25 Οκτωβρίου, 2015

8 ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Η πρόταση που κατέθεσε η Ρωσία για την επίλυση της κρίσης στη Συρία,στην συνάντηση της Βιέννης έχει ενδιαφέρον. Το σημείο που είναι βέβαιο ότι οι δυτικοί δεν θα συζητήσουν είναι ότι προβλέπει πως στις επόμενες εκλογές της Συρίας δεν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος ο Άσαντ, αλλά μέλη της οικογένειας θα μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα.

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η «ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ»

 

Η Λευκή Βίβλος, που δημοσιεύτηκε το 1940 στα ελληνικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά, περιλαμβάνει όλα τα διπλωματικά έγγραφα τα οποία αναφέρονται στις προθέσεις και στα σχέδια της ιταλικής κυβερνήσεως έναντι της Ελλάδος, σχέδια που άρχισαν να γίνονται σαφέστερα τον Απρίλιο του 1939, όταν κατελήφθη η Αλβανία.

ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ

 

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να μειωθούν οι συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος και εξηγεί ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει η συγχώνευση αυτή και να διασφαλιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων από το να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σκληρή επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο ανθυποψήφιός του για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, αποδίδοντάς του μάλιστα «κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος».

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Στην αξία του εθελοντισμού και της συνεργασίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την έναρξη της Ενημερωτικής Ημερίδας με θέμα την παρουσίαση του Έργου «Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Οργάνωσης του Εθελοντισμού και Συντονισμού του Προνοιακού Έργου της Εκκλησίας».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στο Ρουφ υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου και παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρης Κονιδάρης, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Μαίρη Πίνη, εκπρόσωποι των αρμοδίων Υπουργείων, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013) και άλλων φορέων.

Αντικείμενο του Έργου, αποτελεί η Ανάπτυξη μιας Διαδικτυακής Πλατφόρμας Οργάνωσης του Εθελοντισμού και Συντονισμού του Προνοιακού Έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με στόχο την παροχή αυτοματοποιημένων υπηρεσιών προς εθελοντές, χορηγούς, δωρητές και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Την ημερίδα προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως "η σημερινή ημέρα, είναι μια ημέρα γιορτής, διότι γιορτάζουμε τα αποτελέσματα μιας αγαστής συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων.

Όπου διαχειρίζονται τη δημόσια ζωή, εν προκειμένω του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Εκκλησίας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Περιφέρειας, των Δήμων και όλων των φορέων της διαχειριστικής αρχής, αλλά και ημέρα γιορτής, γιατί ο εθελοντισμός, η διακονία, είναι βασική αρχή της ζωής μας ως χριστιανών, είναι προτεραιότητα και τρόπος ζωής μέσα στην Εκκλησία". Ανακοίνωσε, επίσης, πως την επόμενη Παρασκευή θα παρουσιαστεί ένα ακόμη καινούργιο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν οι εκπρόσωποι της Περιφερειάρχη και της «Ψηφιακής Σύγκλισης». Η εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη τόνισε πως "η Εκκλησία ήταν πάντα δίπλα σε αυτό που λέμε ποίμνιο, έθνος, γένος" και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, ενώ δεσμεύτηκε πως η Περιφέρεια θα στηρίζει το έργο της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον σκοπό της Εκκλησίας λέγοντας πως "είναι να ξεκουράζει τον άνθρωπο με την επικοινωνία με τον Θεό και να του προσφέρει ό,τι μπορεί, ώστε να ζήσει όσο το δυνατόν πιο όμορφα".

Μιλώντας για το έργο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως "όλα τα τεχνικά επιτεύγματα είναι σπουδαία όταν τα χρησιμοποιούμε για τους ανθρώπους, για την πρόοδο". Μίλησε για την συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, για την επίτευξη του έργου και επεσήμανε πως "είναι απαραίτητο σε αυτήν την δύσκολη εποχή για την χώρα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να βοηθά τον άλλο, για να προχωρούμε. Χιλιάδες άνθρωποι αναπαύονται με τη σκέψη ότι αύριο κάποιος θα είναι πλάι του".

Έκανε λόγο, ακόμη, για τη χρησιμότητα του έργου και την συμβολή του στο έργο της Αρχιεπισκοπής, διότι "με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουν όσοι θέλουν και το έργο θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Αυτά τα τεχνικά έργα και οι επιτεύξεις έχουν νόημα όταν γίνονται καρπός για όλους". Αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού και της συνεργασίας με σκοπό το κοινό καλό επισημαίνοντας πως "η πίστη, η Ορθοδοξία παράγει πολιτισμό, μουσική ζωγραφική, αρχιτεκτονική και αυτά δεν είναι για λίγους, αλλά για όλους. 

Δεν έχουμε εγκλωβιστεί στον εαυτό μας.Θέλουμε να συνεργαζόμαστε με το Δήμο, την Περιφέρεια, τους συλλόγους και τους φορείς με μόνο σκοπό την αγάπη προς τον άνθρωπο. Φροντίζουμε, ώστε ο πληγωμένος άνθρωπος να πάρει τη θέση που του πρέπει, χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον".

Στη συνέχεια, ο Υπεύθυνος του τομέα Εθελοντισμού του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος αναφέρθηκε στην σημασία του Εθελοντισμού για την υλοποίηση του Προνοιακού Έργου της Ι.Α.Α. λέγοντας πως "κάθε φορά που πάμε να μιλήσουμε για το προνοιακό έργο της Εκκλησίας μας, ο νους μας σταματά στη λέξη «φιλανθρωπία», μια λέξη τόσο όμορφη αλλά και τόσο παρεξηγημένη. 

 Όμορφη γιατί φιλανθρωπία σημαίνει αγάπη προς τον άνθρωπο και παρεξηγημένη γιατί συνήθως συνδέεται αδίκως με κάτι μικρό, λειψό, μίζερο, και πάντως όχι με το αγαπητικό ξεχείλισμα της καρδιάς μας προς τον συνάνθρωπο".Τόνισε, επίσης, πως "ο λόγος του Θεού μάς ξεκαθαρίζει ότι ο άλλος, ο πλησίον, δεν είναι καθόλου ξένος. 

Είναι αδελφός του Χριστού και αδελφός δικός μας. Είναι προέκταση του εαυτού μας. Είναι μέλος του ιδίου σώματος, δηλ. της Εκκλησίας" και επεσήμανε πως "όταν ένας χριστιανός βλέπει τον συνάνθρωπό του που υποφέρει, που στερείται και δυσκολεύεται, όχι απλώς κάνει βήματα αγαπητικά προς τον συνάνθρωπό του, αλλά αισθάνεται ο ίδιος τον πόνο!

Δεν είναι του άλλου η δοκιμασία, είναι δική μου".Αναρωτήθηκε, εξάλλου, "πώς θα μπορούσε σήμερα, και πάλι σε καιρούς δίσεκτους και οριακούς για την πατρίδα μας, παρά η Εκκλησία μας να ασκεί την πραγματική φιλανθρωπία και αγάπη που πηγάζει από την Όντως Αγάπη, τον Χριστό, που είναι μία συνέχεια της δικής Του φιλανθρωπίας η οποία βιώνεται από τον κάθε πιστό;

Το κοινωνικό και προνοιακό έργο της Εκκλησίας είναι έκφραση ζωής με αυταπάρνηση, με απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού Πατέρα ο οποίος φροντίζει για τα πάντα" και συμπλήρωσε πως "ένα μοναδικό δίκτυο φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων και δραστηριοτήτων, όχι ως επίφαση βιτρίνας και διαφήμισης, όχι ως έκφραση ποιμαντικού και κοινωνικού ακτιβισμού, αλλά ως φανέρωση χαράς, της μόνης αληθινής χαράς που είναι η διακονία προς τον πλησίον.

Η φροντίδα της Εκκλησίας είναι ο τρόπος που η Εκκλησία βλέπει τον άνθρωπο στην ολότητά του και τις ανάγκες του. Κι ακόμα η φροντίδα της Εκκλησίας δεν εξαντλείται σε μία προσωρινή διαχείριση κρίσης. Αποβλέπει στη μεταμόρφωση του ανθρώπου και τη ριζική αλλαγή της κοινωνίας.

Δωρεάν φαγητό για όλους, ένδυση και υπόδηση, παιχνίδια για τα μικρά παιδιά, βιβλία και σχολικά είδη, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, για την εξυπηρέτηση της εργαζόμενης μητέρας, Προικοδότηση για νεαρές άπορες κοπέλλες, Θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, Ιατρική Βοήθεια για όσους χρειάζονται, Βοήθεια για την άγαμη μητέρα, Δίκτυο αιμοδοσίας και διανομής, ξενώνες για άπορους, άστεγους και κακοποιημένες γυναίκες, προγράμματα για να βοηθήσουμε τους ουσιοεξαρτημένους και τις οικογένειές τους καθώς επίσης και προγράμματα πρόληψης...

Η Εκκλησία των Αθηνών, με τις άοκνες προσπάθειες του Ποιμενάρχου αυτής και Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, λειτουργεί ανύστακτα και δημιουργεί συνεχώς δομές, που μπορούν να διακονήσουν τον κουρασμένο άνθρωπο της εποχής μας με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στον εθελοντισμό λέγοντας πως "στην Εκκλησία δεν είναι απλώς ανθρωποκεντρικός, αλλά Θεανθρωποκεντρικός. Είναι προσφορά από τον άνθρωπο στον άνθρωπο με οδηγό τον Θεάνθρωπο. Κανένα μεγάλο έργο δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο από εκείνους που υπερβαίνουν τα δεδομένα. Που υπερβαίνουν τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες. Που υπερβαίνουν κυρίως τον εαυτό τους.

Ο λαός μας, πληγωμένος και προδομένος, σπουδάζει την αλήθεια των δύσκολων καιρών μας και συμμετέχει ενεργά στην επανάσταση της αγάπης, στον ξεσηκωμό της αλληλεγγύης... Οι εθελοντές συνεργάτες της Εκκλησίας αποκρίνονται στο κάλεσμα και πυκνώνουν τις τάξεις του εθελοντισμού για να βοηθήσουν στην επίτευξη στόχων υψηλών, ωραίων, μεγάλων. Τίθεται πάντοτε ως κορωνίδα σε κάθε προσπάθεια.

Άλλωστε και όλες οι προτροπές της Μητέρας Εκκλησίας τελικά επαφίενται στην καλή προαίρεση, στη θέληση των χριστιανών, στο «Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν...». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο π. Συμεών τόνισε πως "'όπως το σώμα χωρίς την ψυχή είναι νεκρό και καταλήγει σε αποσύνθεση, έτσι και η πίστη χωρίς τα ενάρετα έργα είναι νεκρή και ανωφελής.

Ευχηθείτε σας παρακαλούμε, Μακαριώτατε, στη διακονία όλων μας στην Εκκλησία να συμβαίνει αυτό: Η πίστη μας να φανερώνεται στα έργα μας και τα έργα μας να φανερώνουν την αληθινή πίστη μας".

Αμέσως μετά ο Δρ. Βασίλειος Μεϊχανετσίδης από την Διεύθυνση Προγραμμάτων και Διεθνούς Συνεργασίας της ΜΚΟ "Αποστολή" μίλησε για την ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία του προνοιακού έργου της Ι.Α.Α.

Με αφορμή την παρουσίαση του έργου στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τη σημασία της ανάδειξης, ενίσχυσης και αξιοποίησης του εθελοντισμού, ως το κύριο μέσο για την εκτέλεση του προνοιακού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ

 

Αν η Γερμανία κλείσει τα σύνορα της τότε η Ρουμανία, η Σερβία και η Βουλγαρία θα κλείσουν και τα δικά τους και θα σταματήσουν την είσοδο των προσφύγων στο έδαφός τους.

ΣΤΟΝ... "ΑΕΡΑ" Η ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

 

Μετά τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στον “αέρα” βρίσκεται και η καταβολή της τέταρτης δόσης της επιδότησης σίτισης, που πιστώνεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης, σε 145.359 δικαιούχους, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

 

Πηγές της ρωσικής έκδοσης της Pravda.Ru αναφέρουν διπλωματικές κινήσεις της Νότιας Οσετίας να ενσωματωθεί στην Ρωσική επικράτεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την γεωπολιτική διέξοδο της Ρωσίας μέσω του Στρατηγικού Αυχένα του Καυκάσου, στα σημερινά δρώμενα της Συρίας και πιθανώς αύριο της Τουρκίας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ FITCH

 

Η κυπριακή κυβέρνηση, με δήλωση του εκπροσώπου της Νίκου Χριστοδουλίδη, χαιρετίζει τη διπλή αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ»

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα κουρδικές οργανώσεις ότι προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη βόρεια Συρία και διεμήνυσε πως η Άγκυρα δεν θα το επιτρέψει. Σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία, ο Ερντογάν κατήγγειλε την ενσωμάτωση της συριακής πόλης Τελ Αμπιάντ, την περασμένη εβδομάδα, στην αυτόνομη πολιτική δομή που δημιουργήθηκε από τους Κούρδους.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Η´ 26 - 39
Κα κατπλευσεν ες τν χραν τν Γαδαρηνν, τις στν ντπερα τς Γαλιλαας. ξελθντι δ ατ π τν γν πντησεν ατ νρ τις κ τς πλεως, ς εχε δαιμνια κ χρνων κανν, κα μτιον οκ νεδιδσκετο, κα ν οκίᾳ οκ μενεν, λλν τος μνμασιν.  δν δ τν ησον κα νακρξας προσπεσεν ατ κα φων μεγλ επε· Τ μο κα σο, ησο υἱὲ το Θεο το ψστου; δομα σου, μ με βασανσς.  παργγειλε γρ τ πνεματι τ καθρτ ξελθεν π το νθρπου.