24 Νοεμβρίου, 2015

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

 

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΝΔ «για να συμβάλλει στην ενότητα του κόμματος» ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας ωστόσο ότι θα συνεχίσει στην κούρσα της διαδοχής.

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Η Άγκυρα αναφέρει ότι υπήρξε παραβίαση του εναέριου χώρου - Αρνείται την παραβίαση ο ρώσος υπουργός Άμυνας - Κρεμλίνο: «Πολύ σοβαρό συμβάν» -Νεκρός ο ένας ρώσος πιλότος, στα χέρια των τουρκμενικών ανταρτικών δυνάμεων ο δεύτερος σύμφωνα με τα ΜΜΕ - Αναμένονται δηλώσεις Πούτιν-ΝΑΤΟ - Ακύρωσε το ταξίδι στην Τουρκία ο Λαβρόφ.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ISIS ...

 

Η Γαλλία και η Ρωσία έχουν αυξήσει τους βομβαρδισμούς στους στόχους του ισλαμικού κράτους και ακόμη και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ βοηθά λίγο περισσότερο, παρά το ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα βάζει τα δυνατά του, για το αντίθετο.

ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ "ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ" Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας «έχουν εκφράσει τη θέλησή τους να συναντηθούν, διότι η προσφυγική κατάσταση αφορά τις τρεις χώρες ιδιαίτερα», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.

ΚΑΤΑ «ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» ΠΟΥΤΙΝ - ΧΑΜΕΝΕΪ

 

Την κοινή αντίθεσή τους στην επιβολή της βούλησης «διεθνών δυνάμεων» στις εξελίξεις στη Συρία εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τη Δευτέρα.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

 

Tο Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου (LMU) επισκέφθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. O Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Αθανάσιος Βλέτσης καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του με τον ψαλμικό στίχο «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου. Ευλογήκαμεν υμάς εξ οίκου Κυρίου» και συμπλήρωσε:

ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ SU-24 Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από το έδαφος και δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, λένε οι Ρώσοι - «Προειδοποιήθηκε πριν καταρριφθεί», λέει τούρκος αξιωματούχος.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒ

 

Την απερίφραστη καταδίκη τους για την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ εξέφρασαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ» αναφέρει η Συγγρού, τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες πλήττουν την εικόνα της χώρας και τα πραγματικά συμφέροντα των Ελλήνων».

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Μεγ. Βρετανία:
Επίσημη εκκλησία είναι η «Αγγλικανική» Εκκλησία της Αγγλίας με κεφαλή της τον μονάρχη. Ο όρκος του έχει θρησκευτικές αναφορές, τη στέψη του τελεί ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury. Προνόμια της εκκλησίας είναι η παραχώρηση ακαδημαϊκών εδρών σε κληρικούς στα Πανεπιστήμια του Oxford, Cambridge, Durham και η προστασία της με τον νόμο περί βλασφημίας (ισχύει από το 1676).

Η ΡΩΣΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ

 

Ο Ρώσος υπουργός Ανάπτυξης, Αλεξέι Ουλιουκάεφ, δήλωσε πως η υφεσιακή περίοδος για την Ρωσία έλαβε τέλος. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σύμφωνα με τους επίσημους δείκτες, η ύφεση στη ρωσική οικονομία έχει τελειώσει. Βλέπουμε ότι ο πληθωρισμός στη Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση παγώματος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Κυβέρνηση και κόμματα καταδίκασαν τη βομβιστική επίθεση, τα ξημερώματα της Τρίτης, στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. «Η απόλυτη καταδίκη τέτοιων ενεργειών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, χωρίς επικίνδυνες ερμηνείες, αποτελεί την ενδεδειγμένη πολιτική στάση» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ ΔΥΟ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Σε μέλος γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελία διαφθοράς καθώς βρέθηκαν στοιχεία ότι έφτιαχνε εικονικά τιμολόγια, γλυτώνοντας έτσι το ΦΠΑ. Ο κοσμηματοπώλης σύμφωνα με τη ΣΔΟΕ, ακολούθησε την εξής τακτική ώστε να αποφύγει τον ΦΠΑ:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ;

 

Ο Αλέκος Αλαβάνος προέβη σε βαριά επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κατά την διάρκεια της συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας. Συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε:

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Την πεποίθησή της ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της» στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, υπογράμμισε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ

 

Εξηγήσεις για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δίνει το Μέγαρο Μαξίμου με non paper. με αφορμή δημοσιεύματα για το πώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία η κυβέρνηση αναφέρει ότι έτσι αποτράπηκε το «κούρεμα» των καταθέσεων και διασώθηκαν οι μεγάλες τράπεζες.