18 Νοεμβρίου, 2015

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Το ότι ενισχύθηκε απρόσμενα η θέση του Ερντογάν στην Τουρκία, μετά από αυτά που συνέβησαν στο Παρίσι, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει μειωθεί η γεωστρατηγική σημασία της δικής μας περιοχής.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ- ΕΠΕΣΑΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

 

Προσπάθησαν να μπουν μέσα στο κτίριο-Έγινε χρήση χημικών. Επεισόδια έγιναν έξω από την Βουλή, όταν μεγάλη ομάδα αγροτών κινήθηκε προς την είσοδο και αιφνιδίασε τις δυνάμεις της αστυνομίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΣΠΙΡΤΖΗ

 

Ο βουλευτής Ηρακλείου με νέα ερώτηση, που συνυπογράφουν άλλοι 14 βουλευτές της ΝΔ, επαναφέρει το θέμα των δυο υπουργών που, όπως υποστηρίζει, συντηρούν γραφείο εξυπηρέτησης της εκλογικής πελατείας με το αζημίωτο ενώ επικαλούμενος δημοσίευμα των Νέων αναφέρει ότι τα δυο πρόσωπα είναι οι κκ Χρηστος Σπίρτζης και Νίκος Παππάς. Εκτός αυτού επαναφέρει και την υπόθεση με το μετοχολόγιο του κ Αλέκου Φλαμπουράρη, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός του παρείχε πλήρη κάλυψη. Αναλυτικά η ερώτηση του κ Αυγενάκη έχει ως εξής:

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Τουρκία. H Τουρκία, της οποίας ο πληθυσμός είναι σε συντριπτικό ποσοστό μουσουλμανικός, θεωρείται ότι έχει καθιερώσει τον κοσμικό χαρακτήρα της σχολής της laïcité από το 1928. Όπως και με τον κοσμικό χαρακτήρα στη Γαλλία, υπάρχουν μερικές αξιοσημείωτες περιπλοκές και στην Τουρκία:

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

 

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η βία και παράλληλα να αναδειχθεί ο διαθρησκευτικός διάλογος, υπογράμμισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στην Τουρκία και η οποία διήρκεσε πάνω από μία ώρα.

ΠΑΛΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 

Ανταλλαγή πυροβολισμών τη νύχτα ξημερώματα Τετάρτης, στο βόρειο προάστιο του Παρισιού, Σαν Ντενί. Αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε περιοχή όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Πληροφορίες της αντιτρομοκρατικής ήθελαν σε κτίριο της περιοχής να βρίσκεται ο φερόμενος ως εγκέφαλος της επίθεσης στο Παρίσι, Abdelhamid Abbaoud.

ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

 

«Θα υπάρξουν συνέπειες. Είναι πολύ σημαντικό το πώς διαχειριζόμαστε εμείς οι μουσουλμάνοι τις επιθέσεις αυτές», τονίζει η νομικός και θεολόγος Χάμιντε Μοχαγκέγκι, η οποία διδάσκει Ισλαμική Θεολογία στο Πανεπιστήμιο του Παντερμπόρν. Γεννημένη στο Ιράν είναι σήμερα μια εκ των επικεφαλής του διαθρησκευτικού διαλόγου στη Γερμανία.

ΝΕΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ

 

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων… Μετά δε και τη νίκη στις πρόσφατες εκλογές συνεχίζουν ακάθεκτοι το «βιολί» τους και μιλάνε για το Κυπριακό με μεγάλη περηφάνια ξεχνώντας τα εγκλήματα τα οποία έχουν διαπράξει… Παρά τις δηλώσεις τους όμως, η Ε.Ε επιθυμεί να συνεργαστεί για κάποιον λόγο μαζί τους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την ανάγκη οικοδόμησης ενός ασθενοκεντρικού συστήματος Υγείας που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες πρόσβασης στην πρόληψη και τη θεραπεία, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας σήμερα στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών που διεξάγεται στην Αθήνα.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ – ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

 

Αρνητικές απόψεις για τους μουσουλμάνους επικρατούν στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Πολωνία αναφέρει η Pew research. Τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην Γαλλία φέρνουν στην επιφάνεια την μεγάλη αύξηση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη όπως αναφέρει σε ανάλυση του το Pew research.

ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ

 

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την κατασκευή ενός βομβαρδιστικού με stealth τεχνολογία.  Το συγκεκριμένο υπερόπλο θα διαθέτει κορυφαία τεχνολογία αλλά και ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά προγράμματα διεύθυνσης και αντιμέτρων. Ακόμη, οι ειδικοί αισθητήρες που θα του παραχθούν, θα δίνουν πλήρη εικόνα του πεδίου μάχης.

ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Πέντε άτομα συνέλαβε σήμερα η γερμανική αστυνομία κοντά στην πόλη του 'Ααχεν, με την υποψία ότι σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι. 

ΜΟΛΙΣ 200.000 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

Το 10% των καταναλωτών της ΔΕΗ, δηλαδή οι 200.000 από το σύνολο των 2,1 εκατ. καταναλωτών, χρωστούν σχεδόν το μισό του συνολικού χρέους της ΔΕΗ. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ίδια η ΔΕΗ στη δημοσιότητα, το 45% του συνολικού χρέους, δηλαδή περίπου 1 δισ. ευρώ, το χρωστούν οι 200.000.

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ «ΦΩΛΙΑ» ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

 

Την άμεση δραστηριοποίηση της λεγόμενης «Ερυθράς Ταξιαρχίας» των Τζιχαντιστών για την διενέργεια επιθέσεων στην Αλβανία και γενικότερα στα Βαλκάνια, ανακοίνωσε σε μήνυμα email το ISIS, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Sami Tahiri.