26 Νοεμβρίου, 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Η προσφυγική κρίση και ο ρόλος της Εκκλησίας στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας αποτελούν τα κεντρικά θέματα που τίθενται κατά τις συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στην Γερμανία που άρχισε την Δευτέρα και ολοκληρώνεται αύριο 27/11/2015.

ΠΟΙΟΙ ΟΠΛΙΣΑΝ ΤΟ ISIS;

 

Από την ώρα που ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν απευθύνθηκε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 28 Σεπτεμβρίου, ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει κι όλοι αναδιπλώνονται... 

ΑΠΕΙΛΕΙ 60 ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ – ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΤΟ ISIS

 

Στο νέο απειλητικό βίντεο των τζιχαντιστών υπάρχουν απειλές για αντίποινα στις χώρες που συμμαχούν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Το βίντεο δημοσιεύθηκε από το mirror.co.uk και ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί η γνησιότητά του.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ - 571,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

 

Ένα εκτεταμένο σχέδιο νόμου που αφορά την πολιτική της άμυνας των ΗΠΑ και το οποίο εγκρίνει ποσό 571,6 δισ. ευρώ (607 δισ. δολαρίων) για δαπάνες άμυνας υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΣΟΡΟ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΟΤΣΑ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΙ

 

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο ένας από τους δύο πιλότους του τουρκικού μαχητικού που κατερρίφθη χθες από τουρκικά F-16 στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας είναι σώος, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες φέρονται να απεικονίζονται Τουρκομάνοι αντάρτες να μεταφέρουν τη σορό του δεύτερου πιλότου, στην καρότσα ενός φορτηγού.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η Τουρκία φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για την πιθανότητα αντιποίνων προερχόμενες από Ρωσία, ή παράλληλα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι μπορεί να πρόκειται και για «παγίδα» από Μόσχα στην οποία έχει υποπέσει ο Ερντογάν, με την Ουάσινγκτον να την υποστηρίζει μυστικά… ;

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ



Ελλάδα: Σε συμβολικό «χτίσιμο» της εισόδου του Δρομοκαΐτειου έχουν προχωρήσει από το πρωί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 9:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του ψυχιατρείου. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αδυναμία να εξυπηρετήσουν ασθενείς λόγω υποχρηματοδότησης.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

 

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τη συνοδεία του καλωσόρισε ο Διευθυντής της Ακαδημίας, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την θερμή υποδοχή.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ Ο ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα επισκεφθεί την Κύπρο την Πέμπτη 3η Δεκεμβρίου και την Ελλάδα την 4η Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο μιας περιοδείας του στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

  

Με καζάνι που βράζει συνεχίζει να μοιάζει η ΝΔ μετά το εκλογικό φιάσκο της Κυριακής. Αν και όλοι συμφωνούν ότι το στοίχημα της ενότητας δεν έχει ακόμη κλείσει και γίνονται προσπάθειες να μην διευρυνθεί το χάσμα, υπάρχουν γκρίνιες για την αναρρίχηση του Γιάννη Πλακιωτάκη και τον διορισμό του από τον πρώην μεταβατικό πρόεδρο, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

ΛΑΒΡΟΦ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΕΜΟ!

 

Σε μια σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας προχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος κατά την διάρκεια σημερινής του ομιλίας κατηγόρησε ανοιχτά την γείτονα χώρα για «προσχεδιασμένη πρόκληση».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι ακόμα ορατός. Αυτό διαμηνύει η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ενώ παράλληλα καταλήγει στο ότι οι δείκτες, οι οποίοι υποδηλώνουν την ύπαρξη συστημικής πίεσης, παρέμειναν σε συγκρατημένα επίπεδα κατά τη διάρκεια έντονων περιόδων αναταραχής στην Ελλάδα το προηγούμενο καλοκαίρι.

† ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Ο ΠΑΦΛΑΓΩΝ

 

Ό Αγιος Στυλιανός γεννήθηκε στην Παφλαγονία της Μικράς Ασίας, μεταξύ του 400 και 500 μ.Χ. Ηταν ευλογημένος από την κοιλιά της μητέρας του ακόμη. Όσο μεγάλωνε, τόσο με την Χάριν του Θεού γινόταν κατοικητήριο του Ά­γιου Πνεύματος.Αγ.Στυλιανός.