19 Οκτωβρίου, 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑI ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ

 

Παναγιώτατε,
Σεβασμιώτατοι,
Αγαπητοί μου,

Δεν έχω ετοιμάσει μία εκτενή ομιλία για την σπουδαιότητα, του να σταθούμε δηλαδή σήμερα, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά στην σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία, δίπλα στον πρόσφυγα, στον μετανάστη.

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΟ ΕΜΠΝΕΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΠΑΠΟΣΥΝΗ

 

 Η παποσύνη εμπνέει το Φανάρι. Επιδίωξε να αναβαθμιστεί το Γραφείο του στην Αθήνα σε Νομική Προσωπικότητα Διεθνούς Δικαίου, δηλαδή σε «πρεσβεία», κατά τα πρότυπα της νουντσιατούρας που διαθέτει το Βατικανό.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ»

 

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, διοργανώνεται στην Αθήνα, από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2015, Διεθνής Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».

Η Διεθνής Διάσκεψη συγκαλείται υπό τη σκιά των δραματικών εξελίξεων και συνεχιζόμενων συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές της Μέσης Ανατολής, οι οποίες προκάλεσαν συμφορές και είχαν σοβαρές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.

ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

 

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας, για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκής ένωσης, συνειδητοποίησαν το μέγεθος του μεταναστευτικού προβλήματος και ως λύση αναχαίτισης και περιορισμού των μεταναστευτικών ροών πρότειναν στην Ελλάδα να οργανώσει κοινές περιπολίες με τις Τουρκικές Αρχές στα παράλια της Μεσογείου.

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ

 

Είναι κοινός τόπος να μιλήσει κανείς για ρευστότητα στο διεθνές πεδίο. Στην Ελλάδα το πρόβλημα της εξωτερικής πολιτικής επιλύεται έως και σήμερα με την υποταγή των κυβερνώντων στον εκάστοτε επικυρίαρχο, παρά τις πομφόλυγες περί ανεξαρτησίας.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΔΙΧΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Διχασμένοι είναι πολιτικοί και ΜΜΕ της Γερμανίας για την επίσκεψη της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συζητήσει με την τουρκική ηγεσία τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ

 

Η ανάληψη του Υπουργείου Παιδείας απ τον κ. Νικ. Φίλη προκάλεσε τη δυσφορία του Ορθόδοξου λαού της Ελλάδας. Για τους εκπαιδευτικούς μάλιστα αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη.

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

H Βικτώρια Νούλαντ πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.Η ελληνική υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Victoria Nuland, θα παρευρεθεί στο συνέδριο «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή», σύμφωνα με το ρωσικό τύπο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Την εκτίμηση ότι ο διάλογος μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ δεν πρέπει να φοβίζει, καθώς και ότι το κόμμα δεν κινδυνεύει από διάσπαση εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος επιμένει ότι το ντιμπέιτ μεταξύ των «4» πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Ο Γ΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

 

Ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει είναι η χρήση τροφίμων για τη δημιουργία προϊόντων που δεν τρώγονται, όπως π.χ. τα βιοκαύσιμα που φτιάχνονται από καρπούς που υπό κανονικές συνθήκες θα κατέληγαν στο τραπέζι μας. «Η επέκταση των βιοκαυσίμων μας ανησυχεί» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κριστίν Σάντελ, διευθύντρια εκστρατειών και πολιτικής της ActionAid.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…

 

Δεδομένο αποτελεί η εμπλοκή του Κινεζικού στρατού στη Συρία, γεγονός που επρόκειτο να αλλάξει όλο το γεωπολιτικό καθεστώς της Μέσης Ανατολής. Η ουσία είναι ότι πραγματικά οι ισλαμιστές μαχητές του ISIS είχαν βρεθεί αρχικά ανάμεσα σε «δύο πυρά», την ρωσική πολεμική αεροπορία που τους βομβαρδίζει ανηλεώς από την μία πλευρά, και τους Ιρανούς επίλεκτους φρουρούς από την άλλη.

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΙΝΤΟΝ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το Ίδρυμα Κλίντον στο ταξίδι τους στη Νέα Υόρκη. Εκεί, συνομίλησε μαζί του σε χαλαρούς τόνους. Όμως ας κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν: