24 Οκτωβρίου, 2015

ΠΡΟΣ ΦΑΝΑΡΙ

 

Πολύ θα ήθελα να ευχηθώ στον κ. Βαρθολομαίο για την προχθεσινή του επέτειο των 25 χρόνων της Πατριαρχίας του. Δυστυχώς όμως οι κατά καιρούς ύπουλες και υπόγειες ενέργειές του κατά της αδελφής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος δεν μου το επιτρέπουν.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ

 
      Διαβάστε όλη την Διακήρυξη ΕΔΩ
 


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ: ΑΡΧΕΓΟΝΗ "ΣΧΕΣΗ" ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ

 

Με αφορμή την 1η διάσκεψη διαθρησκειακού και διαπολυτισμικού διαλόγου του ελληνικού Υπ. Εξωτερικών για την Ειρήνη στην Μέση Ανατολή (ρεπορτάζ+ανάλυση) Η Διαθρησκειακή και διαπολιτισμική συνάντηση να γίνει θεσμός!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ O ΠΟΥΤΙΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛO ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΣ

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ηγείται της θριαμβευτικής επιστροφής της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή. Η αξιοθρήνητη (για να μην αναφέρουμε κωμικά παράλογη) στρατηγική που υιοθετήθηκε από τις ΗΠΑ και τους περιφερειακούς συμμάχους της, στη Συρία, έθεσε τις βάσεις για την επιτυχία του Πούτιν.

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Για ένα νέο κύμα προσφύγων που έρχονται μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων στο Χαλέπι της Συρίας προειδοποιεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοείτο από την Πέμπτη στο Καματερό, όταν λόγω της σφοδρότατης κακοκαιρίας που έπληξε τη δυτική Αττική, το Ι.Χ. που οδηγούσε έπεσε στο ρέμα της Πικροδάφνης. Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε το βράδυ στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Αρχή του τέλους για το ISIS οι εσωτερικές διαμάχες. Επεμβαίνοντας στρατιωτικά στη Συρία, οι Ρώσοι μετατόπισαν εκ των πραγμάτων το επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής προς θεματικές όπως είναι το μέλλον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ στην εξουσία και οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί στο τρίγωνο Μόσχας, Ουάσιγκτον, Αγκυρας.

ΟΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, οι ναυτιλιακές εταιρείες εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με την Petrofin Research, φέτος καταγράφηκαν είκοσι λιγότερες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό αυτό αυτές που φέρονται να έφυγαν κατά τους τελευταίους μήνες αυτού του καλοκαιριού οπότε και η απροσδόκητα δυσμενής συνθήκες που ανέτειλαν για την ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι έχουν συρρικνώσει περαιτέρω ένα κλάδο που παράγει το 7% του ελληνικού ΑΕΠ.

ΡΩΣΙΚΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΗΠΑ

 

Άκρως σαρκαστικές οι διαθέσεις του πρεσβευτή της Ρωσίας στη Βρετανία, για το τελεσίγραφο των ΗΠΑ στο Ιράκ να διαλέξει Ουάσινγκτον ή Ρωσία για τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΙ;

 

Είναι πλέον επίσημη η παραπομπή του υπουργού οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, για τις υποθέσεις του Γιώργου Σταθάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη.