01 Δεκεμβρίου, 2015

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ


TO ISIS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 
Ένας άνθρωπος που αποφάσισε να φύγει από τη Συρία για να μη δει το έργο του να λογοκρίνεται, μιλά για την πολύπαθη πατρίδα του. Ο Σύρος σκηνοθέτης Waref Abu Quba ζει στο Darmstadt της Γερμανίας όπου και έχει πάρει άσυλο. Διαβάστε όλη την Συνέντευξη  ΕΔΩ....
 



ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ.......................

 

Νέα επίθεση εναντίον δύο ελληνικών τραπεζών σημειώθηκε χθες, με τους χάκερ να προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα λύτρα μέχρι την Πέμπτη τότε θα προχωρήσουν σε μπλοκάρισμα όλων των ελληνικών τραπεζών. Οι επιθέσεις αυτές απετράπησαν την τελευταία στιγμή.

ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ "ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ NATO

 

Το τίμημα της απόφασης Ερντογάν-Νταβούτογλου να καταρρίψουν το ρωσικό αεροσκάφος ενδέχεται να είναι πολύ βαρύ. Μπορεί οι φωτογραφίες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αγκαλιά με τον Νταβουτογλου να "σκέπασαν" για λίγο την πραγματικά δύσκολη κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει η Τουρκία, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ

 

Μετά την εγκατάσταση των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S400 στην αεροπορική βάση στη Λατάκεια, την εγκατάσταση εκεί καταδιωκτικών αροσκαφών, η Ρωσία έρχεται να ενεργοποιήσει μια νέα αεροπορική βάση στη Συρία, τη φορά αυτή κοντά στην πόλη Χομς, την αρχαία Έμεσσα.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Το γεγονός ότι η Ε.Ε και η  Άγκελα Μέρκελ θα δώσουν χρήματα στην Τουρκία έχει ως αποτέλεσμα τα λεφτά να καταλήξουν στους τρομοκράτες. Ο Ερντογάν απείλησε ευθέως την Ε.Ε και την σύνοδο πως αν δεν κάνει άρση η Κύπρος στο εμπάρκο προς την Τουρκία, τότε οι αποφάσεις δεν θα έχουν καμία ισχύ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από τις Αρχές για τα αίτια θανάτου μιας 70χρονης και του 45χρονου ανιψιού της σε μονοκατοικία στην περιοχή των Αγίων Ασωμάτων στην Αίγινα. Από τα ευρήματα εκτιμάται ότι ο θάνατός τους πιθανόν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας για να προληφθούν περιστατικά, όπως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία την περασμένη εβδομάδα.

AΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟ "ΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ" - ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΣΟΡΟΙ 18 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

 

Οι αρμόδιες αρχές στο Μπάρι άρχισαν να αδειάζουν τους χώρους του πλοίου «Νόρμαν Ατλάντικ», σχεδόν ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά η οποία είχε ξεσπάσει μεσοπέλαγα τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου, και η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έντεκα ανθρώπων.

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Την ώρα που το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εναέριο χώρο της, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ξεκινάει εμπάργκο στα τουρκικά αγροτικά προϊόντα. 

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...

 

Η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα όπως φαίνεται από νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας! Στρατιωτική βάση Ισλαμιστών στη Συρτή δημιουργείται σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti. Στη συνέχεια η αμερικάνικη εφημερίδα Wall Street Journal, έγραψε:

ΟΙ "ΠΡΟΘΥΜΟΙ" ΤΗΣ ΕΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Στις 15 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει η Κομισιόν το σχέδιο επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία στις "πρόθυμες" χώρες της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.