20 Οκτωβρίου, 2015

ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 3,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Αγώνας δρόμου ξεκινάει από αύριο για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τα υπόλοιπα μέλη του οικονομικού επιτελείου που κάθονται από αύριο στο ίδιο τραπέζι με τους επικεφαλής του Κουαρτέτου, καθώς για να ανατρέψουν και να αποτρέψουν μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί, θα πρέπει να βρουν κάτι περισσότερο από 3,5 δις ευρώ.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;

 

ναρωτνται πολλοί, τί θά συνέβαινε, ν στήν Βουλή, γέμιζαν μόνο τά δρανα βουλευτν ς πρός τά ποα ξεφράσθη πράγματι τό κλογικό σμα, καί  μεναν κενά τά δρανα που ντιστοιχον στίς λευκές ψήφους, στήν ποχή, στίς ψήφους πρός τά κόμματα πού λαβαν κάτω πό 3% καί στά λοιπά χρησιμοποίητα πόλοιπα ψήφων.  

Ο "ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Δεδομένου ότι η Ρωσία συνεχίζει να εμβαθύνει την στρατιωτική εμπλοκή της στη Συρία, η σύγκρουση λαμβάνει ολοένα και περισσότερο θρησκευτικές διαστάσεις. Στην φωτογραφία, επίσκοπος της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας ευλογεί ρωσικους πυραύλους που προορίζονται για αεροπορικές επιδρομές εναντίον Σύρων ανταρτών.

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

 

Το λεπτό ρώσικο παιχνίδι με Βαρθολομαίο και Παλαιστίνιους. Η πτώση του Ειρηναίου επιτεύχθηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες Ελλήνων και Παλαιστινίων και ιδιαίτερα χάρη στη δραστήρια διπλωματία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με πρωταγωνιστή τον υφυπουργό Σκανδαλάκη.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΛΑΝΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

 

Αποτρέποντας τη δημιουργία των όποιων σεναρίων σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Ολάντ στην Αθήνα, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε πληροφορίες για την γαλλική αποστολή, τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν, καθώς και το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθούν οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ: Το σημερινό γεγονός έχει πολύ μεγάλη σημασία, για να υπογραμμιστούν οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες του καθενός από εμάς και επακόλουθα και της Εκκλησίας" είπε ο αρχιεπίσκοπος προσθέτοντας πως "καλείται και η Εκκλησία, πλάι σε όλους τους άλλους φορείς, να βάλει την πλάτη της κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε. Έχουμε όλοι συγκλονιστεί από τα γεγονότα αυτά καθώς βλέπουμε τόσο κόσμο να οδηγείται στο άγνωστο, νέα παιδιά να πνίγονται.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (ΙΑΑ) διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του Έργου «Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Οργάνωσης του Εθελοντισμού και Συντονισμού του Προνοιακού Έργου της Εκκλησίας».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Μέχρι τις 10-15 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα και τα υπόλοιπα θα εφαρμοστούν με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. «Ξέρουμε ότι πολλά μέτρα είναι άδικα, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Ωστόσο, προχωρούμε σε μία τακτική υποχώρηση, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα» επισήμανε.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...

 

Οι θεσμοί απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για προστασία της μικρομεσαίας τάξης από τις επερχόμενες κατασχέσεις. Οι δανειστές πιέζουν για δραστικές αλλαγές, με την υιοθέτηση πολύ χαμηλών ορίων εισοδήματος και αξίας του ακινήτου, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα να προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς η πρώτη κατοικία μόνο για τα πολύ φτωχά νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας ή κοντά σε αυτά.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

 

«Στο παρελθόν μοιραστήκαμε με τους Ελληνοκύπριους τον πόνο, τώρα θέλουμε να μοιραστούμε και τα αγαθά του μέλλοντος», ανέφερε ο Tουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, συμπληρώνοντας ότι με τους Ελληνοκύπριους μπορούν να μοιραστούν και το νερό αφού εξασφαλίσουμε ότι θα είναι είναι σταθερή η έλευσή του και μέσω της αύξησης της ποσότητας.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΕ Η ΒΟΥΛΗ...

 

Λέγεται πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν του, με τα φαντάσματα του παρελθόντος να βρίσκονται αυτή τη φορά, πίσω από τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ - ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Η ΝΤΟΡΑ

 

Παρασκηνιακά παιχνίδια φαίνεται ότι παίζουν διάφορα μέλη της ΝΔ, με πρόσφατο παράδειγμα, την αναπάντεχη αποχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη από τα ψηφοδέλτια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

 

Δεν δεσμεύει την κυβέρνηση το πόρισμα των Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, καθώς είναι συμβουλευτικός ο ρόλος της είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. Εξέφρασε, πάντως, την άποψη ότι ενδεχομένως το ασφαλιστικό πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή και να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών.