15 Νοεμβρίου, 2015

ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ "ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ" ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 

Γιατί κάποιοι λαοί επιβιώνουν και εξελίσσονται, ενώ άλλοι αγκομαχούν και συρρικνώνονται; Η επιστήμη της Ανθρωπολογίας προσφέρει την πιο επίκαιρη απάντηση, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Χαρακτηριστικό των δομών που αντέχουν σε βάθος χρόνου είναι η δυνατότητα τους να εξάγουν συμπεράσματα μετά από την αντιμετώπιση απειλών και στη συνέχεια να τα υιοθετούν.

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Ηνωμένο Βασίλειο.Η Εκκλησία της Αγγλίας (Αγγλικανική εκκλησία) είναι μια αναγνωρισμένη εκκλησία και ο Βρετανός μονάρχης έχει τον τίτλο του επικεφαλής της Αγγλικανικής εκκλησίας και δεν μπορεί να είναι καθολικός. Μέχρι το νομοσχέδιο για τη διαδοχή στο θρόνο του 2013 (Crown Act 2013) ο μονάρχης δεν θα μπορούσε να είναι παντρεμένος με καθολικό-ή.

ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ ΓΙΑΤΙ “ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΕ” ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ “ΑΚΡΕΣ” ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ TON ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ;

 

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η μετακίνηση το πρωί της Τρίτης του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., λίγα 24ωρα ύστερα από αποκαλυπτική κατάθεση - άγνωστη μέχρι σήμερα - που δόθηκε από αστυνομικό στην εν λόγω υπηρεσία, ο οποίος προσδιόριζε με ακρίβεια και σωρεία στοιχείων (ακόμη και με φωτογραφίες) τη συνεργασία ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για παράνομες ενέργειες σε θέματα διαχείρισης αλλοδαπών!

ΝΕΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

 

Για το μεσημέρι της Κυριακής παραπέμπεται η λύση στα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών που είναι το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της ρύθμισης των «κόκκινων» – και ιδίως των επιχειρηματικών – δανείων.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΔΑΝΕΙΑ

 

Το θέμα των “κόκκινων” δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς φαίνεται ότι είναι το βασικό ζήτημα που μένει προς επίλυση, προκειμένου να επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς στη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Σε καμία προηγμένη χώρα δεν γίνεται χαρτοπόλεμος απόρρητων εγγράφων» δηλώνει στην Αυγή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, εγκαλώντας παράλληλα τον προκάτοχό του Γιάννη Πανούση για αδράνεια όσο αυτή ήταν η δουλειά του.

ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Έλληνες πολίτες που ζουν και εργάζονται στην ΠΓΔΜ προχώρησαν στην ίδρυση Κοινότητας Ελλήνων, την πρώτη του είδους αυτού στη χώρα. Η Κοινότητα Ελλήνων, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο των Σκοπίων, παρουσίασε το πλαίσιο λειτουργίας της, το οποίο σχετίζεται με δραστηριότητες από τον χώρο του πολιτισμού και με επιμορφωτικά και κοινωνικά ζητήματα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Ο ιταλικός στρατός βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με εκατοντάδες στρατιώτες να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της Ρώμης. Ο Αντζελίνο Αλφάνο, ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας δηλώνει πως υπάρχει φόβος μέσα στους 140.000 μετανάστες που είναι στην Ιταλία να υπάρχουν και αρκετοί τρομοκράτες.

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

 

Πυροβολισμοί και αναταραχή τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Καστοριά. Οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη πέντε ατόμων τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Διποταμίας της Καστοριάς για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοφορία και οπλοχρησία, στα πλαίσια συντονισμένων δράσεων για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε απομακρυσμένες περιοχές της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Λίγες μόνο ημέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα, ο αρχηγός του Τουρκικού Ναυτικού, δημοσιοποίησε μέσω της ιστοσελίδας του Επιτελείου του τη νέα στρατηγική της χώρας του.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
Λουκ. ι΄ 25-37
Κα δο νομικς τις νστη κπειρζων ατν κα λγων· Διδσκαλε, τ ποισας ζων αἰώνιον κληρονομσω; δ επε πρς ατν· ν τ νμ τ γγραπται; πς ναγινσκεις; δ ποκριθες επεν· γαπσεις Κριον τν Θεν σου ξ λης τς καρδας σου κα ξ λης τς ψυχς σου κα ξ λης τς σχος σου κα ξ λης τς διανοας σου, κα τν πλησον σου ς σεαυτν· επε δ ατ· ρθς πεκρθης· τοτο ποει κα ζσ. δ θλων δικαιον αυτν επε πρς τν ησον·