30 Νοεμβρίου, 2015

ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ... (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ) ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ «ΘΕΡΜΟΥ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ: Η Ρωσία του Πούτιν και η Τουρκία του Ερντογάν είχαν καλές σχέσεις, οι οποίες πέρασαν και τη δοκιμασία της Κρίσης στην Ουκρανία. Η Αγκυρα δεν συμμετείχε στις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα και κυρίως επέλεξε να μην εμπλακεί στη διένεξη για την Κριμαία, παρα την εκεί παρουσία ισχυρής κοινότητας Τουρκόφωνων Μουσουλμάνων Τατάρων.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ

 

Μπορεί μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάρακ Ομπάμα να υπερασπίστηκε την δράση της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τα σύνορά της.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ “ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  δήλωσε κατά την άφιξή του στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, ότι Ξεκλειδώσαμε την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, ξεκλειδώνουμε την αναθέρμανσή της”.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΗ ΛΑΒΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Εάν η Δύση δεν ακροβατούσε ανάμεσα σε δύο στρατηγικές, η Άγκυρα δεν θα είχε ποτέ τολμήσει να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος. Ο ισχυρισμός των Τούρκων ότι δεν γνώριζαν πως το αεροσκάφος ήταν ρωσικό και η δήλωση Ερντογάν πως εάν το γνώριζαν ίσως να μην το κατέρριπταν χαρακτηρίσθηκαν από τον Πούτιν «ασυναρτησίες και φθηνές δικαιολογίες».

O ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Κάνοντας λόγο για «ιστορική ημέρα στην πορεία ένταξης» της Τουρκίας προσήλθε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στη Σύνοδο με τους «28» στις Βρυξέλλες για το «καυτό» ζήτημα του προσφυγικού.

ΝΑΖΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ένας από τους ηγέτες του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, ο Αντρίι Μπιλέτσκι , μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού TV Channel 112 Ukraina, είπε ότι το Τάγμα Αζόφ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες και να πολεμήσει στη Συρία ενάντια στους Ρώσους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται από το πρωί απλήρωτοι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές των δήμων. Οι εργαζόμενοι, όπως καταγγέλλουν, παραμένουν από 3-5 μήνες απλήρωτοι ανάλογα με τον δήμο και την ΜΚΟ όπου εργάζονται.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Σχέδιο για τη διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων, μέσω μιας ανακεφαλαιοποίησής τους ύψους 40 δισ. ευρώ, έχει καταρτίσει η κυβέρνηση.

ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΠΙΟ ΣΤΕΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΣΥΝΟΔΟΣ

 

Ως «αρχή μιας πιο στενής συνεργασίας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία βλέπει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την Σύνοδο Κορυφής, εκτιμώντας πως η Τουρκία «αξίζει όχι μόνο τον σεβασμό, αλλά και την στήριξή μας».

ΣΙΓΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΓΔΜ

 

Μετά τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν εχθές από τους μετανάστες και τους αστυνομικούς, φαίνεται πως αυτήν την ώρα η κατάσταση είναι σχετικά ήρεμη και δεν έχει αναφερθεί από τις αρχές κανένα εκ νέου επεισόδιο. Από το πρωί παρόλα αυτά οι εργασίες για τον φράχτη δεν έχουν σταματήσει και οι πρόσφυγες που έχουν δικαίωμα εισόδου δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...

 

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τους Τούρκους είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που πιθανόν ήθελαν και μάλιστα σε πολλά μέτωπα. Αναλυτικότερα, τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κατακεραύνωσαν τις τουρκικές παραβιάσεις και παράλληλα επισημαίνουν πως ο εναέριος χώρος παραβιάστηκε συνολικά 2244 μέσα στο 2014.

† ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

 

Ο Άγιος Ανδρέας υπήρξε ο πρώτος μαθητής από τους 12 που κλήθηκε στο Αποστολικό αξίωμα και γι’ αυτό ονομάσθηκε «Πρωτόκλητος». Αυτός και ο αδελφός του Πέτρος γεννήθηκαν στην κωμόπολη της Γαλιλαίας Βηθσαϊδά, παρά την λίμνη Γεννησαρέτ και ήταν και πατρίδα και των άλλων δύο μαθητών του Κυρίου, του Ιακώβου και του Ιωάννου.