28 Νοεμβρίου, 2015

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΝΑΥΑΓΗΣΕ

 

Σε ναυάγιο οδηγείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πρότεινε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για μη μείωση των συντάξεων και υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να ενισχυθεί διαπραγματευτικά, προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις.

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Καλύτερο έλεγχο των συνόρων της με τη Συρία, με ανάπτυξη επιπλέον στρατού, ζητούν οι ΗΠΑ από την Τουρκία. Συνεχίζεται ο «πόλεμος» δηλώσεων Ερντογάν-Πούτιν μετά την κατάρριψη του Su-24. Τουρκική ταξιδιωτική οδηγία για τη Ρωσία. Δεν αποκλείει συμμετοχή του στρατού του Άσσαντ στις επιχειρήσεις κατά του ISIS η Γαλλία.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

 

Ξεκίνησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 12 ακριβώς, έφθασε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΥΡΙΟ

 

Γιατί διπλωμάτες εκτιμούν ότι η πρόσφατη κρίση Ρωσίας-Τουρκίας θα διευκολύνει την ΕΕ - Το άνοιγμα των διαπραγματευτικών κεφαλαίων παραμένει το μεγαλύτερο αγκάθι.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΛΟΝΔΡΕΖΟΙ

 

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα πορεία στο Λονδίνο ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για βρετανικές αεροπορικές επιδρομές κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, επί του οποίου θα αποφανθεί το κοινοβούλιο μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ

 

Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν όσο ποτέ άλλοτε. Η Τουρκία κατέρριψε σκόπιμα Ρωσικό βομβαρδιστικό SU-24 πάνω από Συριακό έδαφος, επικαλούμενη παραβίαση για 17 ολόκληρα δευτερόλεπτα του εθνικού της εναέριου χώρου.

ΜΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΗΛΑΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΙΑ

 

Στο Ιράν, η Chahdortt Djavann φόρεσε για δέκα χρόνια τη μαντήλα. Η Chahdortt Djavann, νέα ευαίσθητη τριανταπεντάχρονη γυναίκα, όταν έφτασε στη Γαλλία από το Ιράν πριν από δώδεκα χρόνια, βούτηξε την πένα της σε όξινο μελάνι για να γράψει το "Bas les Voiles". (Κάτω οι μαντήλες).

ΜΙΑ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΑΜΑΡΤΙΑ

 

Αν κάτσουμε και αναρωτηθούμε ποια είναι η πηγή όλων των κακών στη Ελλάδα σίγουρα το πρώτο που θα κατηγορήσουμε είναι το πολιτικό σύστημα. «Οι πολιτικοί ευθύνονται για το ανεπαρκές σύστημα υγείας, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, την απαξιωμένη παιδεία», θα πει κάποιος.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΣΧΩΡΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ

 

Είναι ευρέως γνωστό πλέον το πώς έχει καταφέρει να πετύχει μέχρι σήμερα την υποτιθέμενη ανάπτυξη της. Το δουλεμπόριο και οι συνεργασίες με διεθνείς δολοφόνους για την εξασφάλιση δωρεάν πετρελαίου είναι μόνο μερικοί από αυτούς τους τρόπους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Τις 100 έφτασαν οι κλοπές και οι ληστείες σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων στο λεγόμενο «κόλπο με τα ρολόγια της ΔΕΗ». Η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 23 άτομα και αναζητούνται άλλα επτά. Η λεία από τις κλοπές και τις ληστείες ξεπερνά τα 350 χιλιάδες ευρώ. Δουλεύουν πυρετωδώς τα μηχανήματα εκχιονισμού από τη νύχτα σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου. Ειδικότερα, πυκνό χιόνι έπεσε στα ορεινά χωριά της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΞΕΦΥΓΕ

 

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ερντογάν κάλεσε τη Μόσχα να μην… παίζει με τη φωτιά, έπειτα από τις καταγγελίες του Ρώσου προέδρου, αλλά και του πρωθυπουργού, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ότι η Άγκυρα προχωρά σε παράνομες συναλλαγές με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

"ΝΑΙΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΓΙΑ ΜΙΝΙ-ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Την ολλανδική ιδέα για δημιουργία μιας «μίνι-ζώνης Σένγκεν» απορρίπτει η γερμανική κυβέρνηση και τονίζει την ανάγκη να στηριχτεί η Σένγκεν στη σημερινή της μορφή. «Η δική μας προσέγγιση είναι η προσπάθεια να διατηρήσουμε τη Σένγκεν στην παρούσα μορφή της», δήλωσε σήμερα ανώτερη γερμανική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την οποία η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εργάζεται προκειμένου να φυλαχτούν καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

''ΠΑΓΩΝΕΙ'' ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 'SIEMENS'

 

Η εκδίκαση της υπόθεσης της Siemens ξεκίνησε με το Τριμελές Εφετείο να ακούει την εκφώνηση της λίστας των 64 κατηγορουμένων. Δεν έπεφτε καρφίτσα στη δικαστική αίθουσα, με τους κατηγορουμένους να ανέρχονται στους τριάντα και να κάθονται στο εδώλιο. Δεκάδες δικηγόροι, μάλιστα, δηλώνουν ότι τους εκπροσωπούν, τόσο παρόντες, όσο και απόντες .

Η NASA ΟΜΟΛΟΓΕΙ

 

Σε συγκλονιστικές δηλώσεις προέβη η NASA, καθώς αναφέρει πως μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής, είναι βέβαιη! Αναλυτικότερα, οι επιστήμονες μεταξύ άλλων ανέφεραν: