07 Νοεμβρίου, 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ


ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

 
Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ
ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
& ΜΟΝΑΧΟΝ Κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΝ.

Τό σπέρας τς Πέμπτης, μέρας μνήμης καί ορτς το γίου ακώβου το δελφοθέου, 23ης  κτωβρίου/5ης Νοεμβρίου 2015, Μακαριώτατος Πατριάρχης εροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος,

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

 

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές – στόχος η συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα. Σε ανοιχτή γραμμή με τους θεσμούς βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, κυρίως για το κρίσιμο θέμα των πλειστηριασμών α’ κατοικίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

 

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που εκδόθηκε από την Clarion Project, 23 επιβεβαιωμένες τρομοκρατικές οργανώσεις Τζιχάντ που ανήκουν στην Jamaat ul-Fuqra, μια Πακιστανική Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Αλ Κάιντα λειτουργούσαν εντός των συνόρων των ΗΠΑ.

H ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

 

Η ΔΙΕΘΝΗΣ Διαφάνεια Ελλάδος χαιρετίζει τό γεγονός ότι ή καταπολέμηση της διαφθοράς είναι σέ υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης. Όταν ή εξαγγελία έγινε πράξη μέ τόν διορισμό του Υπουργού Επικράτειας μέ ευθύνη τήν καταπολέμηση της διαφθοράς, ό οποίος αναφερόταν στον Ίδιο τόν Πρωθυπουργό, ή Διεθνής Διαφάνεια εξέφρασε τήν ικανοποίηση της καί τότε.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Τους κατοίκους της Σκάλας Συκαμνιάς, του μικρού χωριού στη βόρεια Λέσβο που βρέθηκε στο μάτι του προσφυγικού κυκλώνα, θα επισκεφθεί την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο, με αφορμή τον εορτασμό των 103 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού από τους Οθωμανούς.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ 60.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ PC!

 

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση ψάχνει να βρει ισοδύναμα μέτρα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και κόβει από συντάξεις, την ίδια ώρα αποφασίζει την αγορά PC αξίας 60.000 ευρώ!

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΤΣΧΑΝ

 

Οργανώσεις ισλαμιστών ανταρτών ανακατέλαβαν σήμερα το χωριό Ατσχάν και περικύκλωσαν περιοχές στη δυτική Συρία, συνεχίζοντας να απωθούν τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.  Οι ανταρτικές οργανώσεις ανακατέλαβαν έτσι όλες τις περιοχές που είχε θέσει υπό τον έλεγχό του πριν από έναν μήνα ο συριακός στρατός στην κεντρική επαρχία Χάμα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ

 

Πάνω από 150 σχολεία του Νίγηρα, όπου φοιτούν περίπου 12.000 μαθητές, έχουν κλείσει εξαιτίας των φονικών επιθέσεων των ισλαμιστών μαχητών της Μπόκο Χαράμ στην περιοχή Ντίφα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις από τη Ρώμη στο δρόμο του για τη Λαμπεντούζα αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα και τη θέση της Ελλάδας σε αυτό.