09 Οκτωβρίου, 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015, στην τέταρτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών  της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ

 

Ακόμα ένα αθώο παιδάκι, ένα προσφυγόπουλο μόλις ενός έτους, πλήρωσε με τη ζωή του, την προσπάθεια των γονιών του να περάσουν από την Τουρκία στη Λέσβο, για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και να γνωρίσουν σε μία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, τον επίγειο παράδεισο.

ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΑΧΗ

 

Η νομισματική πολιτική στη Ρωσία σε κρίσιμο σταυροδρόμι: Θα δώσει η έκδοση νέου χρήματος την απαραίτητη ώθηση στη ρωσική οικονομία;  Για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να τυπώνει χρήμα, δήλωσαν «συντηρητικοί» οικονομολόγοι  στο διεθνές επενδυτικό φόρουμ του Σότσι.

ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ & ΑΛΒΑΝΙΑ

 

Δεν κατάφερε και η Γερμανία να εξασφαλίσει πρόκριση, καθώς ηττήθηκε με 0-1 στην Ιρλανδία, όμως παραμένει στην κορυφή και έστω και έναν βαθμό να πάρει την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της με την Γεωργία θα προκριθεί. Είναι τρελό το σενάριο, αλλά αν οι Γερμανοί χάσουν από τους Γεωργιανούς, τότε θα μείνουν στην 3η θέση στην τριπλή ισοβαθμία με Ιρλανδία και Πολωνία, αν αυτές αναδειχθούν ισόπαλες.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Ν.Δ. 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν πέντε ώρες η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παρουσία εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων, επιχείρησε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα γύρω από τη διαδικασία ανάδειξης του νέου ηγέτη της παράταξης.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΛΗΞΕ... 0-1

 

Τις δυνάμεις τους μέτρησαν σήμερα το πρωί ΗΠΑ και Ρωσία, όταν μαχητικά αεροσκάφη τους «συγκρούστηκαν» στον εναέριο χώρο της Συρίας.Δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ περιγράφουν περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ αμερικανικών και ρωσικού μαχητικού όταν συναντήθηκαν στον αέρα πάνω από τη Ράκα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ κ. Γ. ΣΗΦΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Εθνικό διάλογο για την παιδεία ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός και σχέδιο ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων μέχρι το τέλος του χρόνου. Και όπως γίνεται κάθε φορά, το συμπέρασμα είναι η πρόσληψη 18.000 αναπληρωτών καθηγητών. Α, ναι... όπως κάθε υπουργός Παιδείας, έτσι και ο δεύτερος υπουργός της Πρώτης Φοράς ανακοίνωσε τη «δραστική μείωση του αριθμού των αποσπάσεων εκπαιδευτικών».

ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Σ.Ι


Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΙΣΤΗ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (Γ΄ ΜΕΡΟΣ)

 

Προσυνοδικές Διασκέψεις.
Τὸ 1976 συνεκλήθη ἡ Α΄ Πανορθόδοξος Προσυνοδικὴ Διάσκεψη, στὸ ἐν Σαμπεζὺ τῆς Γενεύης Ὀρθόδοξο Πατριαρχικὸ Κέντρο, ἡ ὁποία ἐκπροσωπήθηκε ἀπὸ ὅλα τὰ Πατριαρχεῖα καὶ τὶς Αὐτοκέφαλες Ἐκκλησίες, πλήν τῆς Γεωργιανῆς. Ἡ Διάσκεψη, κατόπιν μακρῶν συζητήσεων, προχώρησε σὲ ἀναθεώρηση τοῦ καταλόγου τῶν θεμάτων τῆς Α΄ Πανορθοδόξου Διασκέψεως τῆς Ρόδου, (1961), καὶ ἀπὸ τὰ θέματα αὐτὰ ἐπέλεξε μόνο δέκα, γιὰ τὴ μέλλουσα νὰ συγκληθεῖ Ἁγία καὶ Μεγάλη Σύνοδο, τὰ ἑξῆς:

ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟ 2016

 

Μέσα στο 2016 θα είναι έτοιμη η Κάρτα του Πολίτη, που θα φέρει τα προσωπικά στοιχεία κάθε πολίτη όπως (αριθμός ταυτότητας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) και θα μπορεί να αντικαταστήσει όλα τα έγγραφα (ταυτότητα κλπ), όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Εδώ και τρεις μήνες τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και οι οικογένειές τους έχουν βρει νομική και ψυχολογική στήριξη στο Γραφείο Συνηγορίας που λειτουργεί από την Εταιρεία Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας το Σάββατο (10 Οκτωβρίου), η προσπάθεια αυτή ενισχύεται μέσα από μια καμπάνια που στόχο έχει να ενημερώσει τους πολίτες γύρω από το θέμα της παραβίασης των δικαιωμάτων που βιώνουν τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας.

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΛΕΜΟΣ


Σε τεταμένο σχοινί βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί η Αριστερή πλατφόρμα να αποτελεί παρελθόν, αλλά υπάρχει η ομάδα των 53. Ήδη πολλές από της απόψεις της ομάδας έχουν γίνει δεκτές και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι από εκεί.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΝΑΛΙΑ... ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η ανησυχία για την ελευθεροτυπία έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό στην Τουρκία. Αποκορύφωμα αυτών των ανησυχιών, είναι η απόφαση του Τούρκου εισαγγελέα να απαγορεύσει από την μεγαλύτερη συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα να προβάλει κανάλια, φιλικά προς τον μεγάλο αντίπαλο του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ VW ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

 

Έφοδο στη Volkswagen έκαναν Γερμανοί εισαγγελείς οι οποίοι πραγματοποίησαν εκτενείς έρευνες στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Βόλφσμπουργκ, αλλά και σε αλλά και σε άλλες περιοχές. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία του Μπράουνσβαϊχ, στόχος αυτών των ερευνών ήταν να βρεθούν έγγραφα και αποθηκευμένα δεδομένα που έχουν άμεση σχέση με την υπόθεση της παραποίησης των ελέγχων των εκπομπών καυσαερίων στα αυτοκίνητα με ντίζελ.

ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΘΟΥΝ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγητής οικονομικών έθεσε τις τέσσερις προϋποθέσεις για να γίνει δυνατή η απόσυρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα.