27 Νοεμβρίου, 2015

Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 

Η Γαλλία διοργάνωσε πανεθνική εκδήλωση μνήμης για τους 130 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι πριν από δύο εβδομάδες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Παρισιού και σε αυτήν παρευρέθηκαν 1.000 άτομα, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, καθώς και επιζώντες και οικογένειες θυμάτων.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

 

Χθές τό πόγευμα, 4.00 μ.μ. ραν, τς 13ης /26ης Νοεμβρίου 2015, ξοχώτατος Πρωθυπουργός τς λλάδος κ. λέξης Τσίπρας μετά κλιμακίου πολιτικν συνεργατν ατο πεσκέφθη τό Πατριαρχεον.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΝΕΙ ΟΠΛΑ ΣΕ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Δύο διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας Cumhuriyet, η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή απόψε κατ' εντολή ποινικού δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης το οποίο τους κατηγορεί ότι δημοσίευσαν πληροφορίες σχετικά με παραδόσεις όπλων από το τουρκικό κράτος σε τζιχαντιστές στη Συρία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ

 

Το ΝΑΤΟ μπήκε σε "ανεξερεύνητα νερά" την Τρίτη, όταν ένα από τα μέλη του, η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος. Η Ουάσινγκτον προσπαθεί διακαώς να αποφύγει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Άγκυρα εξακολουθεί να δίνει λεπτομέρειες για το περιστατικό στην δημοσιότητα για να επιβεβαιώσει την επιμονή της ότι το αεροσκάφος είχε λάβει επανελειμμένες προειδοποιήσεις και παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

 

Σε «πόλεμο» ανακοινώσεων, δηλώσεων και κινήσεων επιδίδονται Μόσχα και Αγκυρα δύο ημέρες μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16. κλιμακώνοντας επικίνδυνα το θερμόμετρο στις σχέσεις των δύο χωρών.

ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ

 

Εκτεταμένα οικονομικά αντίποινα θέτει σε εφαρμογή η Ρωσία έναντι της Τουρκίας, κλιμακώνοντας την ασύμμετρη απάντησή της στην κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους της στα συροτουρκικά σύνορα. 

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

Μια απρόσμενη ανακοίνωση έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.  Μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι  το υπουργείο μελετά τον μετασχηματισμό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου σε αυτοδύναμο Ίδρυμα με την εκλογή οργάνων, αντικαθιστώντας την διαδικασία κλήρωσης επιλογής των φοιτητών με κριτήρια και την αύξηση τον αριθμό των υποτροφιών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Περίπου 1,5 ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με τον κ. Thomas Rachel, Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας. Συζήτησαν διεξοδικά θέματα και δυνατότητες συμμετοχής της Εκκλησίας σε προγράμματα ευρύτερης επιμόρφωσης των στελεχών της.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα Ένταση σημειώθηκε την Πέμπτη στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όταν εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη ξήλωσαν το συρματόπλεγμα που έχουν τοποθετήσει οι αρχές της γειτονικής χώρας και προσπάθησαν να μπουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Κάποιοι πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι τους ώθησαν προς τα πίσω χτυπώντας τους με τα κλομπς. 

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Εκτενείς οι αναφορές των γερμανικών Μέσων σήμερα στη λίστα που απέστειλε η Γερμανία στην Ελλάδα με στοιχεία ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.  Στο ζήτημα των χιλιάδων δεδομένων με στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία που απέστειλαν οι φορολογικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (ΒΡΒ) στο ελληνικό υπ. Οικονομικών αναφέρεται σήμερα η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου υπό τον τίτλο: «Η Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία βοηθά την Ελλάδα».

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ

 

Νέα ρύθμιση με κίνητρα για όσους αποκαλύψουν αδήλωτα εισοδήματα που διατηρούν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να προωθηθεί στη Βουλή ως το τέλος του έτους. Στόχος της ρύθμισης που θα έχει το χαρακτήρα τελευταίας ευκαιρίας για τη δικαιολόγηση αδήλωτων εισοδημάτων, είναι αφενός η αύξηση των δημοσίων εσόδων και αφετέρου η ενίσχυση της ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέσω της επιστροφής κεφαλαίων από το εξωτερικό.

ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ... ΝΔ

 

Η κυβέρνηση δείχνει τον αλτρουιστικό της χαρακτήρα με τον πιο σαφή τρόπο. Σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να σταθεί βράχος στο πλευρό των υποψηφίων.

ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τα θέμα σχετικά με τα ενεργειακά αποθέματα της Τουρκίας αρχίζει και την γίνεται απειλητικό για τη χώρα, καθώς πολλοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν θα αντέξει για πάνω από δύο εβδομάδες. Σε περίπτωση, δηλαδή, που υπάρξει πρόβλημα ανεφοδιασμού με το φυσικό αέριο, η Τουρκία θα έχει μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αζερικής Στρατηγικής.