08 Νοεμβρίου, 2015

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Ο χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας συνιστά μία μεταφορική περιγραφή της απόστασης της σχέσης μεταξύ της οργανωμένης θρησκείας και του εθνικού κράτους. Δύναται να αναφέρεται στη δημιουργία κοσμικού κράτους, με ή χωρίς επεξηγηματική αναφορά σε ό,τι αυτό ενέχει, ή στην αλλαγή της υπάρχουσας συνθήκης εμπλοκής της εκκλησίας σε θέματα κρατικής αρμοδιότητας.

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ»

 

Στα ταμεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, μετά την κρατική ενίσχυση επί υπουργίας Π. Λαφαζάνη, ύψους 30 εκατ. ευρώ, έχουν μείνει 4-5 εκατ. Τα υπόλοιπα δόθηκαν για την αποπληρωμή οφειλών... Οι ζημίες μόνο της τελευταίας χρήσης της ΕΒΖ έφτασαν τα 72,4 εκατ. ευρώ.

ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ… ΟΥΡΑ;

 

Πώς καταφέρνει ένα αεροπλάνο με πρόβλημα στον κινητήρα να πέσει… κάθετα αφού βρίσκεται σε πτήση πάνω από 15 λεπτά και έχει πάρει και το ύψος του και κανονική ταχύτητα;

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

 
Ο ανωτέρω τίτλος - που αξίζει τουλάχιστον μέρος της προσοχής την οποία επέτυχε η μακρόσυρτη «προβοκάτσια» Φίλη - Χρυσής Αυγής, για να κουκουλωθεί, με προπέτασμα χάβρας,  το ξεπούλημα 14 χρυσοφόρων αεροδρομίων.

Η ΔΙΩΞΙΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ

 

1.«Μετά τήν χρεωκοπία του 2009 οί" Ελληνες αντιμετώπισαν καί αντιμετωπίζουν τήν λαίλαπα των εύρωκρατουμένων Μνημονίων». Επιτρέψατε μου νά παρατηρήσω ότι θά ήταν ευχής έργον τά μνημόνια αυτά νά ήταν «Έλληνοκρατούμενα» ώστε ή πρωτοβουλία γιά τήν επιβολή των διαρθρωτικών αλλαγών τίς όποιες επιβάλλουν νά ανήκε αποκλειστικώς στην Ελληνική πλευρά.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:«Χρειάζεται να παρέμβει η δικαιοσύνη, αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση» αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου, σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού.

ΝΕΑ ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

 

Οι Τούρκοι δε φαίνεται να καταλαβαίνουν από διεθνείς οργανισμούς καθώς προσπαθούν να μετατρέψουν την Αγ. Σοφία, η οποία προστατεύεται από τους εν λόγω οργανισμούς, σε μουσουλμανικό τέμενος, κάνοντας όλους να πιστεύουν πως οι ισλαμιστές νεοοθωμανιστές και μαζί τους ο Ερντογάν έχουν "πετάξει" ακόμη και τα προσχήματα. 

«ΒΑΡΟΥΦΑΚΙΣΜΟΣ» Η ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

 

Το εξάμηνο που η χώρα ζούσε στο... παράλληλο σύμπαν του τέως υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη, το έχει πληρώσει πολύ ακριβά η ελληνική οικονομία. Η «σκληρή» διαπραγμάτευση της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς ασφαλώς και δεν στέφτηκε με επιτυχία, γεγονός που παραδέχθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας «αποπέμποντας» τον κύριο πρωταγωνιστή της καταστροφικής αυτής περιόδου.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 

Θύελλα πολιτικών εξελίξεων στην Πορτογαλία καθώς Σοσιαλιστές, Αριστερό Μπλόκο και Κομμουνιστικό Κόμμα ήρθαν σε συμφωνία δημιουργώντας συμμαχία πορτογαλικής Αριστεράς και αναμένεται, την Τρίτη, να καταψηφίσουν την κυβέρνηση Κοέλιο, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό την παραίτησή της.

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η ΚΙΝΑ

 

Η Κίνα επιμένει σε μόνιμη βάση πως οι εδαφικές διενέξεις στη Νότια Σινική Θάλασσα θα πρέπει να επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο, μέσα από συζητήσεις, αλλά η κινεζική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατέψει την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα θαλάσσια δικαιώματα της, δήλωσε το Σάββατο ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

 

 Η Εκκλησία σήμερα 8 Νοεμβρίου εορτάζει τη Σύναξη  των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλων των επουρανίων Δυνάμεων, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη θεάρεστη στάση τους κατά τη στιγμή της πτώσης του Εωσφόρου (Σατανά).

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
Λουκ. η’ 41 – 56
Τω καιρώ εκείνω, άνθρωπός τις προσήλθε τω  Ιησού, ω όνομα  Ιειρος, και αυτός άρχων της Συναγωγής υπήρχε· και πεσών παρά τους πόδας του  Ιησού παρεκάλει αυτόν εισελθείν εις τον οίκον αυτού· ότι θυγάτηρ μονογενής ην αυτώ, ως ετών δώδεκα, και αύτη απέθνησκεν.  Εν δε τω υπάγειν αυτόν, οι όχλοι συνέπνιγον αυτόν. Και γυνή ούσα εν ρύσει αίματος από ετών δώδεκα, ήτις, ιατροίς προσαναλώσασα όλον τον βίον, ουκ ίσχυσεν υπ  οδενς θεραπευθήναι, προσελθούσα όπισθεν, ήψατο του κρασπέδου του ιματίου αυτού, και παραχρήμα έστη η ρύσις του αίματος αυτής.