14 Νοεμβρίου, 2015

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 
Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας επικρατεί στους πολίτες, οι οποίοι βαθμολογούν αρνητικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης στους δύο πρώτους μήνες μετά τις εκλογές και εκτιμούν πως δεν θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, διαπιστώσεις που γίνονται και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε όλη την Δημοσκόπηση ΕΔΩ....
 


ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Τη βαθύτατη οδύνη του προς τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Chantepy εκφράζει σε συλλυπητήρια επιστολή του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 

Στη Γαλλία, τουλάχιστον 120 άνθρωποι, έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί, οι 83 σοβαρά, συμφωνά με τον προσωρινό επίσημο απολογισμό, από το χθεσινό μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων σε δημόσιους χώρους, στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής στο συναυλία χώρο Μπατακλάν και επίθεσης αυτοκτονίας στο Σταντ ντε Φρανς.

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Η Πρώτη Τροπολογία του Αμερικάνικου Συντάγματος αναφέρει ότι «το Κογκρέσο δεν θα δημιουργήσει κανένα νόμο σχετικά με την εγκαθίδρυση θρησκείας, ή την απαγόρευση ελεύθερης άσκησής της». Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εξέτασε το ζήτημα του πώς αυτή εφαρμόζεται στις πολιτείες μέχρι το 1947.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ 289 ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΝΤΟΣ 48 ΩΡΩΝ

 

Η ρωσική αεροπορία στη Συρία έκανε 107 πτήσεις στις 11 και 12 Νοεμβρίου και επιτέθηκαν σε 289 στόχους, είπε σε μια συνέντευξη Τύπου για τους Ρώσους δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Hmeymim την Παρασκευή ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ. 

ΜΗΝΥΜΑ ΟΛΑΝΤ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Μήνυμα ενότητας και ανάτασης του ηθικού των Γάλλων πολιτών έστειλε με διάγγελμά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, που στοίχισε τη ζωή σε 128 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ

 
Στο πλευρό του Παρισιού η διεθνής κοινότητα

Μηνύματα καταδίκης της επίθεσης και συμπαράστασης από τους ηγέτες στον Φρανσουά Ολάντ και τον γαλλικό λαό. Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, από τον ΟΗΕ ως το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ ως τη Ρωσία, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Τουρκία, οι αξιωματούχοι καταδικάζουν τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Παρίσι, με τους τουλάχιστον 126 νεκρούς, σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Figaro", και τους περισσότερους από 200 τραυματίες, εκ των οποίων οι 80 είναι σοβαρά, και εκφράζουν την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους στη Γαλλία.

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

 

Το Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε πρόταση  για την αλλαγή  του ευρωπαϊκού εκλογικού νόμου με βασική κατεύθυνση η επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων να προηγείται των ευρωεκλογών για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Το ΚΚΕ καταδικάζει τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό. «Η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας. Και η φύλαξη των συνόρων είναι πλέον όρος ύπαρξης για τις δημοκρατικές κοινωνίες» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μήνυμά του για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

ΦΟΒΑΜΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

 

Ως "μαύρο" θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, το μέλλον που προβλέπει για την Τουρκία, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Κατά την διάρκεια μιας καίριας ομιλίας, την οποία παρακολουθούσαν οι ισχυρότεροι άνθρωποι της Τουρκίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός κατέστησε σαφή την πιθανότητα μιας επικίνδυνης συρρίκνωσης της γείτονα χώρας.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΑΜΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

Σχέδιο για δύο ταμεία ασφάλισης βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των Θεσμών και στελεχών του υπουργείου Εργασίας. Συγκεκριμένα, πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι συζητείται η δημιουργία ενός ταμείου κύριας ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους, και ενός ταμείου επικουρικής.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ G20 ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ

 

Ένας αστυνομικός κάθε 50 μέτρα, ένα υπερσύγχρονο ιπτάμενο ραντάρ, θαλάσσιες περιπολίες: οι τουρκικές αρχές δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια της συνόδου κορυφής της G20, της Ομάδας των Είκοσι μεγαλύτερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών, που θα διεξαχθεί στην Αττάλεια, την Κυριακή και τη Δευτέρα, έναν μήνα μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα. 

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΚΕΡΙ

 

Από την πρώτη στιγμή της ακύρωσης της επίσκεψης του Τζον Κέρι στην Αθήνα ένεκα Συρίας, μεταφέροντας τα λεγόμενα ανώτατης αμερικανικής πηγής είχε μεταδώσει ότι επρόκειτο για "αναβολή" και όχι για "ακύρωση", καθώς το State Department έστελνε το μήνυμα ότι η επίσκεψη αυτή είναι και παραμένει στις προτεραιότητες της Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών.

† ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

 

Ο Απόστολος Φίλιππος υπήρξε ένας από τους δώδεκα και μάλιστα επίλεκτο μέλος της αγίας αυτής ομάδος. Την πρώτη γνωριμία του με τον Χριστό μας την παρουσιάζει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης με τούτα τα λόγια: «Τη επαύριον ηθέλησεν ο Ιησούς εξελθείν εις την Γαλιλαίαν•και ευρίσκει Φιλιππον και λέγει αυτώ•ακολούθει μοι» (Ιωαν. α’ 44). Ύστερα από το βάπτισμά Του και την τεσσαρακονθήμερη νηστεία Του στην έρημο και τους πειρασμούς Του από τον διάβολο, νικητής αποφασίζει να αναχωρήσει από την Ιουδαία στην Γαλιλαία για την έναρξη του έργου του.