06 Νοεμβρίου, 2015

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ''ΤΟ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ''

 

«Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που ξεπερνά τις δυνάμεις μας και απαιτείται ένωση δυνάμεων με τον άνθρωπο στο επίκεντρο» είπε ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική του ομιλία στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ

 

Μετά από περίπου 8 χρόνια σιωπής οι δύο πατριάρχες Ιεροσολύμων  Θεόφιλος και Ειρηναίος συναντήθηκαν στην πιο τραγική  ανθρώπινη στιγμή, σε αυτήν που ο ένας ανήμπορος και καταβεβλημένος από την ασθένεια αλλά και από την μοναξιά και ο άλλος ενδεχομένως σε μια δύσκολη θέση για τα όσα τους χώριζαν τόσα χρόνια.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Βόμβα ρίχνει η Κομισιόν στην ελληνική οικονομία, καθώς σε έκθεση της, όχι μόνο προβλέπει ύφεση 1,4% φέτος και 1,3% για το 2016, αλλά υπενθυμίζει στην κυβέρνηση ότι πρέπει να προχωρήσει σε σκληρά μέτρα που να διασφαλίζουν τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2017.

ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ

 

Οι αναλυτές υποστηρίζουν πως οι τελευταίες ενέργειες της Ρωσίας αντανακλούν κάτι από το παρελθόν της Σοβιετικής Ένωσης, ένα ψυχροπολεμικό παρελθόν, το οποίο τελείωσε περίπου μισό αιώνα πριν. Όπως και να αποκαλέσουμε τις συγκεκριμένες κινήσεις, επιθετικότητα ή απλώς...μανούβρες, αυτό ισχύει, λένε οι αναλυτές.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ-ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Η απόφαση της Βρετανίας να αναστείλει τις πτήσεις στην Αίγυπτο λόγω φόβου τρομοκρατικής ενέργειας από τους τζιχαντιστές υπαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό από την κλασσική γεωπολιτική αντίδραση και τις ενστάσεις κατά των ενεργειών της Ρωσίας στη Συρία.

ΠΟΙΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ

 

Σοκ προκαλεί η άγρια επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ακραίων στοιχείων ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Σύνταγμα.Οι εικόνες και τα βίντεο από όσα συνέβησαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αποτυπώνουν την αγριότητα της επίθεσης των τραμπούκων που εκμεταλλεύτηκαν τη συγκέντρωση για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων.

ΗΡΘΕ Ο "ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ" ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ

 

Στην εποχή της τεχνολογίας όλα είναι πλέον εφικτά καθώς υπάρχουν apps που δείχνουν από ποιο μέρος του κόσμου γράφει ο συνομιλητής μας με πληροφορίες ακόμα και για την ακριβή του τοποθεσία.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Στο λιμάνι του Πειραιά φτάνουν πάνω από 3.000 πρόσφυγες από τη Λέσβο και τη Χίο με τρία πλοία, τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους μετά τη λήξη της τετραήμερης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στις 6 τα ξημερώματα. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος. 

19 ΑΜΑΧΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Η εμπόλεμη κατάσταση στην Συρία σκορπά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων καθημερινά, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν άμεση σχέση με αυτόν.

ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΟΚ

 

Προκειμένου να προωθηθούν τέσσερα τουρκικά διαπραγματευτικά κεφάλαια που έχει παγώσει μονομερώς η Λευκωσία από το 2009, θα πρέπει να υπάρξει ομόφωνη απόφαση των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. (περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας) για «επανενεργοποίηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας».

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ "ΣΗΚΩΣΑΝ" ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης κατέστησε σαφές πως κατατέθηκε νομοσχέδιο το οποίο έχει ελκυστικά κίνητρα για εκείνους που θα δηλώσουν τα αδήλωτα κεφάλαια τους που βρίσκονται στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό.

ΜΑΣ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΟΙ ΗΠΑ

  

Ως "διεθνής αποθήκη οπλισμού" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλέον η Α. Μεσόγειος, καθώς αυτή την στιγμή έχουν συστρατευθεί στην περιοχή, οι επίλεκτες ναυτικές δυνάμεις όλων των ισχυρών κρατών της Γης (ΗΠΑ, Ρωσία, Αίγυπτος, Γαλλία, Τουρκία, Κίνα κλπ).