29 Οκτωβρίου, 2015

Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

 

Από την 1η Ιανουαρίου 2016 θέλει η κυβέρνηση να τεθεί σε ισχύ ο νέος αναπτυξιακός νόμος με το οικονομικό επιτελείο να προσπαθεί να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα των νέων.

ΕΛΠΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

 

Το Ισραήλ αναμένει να αρχίσει επίσημες διαπραγματεύσεις με την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EEU) στις αρχές του επόμενου έτους και να φθάσει σε συμφωνία για τη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών, δήλωσε διευθύνων σύμβουλος του ρωσο-ισραηλινού εμπορικής επιτροπής.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ

 

H Διεθνής Διάσκεψη για την ειρηνική συνύπαρξη θρησκειών και πολιτισμών στη Μέση Ανατολή που διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα έθεσε στο προσκήνιο τη βιβλικών διαστάσεων «Έξοδο» των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Περίπου 450.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μπει στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. «Όλοι έρχονται για να φύγουν και στην τεράστια πλειοψηφία τους τα καταφέρνουν» είπε. Επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας να επιδοτηθούν οι χώροι προσφύγων στις χώρες πρώτης υποδοχής, να καταγράφονται εκεί και να γίνεται η μετεγκατάσταση στην Ευρώπη απευθείας από εκεί.

ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΕΛΟΣ

 

Τέλος θα τεθεί στις χρεώσεις περιαγωγής εντός της ΕΕ από τον Ιούνιο του 2017 και θα τεθούν σε εφαρμογή σαφείς κανόνες σχετικά με το δικαίωμα πρόσβασης στο διαδίκτυο, μετά την υπερψήφιση του νέου νομοθετικού πακέτου για τις τηλεπικοινωνίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την πρώτη θέση στο βάθρο της ελληνικής διαφοράς φαίνεται ότι μοιράζονται πολιτικοί και δικαστές σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της GRECO.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕ AOZ

 

Άναψαν τα αίματα ΗΠΑ και Κίνας καθότι πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ παραβίασε ύδατα της Κίνας, κάτι που εξόργισε την Κίνα αφού το αμερικάνικο πλοίο πλησίασε τα τεχνητά νησιά των Κινέζων σε απόσταση μικρότερη των 12 νμ.

ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

 

Η υπογραφή για την ενίσχυση του τουρκικού ναυτικού στόλου, φαίνεται πως μπήκε ήδη, προκαλώντας διαφόρων τύπων συζητήσεις σχετικά με την τον κίνδυνο που μπορεί να αποτελεί πλέον η Τουρκία για τα ελληνικά νησιά.