22 Νοεμβρίου, 2015

ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ!..

 

Κρίμα στην Επιτροπή σοφών!.. Κρίμα στα χαρτιά και τις σπουδές τους!.. Αλλά το είχε πει ο Βίσμαρκ: «Καθηγηταί τρεις και εχάθη η πατρίς»!.. Και αλίμονο σε κάθε λαό, που διαθέτει ανθρώπους σαν κι αυτούς!

Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-2015

 
Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 η ΝΔ συγκέντρωσε 3,36 εκ. ψήφους. Το εκλογικό ποσοστό (45,4%) μπορεί να μην ήταν το μεγαλύτερο της (στην πρώτη συμμετοχή του 1974, τον Νοέμβριο 1989 και στις εκλογές του 1990 είχε μεγαλύτερα ποσοστά) όμως ο συγκεκριμένος αριθμός ψήφων είναι ο μεγαλύτερος απόλυτος αριθμός που έχει δοθεί ποτέ σε ένα κόμμα στην ελληνική πολιτική ιστορία. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


Η Α.Μ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Για τη Γερμανία αναχώρησε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, με τη συνοδεία αρχιερέων και στελεχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΣΤΗ Ν.Δ

 

Σε κύκλο έντονων εσωτερικών αναταράξεων εισέρχεται η Νέα Δημοκρατία μετά το φιάσκο με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του κόμματος, που ουδέποτε ξεκίνησε καθώς κατέρρευσε το μηχανογραφικό σύστημα.

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ Ο «ΧΕΙΜΩΝΑΣ» ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

  

Τον Μάρτιο του 2003, η σατιρική «ειδησεογραφική» ιστοσελίδα Τhe Onion, γνωστή κυρίως για δημοσιεύματα αντίστοιχα με αυτά που διαβάζει κανείς στο ελληνικό «Κουλούρι», έγραφε ότι η επέμβαση στο Ιράκ θα προκαλέσει την αποσταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής της Μέσης Ανατολής, θα οδηγήσει στην ανάδυση «ενός εκατομμυρίου Μπιν Λάντεν» και εξτρεμιστικών δυνάμεων εχθρικών προς τη Δύση, πρόθυμων να πεθάνουν για τα πιστεύω τους.

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Οποιαδήποτε προσπάθεια ουσιαστικής πολιτικής μεταρρύθμισης δεν μπορεί παρά να ανοίξει και αυτό το σημαντικό ζήτημα. Μια κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης όπως η ελληνική, πρέπει να λάβει υπόψη της σοβαρά τα παρακάτω:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε εθνική συνεννόηση καλεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους πολιτικούς αρχηγούς για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, όπως είναι το Ασφαλιστικό, η Παιδεία και η Συνταγματική Αναθεώρηση, γιατί όπως αναφέρει οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το Νταμπίκ είναι ένα μικρό παραμελημένο χωριουδάκι στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Δεν έχει τίποτε το αξιοπερίεργο και ο οποιοσδήποτε θα το προσπερνούσε με ευκολία καθώς υπάρχουν άλλα αξιολογότερα μέρη να επισκεφθεί στην Μέση Ανατολή. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους το έχουν  εγκαταλείψει και λόγω της ανεργίας αλλά και λόγω του αιματηρού πολέμου.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ;

 

Η Επίθεση της 13ης Νοεμβρίου άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες «βλέπουν» πλέον τη Ρωσία και την κινητοποίηση της απέναντι στην καταπολέμηση των Τζιχαντιστών.. Η Μόσχα πλέον θεωρείται απαραίτητος σύμμαχος στη μεγαλύτερη πρόκληση που όλα τα έθνη πρέπει να πληρούν.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

 

Κύκλοι του Προεδρικού Μεγάρου της Κύπρου αναφέρουν πως τις τελευταίες μέρες θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά την Κυπριακή ΑΟΖ και τα κοιτάσματα στο πλαίσιο συνεργασίας Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ:

ΜΕ... ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

 

Το συμβάν αυτό λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά. Η επιστολή για το ρωσικό εμπάργκο όπλων, απεστάλη στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης με την συνοδεία δικαστικού επιμελητή. Το περιεχόμενο της επιστολής έγκειται σε θέματα εθνικής ασφάλειας και απευθύνεται προσωπικά στον κ. Καμμένο, ενώ αποστέλλεται από την κρατική εταιρία KGB.

ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian, το σύστημα καταγραφής προσφύγων έχει δημιουργήσει «απόλυτο χάος» στα Ελληνικά νησιά, αφού αποτελείται από τρεις βαθμίδες που ευνοούν ή όχι συγκεκριμένες εθνικότητες.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
 Λουκ. ιβ΄ 16-21
Είπε δε παραβολήν προς αυτούς λέγων ανθρώπου τινός πλουσίου ευφόρησεν ή χώρα και διελογίζετο εν εαυτώ λέγων τι ποιήσω, ότι ουκ έχω πού συνάξω τους καρπούς μου;