12 Οκτωβρίου, 2015

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

 

Στις 3 Οκτωβρίου 2015, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, στο συλλείτουργο που έγινε, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ο κ. Βαρθολομαίος είπε κατά το κήρυγμά του:

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ISIS

 

Νέα συμμαχία υπό το όνομα «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας» συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή των συριακών κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, οργάνωσης που δρα σε Συρία και Ιράκ.

5 ΕΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΤΗΣΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12.000

 

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καταστρώνει σενάρια που προβλέπουν ακόμη και αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ, πληροφορίες από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων που συγκέντρωσε η «Κ» αποτυπώνουν μαζική... μετατόπιση πληθυσμού προς τα κατώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.

ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

Σύμφωνα με το BBC, το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ο ακόλουθος Άμυνας της Βρετανίας στη Μόσχα κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με δημοσιεύματα, ότι είχε δοθεί σε πιλότους της RAF άδεια να καταρρίψουν ρωσικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή.

ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Σε ψυχροπολεμικό κλίμα ξεκίνησε και επίσημα όπως ξέρετε η κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία με τις πρώτες ομιλίες που έκαναν δυο υποψήφιοι, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ τα καρφιά δίνουν και παίρνουν μεταξύ των υποψηφίων, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση πως με αυτόν πρόεδρο, κρατήθηκε το κόμμα όρθιο.

ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το AKP θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τη στιγμή που οι συνεχιζόμενες επιθέσεις και η περιθωριοποίηση των Κούρδων πλήττουν την αξιοπιστία του. Το PKK ανακοίνωσε αναστολή των επιθετικών ενεργειών ενόψει εκλογών.

ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΙΣ 6:30 Μ.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Πρόκειται για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν οι Κούρδοι, Τούρκοι, εργάτες, εργαζόμενοι, διανοούμενοι, γυναικείες οργανώσεις, νεολαιίστικα σχήματα, το πρωί του (Σαββάτου 10 Οκτωβρίου) στις 10:05, την ώρα που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση για την ειρήνη.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ. ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Καλούμε όλα τα παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, να προσέλθουν στα κατηχητικά μαθήματα, που γίνονται και φέτος στις ενορίες της πόλεως και των προαστίων της.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΙΣΤΗ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (ΣΤ΄ ΜΕΡΟΣ)

 

Στ πλαίσια τς ξιολογήσεως το διαλόγου μ τος Παπικος λέχθη, μεταξ λλων, τι « διάλογος οτος καίπερ σπουδαιότερος πάντων τν λλων κα κατ τος βυζαντινος χρόνους διεξαχθες π διαφόρους συνθήκας νευ ποτελέσματος, ς στηριχθες π μ ρθς βάσεως κα παγορευθες οχ π γνησίου χριστιανικο πνεύματος, λλ’ πιβληθες ξωθεν δι τς βίας, κατ τος μετέρους χρόνους εσέτι δν χει ρχίσει πισήμως».[1]

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ PLAN B...

 

Όταν τον περασμένο Μάιο είχε πραγματοποιηθεί μυστική συνάντηση εκπροσώπων των υπουργείων, είχε συζητηθεί το γνωστό σε όλους μας plan B΄. Το σχέδιο δηλαδή της κυβέρνησης, σχετικά με το πως θα αντιδράσει σε περίπτωση ρήξης με τους εταίρους και εξόδου από το ευρώ. Κάθε φορά που θέτονταν η ερώτηση στους κυβερνώντες, η απάντηση ήταν πως είχε γίνει προεργασία και ότι δεν μπορούν να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την Μυτιλήνη, ο Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει αλληλεγγύη και προς την Ελλάδα».

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ... ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...

 

Οι υπουργοί Οικονομικών από τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου ενέκριναν στη συνάντηση της ομάδας G-20 στη Λίμα ένα πακέτο νέων κανόνων που θα βοηθήσουν τις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν την φοροαποφυγή εκ μέρους των εταιρειών.

ΚΑΙΡΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ;

  

Η ιρακινή πολεμική αεροπορία έπληξε την αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του ισλαμικού κράτους Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι στη δυτικη επαρχία της χώρας του Ανμπάρ.

ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS...

 

Τα capital controls που βασανίζουν εδώ και μήνες τους πολίτες ήταν τελικά προσχεδιασμένα με σκοπό να χρησιμοποιούμε ως μέσο συναλλαγής αποκλειστικά τις κάρτες.

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΜΕΡΚΕΛ

 

Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ο Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δε συμπαθώ τις μεταναστεύσεις. Δε συμπαθώ τους ανθρώπους που έρχονται (…) θα ξεσπάσουν ταραχές στη Γερμανία. Αυτό που εκείνη (η Άνγκελα Μέρκελ) κάνει στη Γερμανία είναι τρελό».