15 Οκτωβρίου, 2015

OΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Το πόρισμα για το νέο Ασφαλιστικό στην εισαγωγή του αναφέρει ότι η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο σύστημα συντάξεων είναι ευχερέστερη στο πλαίσιο μιας συνολικής μεταρρύθμισης που θέτει τις βάσεις της στη διαγενεακή και ενδογενεακή ισότητα.

ΡΩΣΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Κορυφαία ρωσικά οπλικά συστήματα παίρνουν τώρα στη Συρία το «βάπτισμα του πυρός» σε πραγματικές συνθήκες πολέμου.  Σε πολύ σύντομο διάστημα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας μετέφεραν στο λιμάνι Ταρτούς και στην αεροπορική βάση «Χμεϊμίμ», στη Λαττάκεια, 28 αεροσκάφη, με τα αρματαγωγά «Νικολάι Φιλτσένκοφ», «Νοβοτσερκάσκ», «Μινσκ» και «Περεσβέτ».

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΑΛΕΠΙΟΥ“ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ”

 

Έκκληση προς τη Δύση απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος του Χαλεπίου Ιωάννης-Κλήμης Ζανμπάρτ να σώσει την Συρία από τους «τζιχαντιστές μισθοφόρους που σκοτώνουν οποιονδήποτε μιλά για δικαιώματα, δημοκρατία και πολιτική και θρησκευτική ελευθερία».

Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΜΠΑΜΑ

 

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik αναφέρει την αντίδραση του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στην άρνηση της κυβέρνησης Ομπάμα να δεχτεί ρωσική αντιπροσωπεία.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

 

Ο λαός μας έχει μια παροιμία που αφορά γκλίτσες, τσοπάνηδες και τριψίματα την οποία όποιος δεν την λαμβάνει σοβαρά υπόψη συνήθως καταλήγει στην άλλη παροιμία με τις μαρμάγκες που γευματίζουν. Η Τουρκία φαίνεται ότι δεν έλαβε υπόψη την παραπάνω παροιμία και εδώ και πολλά χρόνια επιδόθηκε σε παρατεταμένο «τρίψιμο» πάνω στην γκλίτσα των ΗΠΑ και πολλών άλλων τσοπάνηδων γιατί είχε και την τάση να μην κάθεται σε ένα μαντρί αλλά να γυροφέρνει με απώτερο στόχο να ανοίξει το δικό της μαντρί με μιναρέδες.

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ 300 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ

 

Στη χώρα ήδη 90 μέλη προπαρασκευαστικής ομάδας από Αμερικανούς στρατιωτικούς. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ενημέρωσε το αμερικανικό Κογκρέσο πως η κυβέρνηση αναμένεται να στείλει 300 στρατιώτες στο Καμερούν για την αντιμετώπιση της νιγηριανής τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ (CAPITAL CONTROLS)

 

Σε σχέση με ανεύθυνα δημοσιεύματα, κατά τα οποία δήθεν «η Εκκλησία» (συλλήβδην) «εξαιρέθηκε» προνομιακά από τους περιορισμούς αναλήψεως μετρητών και κίνησης κεφαλαίων (capital controls), σε αντίθεση με τους έλληνες πολίτες, διευκρινίζεται προς αποκατάσταση της αλήθειας :

Η ΡΩΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΗΣ...

 

Ρώσοι πιλότοι των δυνάμεων αεροδιαστημικής άμυνας μεταφέρθηκαν στη Συρία για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον της περιοχής. Οι πιλότοι αυτοί μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στους ακραίους ισλαμιστές, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα. Η παρουσία της είναι ίσως η απόδειξη ότι οι Ρώσοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να χτίσουν και άλλες στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, προκειμένου να ελέγξουν όλη τη Μέση Ανατολή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Τρίωρη συνάντηση μετά γεύματος είχαν χθες το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στην Αρχιεπισκοπή ενώ συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς.

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η κυβέρνηση Θάτσερ στη Βρετανία αποφάσισε να επιβάλλει ένα νέο φόρο στα νοικοκυριά, ο οποίος έμεινε με το όνομα polltax. Το ποσό που αναλογούσε σε κάθε οικογένεια καθοριζόταν από το πόσα άτομα έμεναν σε ένα σπίτι, χωρίς να σχετίζεται το εισόδημά τους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Μετά τη σύγκρουση για το θέμα της απαλλαγής των μαθητών από τα Θρησκευτικά, η απόφαση για αύξηση του ορίου ανάληψης μετρητών για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις μητροπόλεις αναθέρμανε τις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία. 

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΙΣΤΗ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (Θ΄ ΜΕΡΟΣ)

 
 Ε)Τ  ζήτημα τς πισήμου ναγνωρίσεως
 ς Οκουμενικν Συνόδων τς Η΄ κα  Θ΄ Οικουμενικς.
να λλο πρωταρχικς σημασίας ζήτημα, μ τ ποο σχοληθήκαμε κα σ παλαιότερες δημοσιεύσεις μας, εναι τ ζήτημα τς ν τ μελλούσ Συνόδ πισήμου νακηρύξεως κα ναγνωρίσεως: α) τς π Μεγάλου Φωτίου συγκληθείσης Συνόδου, τ 879-880, ς Η΄ Οκουμενικς κα β) τς π γίου Γρηγορίου το Παλαμ συγκληθείσης Συνόδου, τ 1351, ς Θ΄ Οκουμενικς.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ «ΣΟΦΟΙ»

 

Εγγυημένη μόνο η σύνταξη των 360 ευρώ - Σύμφωνα με την πρόταση, η βασική σύνταξη που θα απονέμεται θα συνδέεται με την περιουσία, δηλαδή θα συνυπολογίζονται εισοδήματα από ενοίκια, μερίσματα, επενδύσεις και καταθέσεις – εισοδήματα.

ΟΣΣΑ: 3.000 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

 

Την ανησυχία τους για ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης στα σύνορα Αφγανιστάν-Τουρκμενιστάν εξέφρασε, μέσω ανακοίνωσής της, η Οργάνωση του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ).