17 Νοεμβρίου, 2015

ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ

 

Τον υποψήφιο για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη δέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και συζήτησαν για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και την κατάσταση στη χώρα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...

 

Η Ελλάδα βρισκόταν από τις 21 Απριλίου 1967 υπό τη δικτατορική διακυβέρνηση του στρατού, ενός καθεστώτος που είχε καταργήσει τις ατομικές ελευθερίες, είχε διαλύσει τα πολιτικά κόμματα και είχε εξορίσει, φυλακίσει και βασανίσει πολιτικούς και πολίτες με κριτήριο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

6,1 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ-ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

 

Δύο γυναίκες νεκρές, μια 70χρονη, στην Πόντη Βασιλικής και μια 82 ετών στο χωριό Αθάνι είναι μέχρι στιγμής τα θύματα του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί την Λευκάδα.

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Από τότε, η Καθολική Εκκλησία έχει παραμείνει ενεργή μέσα από το Εθνικό Κόμμα Δράσης (του Μεξικού). Το κόμμα απέκτησε σημαντική βάση το 2000, όταν εξελέξη ο Πρόεδρος Βισέντε Φοξ, σταματώντας 70 χρόνια αδιάκοπης διακυβέρνησης από το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Τη σημασία ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα άμυνας της ΕΕ που συνεδριάζει την Τρίτη στις Βρυξέλλες. Νέο ναυάγιο με εννέα νεκρούς πρόσφυγες σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Ακρωτήρι Αγ.Φωκά στην Κω, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

 
Λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα, χθες για μια ακόμη φορά στο παρά πέντε, η κυβέρνηση κατάφερε να φθάσει σε συμφωνία με τους Θεσμούς για την πρώτη λίστα προαπαιτουμένων προκειμένου να ξεκλειδώσει η δόση των 2 δισ. ευρώ και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΔΥΣΗ

 

Το δράμα του Παρισιού ανοίγει το δρόμο της διπλής συναίνεσης σε Βιέννη και Αττάλεια, με επιτάχυνση των συνομιλιών για το συριακό και συμφωνία των ηγετών της G20 για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι που έχει θέσει σε συναγερμό την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Τουρκία προσκεκλημένος του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΥΠΟ ΟΜΗΡΙΑ Η ΓΑΛΛΙΑ

 

Εδώ και πέντε χρόνια, οι Γάλλοι ακούν για μακρινούς πολέμους, χωρίς να καταλαβαίνουν για το τι πρόκειται. Ο τύπος τους ενημέρωσε για την εμπλοκή του στρατού τους στη Λιβύη, αλλά ποτέ για την παρουσία γαλλικών στρατευμάτων σε αποστολή στο Λεβάντε.

ΚΟΒΟΥΝ 570 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

Κατά 3.906.000 ευρώ πρόκειται να μειωθεί ο φετινός προϋπολογισμός της βουλής, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου, καθώς ο προϋπολογισμός για το 2016 ανέρχεται στα 136.016.000€ έναντι των 139.222.000€ που ψήφισε η βουλή για το 2015.

ΣΥΡΙΑ - ΗΠΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Συνοδοιπόρος των εξελίξεων δείχνει να είναι για άλλη μια φορά το WikiLeaks, το οποίο αποφάσισε να φέρει στο φως της δημοσιότητας ορισμένες πληροφορίες τους παρελθόντος, δίνοντας μια πληρέστερη εικόνα της σημερινής κατάστασης στην Μ. Ανατολή.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ

 

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν μία μέρα μετά τη λήξη της Συνόδου των G20 αποκάλυψε ότι, το Ισλαμικό Χαλιφάτο, χρηματοδοτείται από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιων που ανήκουν στις G20…

ΕΞΙ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Το Τέξας, το Αρκανσας, η Ιντιάνα και η Λουιζιάνα προστέθηκε στις πολιτείες των ΗΠΑ που δηλώνουν ότι πλέον δεν θα δέχονται Σύρους πρόσφυγες. Μετά από την Αλαμπάμα και το Μίσιγκαν, που έκαναν την αρχή, ακολούθησαν τέσσερις ακόμη πολιτείες, οι οποίες δηλώνουν ότι θεωρούν πως είναι πολύ επικίνδυνο να επιτρέψουν την είσοδό τους μετά από τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι.

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ;

 

Από αλλού το περιμέναμε (βλέπε Grexit) και από αλλού ίσως έρθει τελικά... Η διάσπαση της Ευρωζώνης είναι πιθανόν να ξεκινήσει τελικά από τον "ισχυρό" Βορρά και όχι το "κακό παιδί", τον αδύναμο Νότο.