02 Δεκεμβρίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΗΛΕΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο άγιος Πορφύριος είναι ο προστάτης μας. Είναι ο Άγιος της Αρχιεπισκοπής μας", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το ιερό ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής, όπου χοροστάτησε στον εσπερινό με αφορμή την αυριανή ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ;

 

Πριν ακόμα αρχίσει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία την Κυριακή στις Βρυξέλλες, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε λόγο για μία «ιστορική συμφωνία».

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΑΕΡΙΟΥ!

 

Ο κατάλογος των κυρώσεων, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε σήμερα μέσω του επίσημου ιστοτόπου της κυβέρνησης, περιέχει αγροτικά προϊόντα που η Ρωσία θα πάψει να εισάγει από την Τουρκία από 1ης Ιανουαρίου 2016. Επισημοποιεί επίσης την απαγόρευση των πτήσεων τσάρτερ από 1ης Δεκεμβρίου.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

Την αντικατάσταση των Πανελλαδικών Εξετάσεων από ένα νέο μοντέλο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εισηγείται ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος. Σημαντικός θα είναι ο ρόλος του απολυτηρίου, ενώ το υπουργείο και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα καθορίζουν τα επιπλέον προαπαιτούμενα για σχολές υψηλής ζήτησης.

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΕΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΩ ΗΜΕΙΣ ΚΑΘΕΥΔΟΜΕΝ...

 

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της Συνόδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ με την Τουρκία στις 29/11/2015; Αν ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα θα εισπράξετε διθυραμβικές δηλώσεις. Έστω κι αν ουδεμία από τις "κοινές θέσεις" των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό δεν απασχόλησε καν τη Σύνοδο.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

 

Η έννοια παγκοσμιοποίηση (globalization, mondialisation) χρησιμοποιείται σήμερα ευρύτατα για να περιγράψει μια παγκόσμια, αρχικά περισσότερο ή κυρίως οικονομική διαδικασία σε πλήρη εξέλιξη, η οποία μετεξελίχθηκε ταχύτατα σε ένα πλανητικό δυναμικό πολυδιάστατο φαινόμενο, σε "ένα πολύπλοκο σύνολο διεργασιών" οικονομικών, πολιτισμικών, κοινωνικών, πολιτικών, τεχνολογικών, θρησκευτικών κ.ά.

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ

 

Λόγω της επικαιρότητας της εσωκομματικής διαδικασίας ανάδειξης προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία να παραβλέψει κανείς τις τετριμμένες αναλύσεις για τα εν οίκω ενός εν πολλοίς παρωχημένου πολιτικού κόμματος, και αντ' αυτού να προβληματιστεί εν γένει για τη φύση, το ρόλο και τον χαρακτήρα των κομμάτων στη σύγχρονη εποχή.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

 

Η Τουρκία σχεδιάζει να ρίξει λάδι στην φωτιά της Μ. Ανατολής, δίνοντας το έναυσμα για μια αλυσίδα γεγονότων, που αναμένεται να εκτροχιάσουν την ήδη εκτεταμένη κρίση. Σύμφωνα με πληροφορίες της ειδικής ανταποκρίτριας , Ντάρια Ασλάμοβα, η Τουρκία έχει ήδη θέσει σε κίνηση τις διαδικασίες, για μια ευρείας κλίμακας επίθεση στο εσωτερικό της Συρίας, με σκοπό την δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, είπε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρκετά ισχυρή. Δεν απέκλεισε ωστόσο αυτή να αυξηθεί.

EΤΣΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και οι Ρώσοι το ξέρουν καλά…Πιο συγκεκριμένα, 1250 τουρκικά φορτηγά με τουρκικά προϊόντα, διεθνών μεταφορών έχουν μπλοκαριστεί έξω από τα σύνορα της Ρωσίας ενώ τους έχει απαγορευτεί η είσοδος.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, Ελλάδα και Ρωσία ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα του τουρισμού, με στόχο επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη κρουαζιερόπλοιων που μεταφέρουν Ρώσους τουρίστες από το λιμάνι του Σότσι.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ "ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ" ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Την άμεση εμπλοκή της στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών αποφάσισε η Γερμανία, καθώς βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Συρία.

ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε μια πρωτοφανή δήλωση κατά της Ελλάδας προέβηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή. Πιο αναλυτικά, ο Ρ. Φίτσο πρότεινε ανοιχτά την αφαίρεση της Ελλάδας από την Ζώνη Σένγκεν, καθώς αποτελεί την βέλτιστη λύση για τον έλεγχο της μεταναστευτικής ροής, ενώ συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της Ελλάδος στην επίμαχη συνθήκη.