20 Νοεμβρίου, 2015

ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 

Βούτυρο στο ψωμί του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος Βατάν (τουρκικά: Vatan, Πατρίδα) αποτέλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη γείτονα, ο γενικός γραμματέας του κόμματος δρ Σερχάν Μπολούκ ζητά από τον Έλληνα πρωθυπουργό, «ως ένα πρώτο δείγμα φιλίας», να ακυρωθεί ο νόμος αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Σάμο είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας και της «Αποστολής» στο νησί σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση και το προσφυγικό πρόβλημα ενώ παράλληλα επισκέφθηκε σχολεία και στρατιωτικές μονάδες.

ΤΑ KΡΑΤΗ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ

 

Κυρώσεις θα πρέπει να επιβάλλονται κατά των χωρών που διεξάγουν διάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε την Παρασκευή, ο επικεφαλής της ρωσικής άνω βουλής της διεθνούς επιτροπής του κοινοβουλίου.

ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 5,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ

 

Μετά από 10 διαδοχικά ΤΖΑΚΠΟΤ, το ΤΖΟΚΕΡ μοιράζει το αστρονομικό ποσό των  5.400.000€ στην κλήρωση της Κυριακής  22 Νοέμβρη! Από την αρχή του χρόνου 17 άτομα έπιασαν το ονειρικό «5+1» του ΤΖΟΚΕΡ και έγιναν από τη μία μέρα στην άλλη πολυεκατομμυριούχοι!

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ;

 

Ντέρμπι μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα στο δεύτερο γύρο δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρίας e-voice, που δημοσιεύει το site του Ελεύθερου Τύπου.

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΑΣΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Στη «σκληρή» γραμμή για τις αλλαγές  στο ασφαλιστικό επέμειναν οι δανειστές απαιτώντας η βασική σύνταξη να χορηγείται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και να περικοπούν εδώ και τώρα οι καταβαλλόμενες συντάξεις προκειμένου να μειωθεί το 2016 κατά 1% του ΑΕΠ η συνταξιοδοτική δαπάνη, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DAILY SABAH

 

Οι καιροί είναι δύσκολοι για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Επιτάσσουν ένα νέο επίπεδο επικοινωνίας και επαφών μεταξύ των χωρών που έχουν τις δυνατότητες και τη βούληση να το εξασφαλίσουν στηριζόμενες την ειλικρίνεια και με στόχο τη συνεργασία (όποτε είναι εφικτό, όχι μόνο όταν είναι απαραίτητο), επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Ο Αλέξις ντε Τοκβίλ (Alexis de Tocqueville), ένας άλλος Γάλλος σχολιαστής, έκανε παρόμοια διάκριση: «Στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την αρχή, η πολιτική και η θρησκεία ήταν σε συμφωνία και δεν σταμάτησαν να είναι έτσι έκτοτε».

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΜΑΛΙ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΙΣΤΕΣ-ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ 5 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ 170 ΟΜΗΡΟΥΣ

 

Μετά το Παρίσι και τα αντίποινα στο ΙΚ, οι τζιχανιστές περνούν στην κατάληψη ξενοδοχείου και την ομηρία 170 περίπου ανθρώπων. Την πρωτεύουσα Μπαμάκο του Μάλι, στη Δυτική Αφρική και συγκεκριμένα το ξενοδοχείο Radisson, 190 δωματίων, που προτιμούν για την διαμονή τους μέλη ξένων αντιπροσωπειών στη χώρα, χτύπησαν αυτή τη φορά.

ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 

Στροφή 180 μοιρών για την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Ενώ μέχρι τώρα ακόμη και ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο χερσαίας εμπλοκής των αμερικανικών δυνάμεων σε συριακό έδαφος κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Την ψήφο των μελών της ΝΔ διεκδικούν οι Αδ. Γεωργιάδης, Β. Μεϊμαράκης, Κ. Μητσοτάκης και Απ. Τζιτζικώστας. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 και θα κλείσουν στις 19:00, ενώ εάν χρειαστεί θα διεξαχθεί β' γύρος την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΩΣ ΚΑΙ 20%!

 

Μειώσεις στις συντάξεις που κυμαίνονται από 5% ως 20% δείχνουν τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας για τον επανυπολογισμό των αποδοχών που λαμβάνουν σήμερα 2,6 εκατ. συνταξιούχοι, ύστερα και από το «βέτο» που έθεσε χθες η πλευρά των δανειστών να εφαρμοστούν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης στον επανυπολογισμό των συντάξεων ώστε η μέση σύνταξη σε μισθό 1.450 ευρώ να πέφτει κάτω από 800 ευρώ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να "πρωτοτυπήσει" για άλλη μια φορά. Πουλά τη Eurobank με μόλις 0,01€ ανά μετοχή.

ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

 

Άστραψε και βρόντηξε η ΠΟΕΔΗΝ για τη διαφθορά στην υγεία. Συγκεκριμένα  στα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Άρτας είτε δεν λειτουργεί είτε δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

 

Νέα σκάνδαλα φοροδιαφυγής έχουν αρχίσει να εισέρχονται, με αργά αλλά σταθερά βήματα, στο προσκήνιο, με πρωταγωνιστές αυτή την φορά ένα εκδότη και έναν δημοσιογράφο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δυο πρόσωπα στέλνουν διαρκώς υπέρογκα εμβάσματα στο εξωτερικό, τα οποία δεν δικαιολογούνται με τίποτα από τα εισοδήματά τους.