς την ανάπτυξη στέλνει με την Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας. Διαβάστε όλη την Έκθεση ΕΔΩ....



ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ

 

Τον  Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα κ. Christophe Chantepy. Υποδεχόμενος τον κ. Πρέσβη ο Αρχιεπίσκοπος τον ρώτησε για το ρυθμό της ζωής στη Γαλλία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου.

ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ: ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΙ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

 

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των τραπεζικών τους λογαριασμών (χωρίς τα ποσά) και των θυρίδων που έχουν μισθώσει σε τράπεζες (χωρίς το περιεχόμενο τους) με τη δήλωση Περιουσιολογίου που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥΑΝΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΒΙΤΕΝΙΣ ΑΝΤΡΙΟΥΚΑΙΤΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μια επιστολή του Λιθουανού επίτροπου Βιτένις Αντριουκάιτις, που περιέγραφε όσα είδε κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο το Νοέμβριο χάλασε το κλίμα για την Ελλάδα στο τελευταίο Κολέγιο Επιτρόπων.

ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Την πρώτη γέφυρα ηλεκτροδότησης της χερσονήσου της Κριμαίας εγκαινίασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Κατά της διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο Πούτιν ανακοίνωσε πως «έχουν ολοκληρωθεί οι γραμμές ηλεκτροδότησης υψηλής τάσης, μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων».

ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

 

Ο Τσίπρας είναι ο τέταρτος κατά σειρά πρωθυπουργός των μνημονίων που υπόσχεται ανάπτυξη προς το τέλος του επόμενου χρόνου. Ο Τσακαλώτος δήλωσε ότι τα capital controls είναι πετυχημένα.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ 6 «ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ»

 

Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, ονομασία των Σκοπίων, αγωγός ΤΑΡ, ασφάλεια και οικονομία θα συζητήσει ο αμερικανός ΥΠΕΞ στις επαφές του στην Αθήνα - Δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο.

ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΒΡΟΦ - ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ρωσίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι. Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Suhoj στη Συρία από τουρκικό F-16 στις 24 Νοεμβρίου.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την ιδιαίτερη κρισιμότητα της συνεδρίασης των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ με θέμα το προσφυγικό και την τρομοκρατία υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται οι κινήσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του προσφυγικού.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

 

«Με την φορολογική μεταρρύθμιση που επεξεργαζόμαστε, με το περιουσιολόγιο και την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων βάζουμε τέλος στο χθες και αποδίδουμε δικαιοσύνη», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – FRONTEX

 

Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, έπειτα από σχετική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, ανακοίνωσε η Frontex. Η Ε.Ε. πίεζε ασφυκτικά την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα ώστε να δεχτεί την Frontex στον έλεγχο των συνόρων.

ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

 

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα φαίνεται να κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Δεκεμβρίου στην Ισπανία, με ποσοστό 28,6% των ψήφων, αλλά δεν θα εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με την επίσημη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 

Την πρόθεση της κυβέρνησης να... τετραγωνίσει τον κύκλο, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Reuters, καθώς επέμεινε ότι η κυβέρνηση μπορεί να περάσει το Συνταξιοδοτικό χωρίς να ανοίξει... ρουθούνι ήτοι και να καλύψει τις υποχρεώσεις της συμφωνίας με τους δανειστές και να μην κόψει κι άλλο τις συντάξεις!

† ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ

 

Η Αγία Βαρβάρα έζησε περί το τέλος του 3ου και αρχές του 4ου μ. Χ. αιώνα, στην Ηλιούπολη, που ήταν πόλη της Κοίλης Συρίας, κοντά στον Αντιλίβανο. Σήμερα η πόλη αυτή, ονομάζεται Βααλβέκ. Ο πατέρας της ονομαζόταν Διόσκορος και ήταν φανατικός ειδωλολάτρης. Ήταν επίσης πολύ πλούσιος και διοικητής της Ηλιούπολης, με μεγάλη πολιτική εξουσία και δύναμη. Φανατικός δε ιερεύς της ειδωλολατρίας.