29 Νοεμβρίου, 2015

ΑΠΟ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ «ΚΡΥΦΟ ΧΡΕΟΣ» 15,6 ΔΙΣ.

 

Με ποσά που υπερβαίνουν κατά πολύ το μισό δισ. ευρώ επιβαρύνεται κάθε χρόνο ο Έλληνας φορολογούμενος προκειμένου να πληρώνει το Δημόσιο τα χρέη κρατικών επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών τα οποία έχει εγγυηθεί.

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Σύμφωνα μ' αυτήν τρία κοινοβουλευτικά κόμματα βρίσκονται κάτω από το 3%.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

 

Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα,28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12.00΄, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την προεδρία του.

ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 

Όσοι επέβαλαν 11 μειώσεις στις συντάξεις τώρα αρνούνται να καταθέσουν προτάσεις, υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει συντεταγμένα στο διάλογο υποστήριξε. Παραμένουμε πεδίο σταθερότητας σε αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 

Η χώρα μας θα έχει να αντιμετωπίσει μία σειρά ιστορικών διαστάσεων προκλήσεων.Η κρίση στις Ρωσοτουρκικές σχέσεις ακόμα και εάν η κατάσταση δεν κλιμακωθεί περαιτέρω είναι σίγουρο πως ανοίγει ένα ολόκληρο κεφάλαιο δυνατοτήτων αλλά και προκλήσεων για την χώρα μας και τον ελληνισμό γενικότερα.

ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 

Η Άγκυρα επιχείρησε να συμπαρασύρει το ΝΑΤΟ και τη Δύση σε ένα νέο μέτωπο απέναντι στη Ρωσία, αλλά απέτυχε.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΧΤΗ ΥΨΩΝΕΙ Η ΠΓΔΜ

 

Την κατασκευή μεταλλικού φράκτη στα σύνορά της με την Ελλάδα στο σημείο της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης, το οποίο διασχίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που κατευθύνονται προς τη δυτική Ευρώπη, άρχισε ο στρατός της ΠΓΔΜ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Συμφέροντα που «επιθυμούν τη διάλυση της ΝΔ» καταγγέλλει η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. «Δεν είναι ώρα να τα ονοματίσω, αλλά εάν συνεχίσουν την "ευγενή" τους προσπάθεια θα το κάνω» τονίζει. Δεν αποκλείει να υπήρξε δόλος στο φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας την περασμένη Κυριακή. «Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι υπήρξε τόση ανικανότητα» λέει.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

 

Με στόχο να καλυφθούν δημοσιονομικά ελλείμματα που πιθανόν να ανακύψουν τα επόμενα χρόνια, η κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση πρόσθετων πόρων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ώστε να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ

 

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε μία βάση του ΟΗΕ, στο Κιντάλ, νοτιοανατολικά του Μάλι, προκαλώντας τον θάνατο σε τρία άτομα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα.   Δύο στρατιώτες του ΟΗΕ από τη Γουινέα και ένας πολίτης έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από την αποστολή και έναν τοπικό αξιωματούχο.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ-ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Εδώ και λίγες ημέρες και με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους, έχει ξεσπάσει μία πολύ μεγάλη κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών και το ερώτημα που προκύπτει είναι, ποια είναι η θέση της Ελλάδας σε όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 

Από τη Γιουγκοσλαβία είναι πολλά από τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της βιομηχανίας όπλων «Ζάσταβα» στο Κραγκούγεβατς, ΜΙλόικο Μπρζάκοβιτς, κάποια από τα Καλασνίκοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν γιουγκοσλαβικής κατασκευής και συγκεκριμένα για την γιουγκοσλαβική εκδοχή του σοβιετικού αυτόματου πυροβόλου όπλου ΑΚ-47 (Καλασνίκοφ) που χρησιμοποιούσε ο γιουγκοσλαβικός στρατός.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
Λουκ. ιη’ 18-27
Και επηρώτησέ τις αυτόν αρχων∙ διδάσκαλε αγαθέ τι ποιήσας ζωήν αιώνιον κληρονομήσω; είπε δε αυτώ ο Ιησούς∙ τι με λέγεις αγαθόν; Ουδείς αγαθός ει μη εις Θεός. Τας εντολάς οίδας∙ μη μοιχέυσεις, μη φονεύσης,μη κλέψεις, μη ψευδομαρτυρήσης, τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου. ο δε είπε ∙ταύτα πάντα εφυλαξάμην εκ νεότητος μου.