30 Οκτωβρίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ

 

Η Εκκλησία παράγει πολιτισμό" δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στην Ενημερωτική Ημερίδα για τις νέες Ηλεκτρονικές Πλατφόρμες Ανάδειξης της Εκκλησιαστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Ανάπτυξης του Θρησκευτικού Τουρισμού, που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Α.Α. (Μεγάλου Βασιλείου 15, Αθήνα Ρουφ).

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

 

Η Νέα Δημοκρατία βάζει δύσκολα στους δημοσκόπους που επιχειρούν να κάνουν μετρήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές. Πρώτα απ” όλα οι δημοσκόποι αμφισβητούν αν βρίσκουν το πραγματικό εκλογικό σώμα.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Η Τουρκία θα κάνει «ό,τι είναι αναγκαίο» για να αποτρέψει τους Κούρδους αντάρτες της Συρίας που έχουν συμμαχήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες να κηρύξουν αυτονομία στην κωμόπολη Τελ Αμπιάντ κοντά στα τουρκικά σύνορα, ακόμα και περαιτέρω στρατιωτικές επιχειρήσεις, είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χθες.

Ο ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΩΝ

 

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά όπλων έχει αυξηθεί πρόσφατα, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού έχει αισθητά αυξηθεί τελευταία, παρόλο που η σφαίρα αυτή ήταν και παραμένει αρκετά ανταγωνιστική», δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση της επιτροπής για τη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία με τις ξένες χώρες.

ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

 
Οι αρνητές της γενοκτονίας και όσοι κατηγορούν την Ευρώπη 
και όχι την Τουρκία, είναι συνένοχοι στο δράμα των προσφύγων

Ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, παγκόσμια πρωτοτυπία γιατί εκτός από αγράμματος είναι και αναιδής αλλά και άνανδρος, αφού πρώτα προσέβαλε με άρθρο του στην «Αυγή» τους βουλευτές που απείλησαν τον Αύγουστο του 2014 με ανατροπή και πτώση την κυβέρνηση Σαμαρά, απαιτώντας να συμπεριληφθεί η γενοκτονία που έκαναν οι Τούρκοι σε Έλληνες και Αρμενίους στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 
Στους 11 οι νεκροί, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά, 
σε περιστατικά που σημειώθηκαν σε Λέσβο, Σάμο και Αγαθονήσι 

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται από θάλασσα και αέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό πάνω από 40 αγνοούμενων προσφύγων που χάθηκαν στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο. Στους 11 οι νεκροί, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά, σε περιστατικά που σημειώθηκαν σε Λέσβο, Σάμο και Αγαθονήσι. 

ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

 

Δύο "προαπαιτούμενα" έθεσε στην Εκκλησία της Βουλγαρίας ο κ. Βαρθολομαίος ως απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υλοποιηθεί λίγο πριν επισκεφθεί τη χώρα στις αρχές Νοεμβρίου. Της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Βαρθολομαίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, προηγήθηκε εντονότατο παρασκήνιο.

ΑΞΙΟΣ!!! Ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΔΑΚΡΥΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ

 

Ο ιπτάμενος σμηναγός, Λουκάς Θεοχαρόπουλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στους Έλληνες για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μέσα από το F-16.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών προσφύγων σε δύο νέα ναυάγια που σημειώθηκαν στα νερά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης το φυλάκιο Καλολίμνου ενημέρωσε το Λιμενικό για ανατροπή ξύλινης λέμβου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλολίμνου και Καλύμνου.

ΣΕ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

 

Οικονομικά βοηθήματα σε 17 νεοεισαχθέντες φοιτητές απένειμε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος χθες το μεσημέρι.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε;

 

Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι η Γερμανία δεν είναι πλέον η ηγεμονική οικονομική δύναμη της Ε.Ε. όπως θέλει να παρουσιάζεται. Το επιβεβαιώνει και ο διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών στις Βρυξέλλες Ντάνιελ Γκρος: «Η διαφαινόμενη υπεροχή της γερμανικής οικονομίας οφείλεται στην παρατεταμένη ύφεση των χωρών της ευρωζώνης. Αν βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση των χωρών που έχουν πληγεί, η Γερμανία δεν θα έχει πλέον τη θέση που σήμερα κατέχει».

ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ;

 

Ρωσική πρόκληση ή ατυχής σύμπτωση; Σε "στενή επαφή" φαίνεται πως ήρθαν τα αμερικάνικά με τα ρωσικά αεροσκάφη, ανοιχτά της Κορέας. Πιο αναλυτικά, τέσσερα μαχητικά  F / A-18 Σούπερ Χόρνετς του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ αναχαίτισαν δυο ρωσικά ανθυποβρυχιακά στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Η Τουρκία θα δεσμεύσει για έναν ολόκληρο μήνα (!) το κεντρικό Αιγαίο, προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Αυτό το οποίο προκαλεί εντύπωση είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τουρκία δεσμεύει ολοένα και συχνότερα περιοχές οι οποίες κόβουν στη μέση το Αιγαίο, δημιουργώντας κλίμα έντασης στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΑΠΕΚΡΥΨΕ 1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

 

Ο Χαφιέρ Μασεράνο ομολόγησε στο δικαστήριο της Γκάβα, ότι απέκρυψε 1,5 εκατ. ευρώ από την εφορία το 2011 και 2012 ενώ είχε πληρώσει τον περασμένο μήνα το ποσό που όφειλε καθώς και πρόστιμα-τόκους, δεν απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή.