03 Δεκεμβρίου, 2015

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

 

Ενώ οι πληροφορίες που έρχονται από Βρυξέλλες επιμένουν πως ο κίνδυνος επαναφοράς συνοριακών ελέγχων για τους προερχόμενους από την Ελλάδα είναι υπαρκτός και η κυβέρνηση συνεχίζει να διαψεύδει πως υπάρχουν τέτοια σενάρια, ένα νέο έγγραφο που είδε το φως τη δημοσιότητας προκαλεί περαιτέρω ερωτηματικά για το ποιες είναι οι «πιθανές λύσεις» που εξετάζει η Κομισιόν και ποιες οι πιέσεις που ασκούνται στη χώρα.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ

 
Η ΑΓΙΑ ΒΗΘΛΕΕΜ

Εκατόν τριάντα χρόνια μετά την γέννηση του Χριστού, το Άγιο Σπήλαιο αποτελούσε τόπο προσκυνήματος για τους Χριστιανούς. Ο ειδωλολάτρης αυτοκράτορας Ανδριανός, θέλοντας να παραδώσει στην λήθη τον τόπο, ανήγειρε ναό αφιερωμένο στον Άδωνη, όπως είχε πράξει και στον Γολγοθά, με την ανέγερση ιερού αφιερωμένου στην Αφροδίτη.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η Ε.Ε ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

 

Η μάνα Θράκη καίγεται και ο Κοτζιάς χορεύει.Σε εξέλιξη είναι το συνέδριο μειονοτήτων που πραγματοποιείται από τις 13 Μαΐου στην Κομοτηνή και έχει την σφραγίδα της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εθνικοτήτων Ευρώπης (FUEN)  σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας και του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ ΠΙΚΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Οι Τούρκοι θα το μετανοιώσουν πικρά που κατέρριψαν το αεροπλάνο και οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο οικονομικές, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Στην ετήσια προεδρική ομιλία του στη Ρωσική Ομοσπονδιακή Συνέλευση στη Μόσχα, εξέφρασε την έκπληξή του για την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού από τον σημαντικό εμπορικό εταίρο την Τουρκία, λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η Τουρκία αποφάσισε να καταρρίψει ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος κοντά στα σύνορα Συρίας Τουρκίας.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ;

 

Στα 2 δισ. δολάρια τα ετήσια έσοδα των τζιχαντιστών από το εμπόριο πετρελαίου - Ποιες οι τρεις κεντρικές οδοί από όπου μεταφέρεται το πετρέλαιο από τη Συρία στην Τουρκία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμύνης

''ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ''

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας K.Βίτσας έδωσε μια συνέντευξη στην τηλεόραση που συζητήθηκε αρκετά ενώ έδωσε σαφείς απαντήσεις για τα θέματα της τρομοκρατίας και του ISIS.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Συγκέντρωση στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσουν στις 12:00 φοιτητές και σπουδαστές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αίτημα των ιταλικών αρχών να εκδοθούν πέντε φοιτητές που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση «No Expo» και τα επεισόδια στο Μιλάνο την περασμένη άνοιξη.

ΣΤΗΝ «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» ΠΕΡΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Ελλάδα περνά στην «αντεπίθεση», μετά από τις απειλές που δέχτηκε σχετικά με αποπομπή της από τη ζώνη Σένγκεν. Ο Γιάννης Μουζάλας, υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε σχετικά: «Δεν συζητείται επίσημα, αλλά υπάρχει πίεση. 

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σήμερα να καλέσουν το Μαυροβούνιο να ενταχθεί στη Βορειoατλαντική Συμμαχία - μία κίνηση που είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, η οποία βλέπει την επέκταση της συμμαχίας προς ανατολάς ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

 

Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, που παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία κλείνει τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πλοία βάζοντας μεγάλα εμπόδια στη διέλευση τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τουρκικές αρχές έχουν δημιουργήσει εμπόδια στα ρωσικά πλοία που διέρχονται από το Στενό του Βοσπόρου, με αποτέλεσμα δεκάδες ρωσικά πλοία να είναι σε αναμονή.