08 Οκτωβρίου, 2015

ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΕΝΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ

 
Αύριο Παρασκευή τελευταία ημέρα των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου  θα πραγματοποιηθεί  η εκλογή των Μητροπολιτών για την πλήρωση των Ι. Μητροπόλεων Κεφαλληνίας καθώς της Τρίκκης και Σταγών.
 


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΛΙΟΥ κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ Ι.Σ.Ι. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 
                              Διαβάστε ολόκληρη την Εισήγηση ΕΔΩ....
 


ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 

Το στούντιο υπάρχει, τα σκηνικά είναι ήδη έτοιμα, το μόνο που απομένει είναι οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία στη ΝΔ να πουν το τελικό ναι και οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ είναι έτοιμοι να κουμπώσουν τις κάμερες, να ρυθμίσουν τα φώτα και να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μια τηλεμαχία ανάμεσα όχι σε πολιτικούς αρχηγούς διαφορετικών κομμάτων, αλλά ανάμεσα σε στελέχη του ίδιου κόμματος που διεκδικούν το ίδιο πόστο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

 

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, στην τρίτη Τακτική Συνεδρία της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Η αποκοδικωποίηση της παραδοχής  και το παρασκήνιο της αλλά  και μια πρώτη αποτίμηση του ταξιδιού στις ΗΠΑ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.«Ο πραγματικός ηγέτης είναι εκείνος που     δεν θα διστάσει να πάρει όχι μόνο δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις για την ίδια την χώρα και τον λαό του,  αλλά ακόμα και για το ίδιο το  περιβάλλον που τον γαλούχησε. Τον ανέδειξε. Τον προώθησε. 

ΟΙ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

 

Σαφές μήνυμα ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις στα Συριακά εδάφη υπονομεύουν τις σχέσεις της με την χώρα του, έστειλε ο πρόεδρος των Τούρκων, Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ρωσία έχει σημαντικά οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου και "δεν πρέπει να τα χάσει" εξαιτίας της Συρίας.

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ

 

Νέα Υόρκη: Ολοκληρώθηκε στην Ουάσινγκτον ο κύκλος διμερών επαφών μεταξύ αντιπροσωπείας της κυπριακής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνο Πετρίδη και Αμερικανών τεχνοκρατών από διάφορα υπουργεία, με επικεφαλής την αναπληρωτή βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, Αμάντα Σλόατ.

ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΠΙΑ!

 

Με ρωσικούς πυραύλους τύπου Κρουζ πλήττουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους από απόσταση 1.500 χλμ. Ακόμα και με πυραύλους από πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία Θάλασσα συνεχίζει την επιχείρησή της η Ρωσία κατά θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΙΣΤΗ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (Β΄ ΜΕΡΟΣ)

  

Ἱστορικὴ ἀναδρομὴ στὴν πορεία τῆς προετοιμασίας τῆς Ἁγίας καὶ Μεγάλης Συνόδου. Μετὰ τὸ μεγάλο Σχίσμα, (1054 μ.Χ.), ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία, συνεπὴς στὴν Ὀρθόδοξη συνοδική της αὐτοσυνειδησία, δὲν ἔπαυσε νὰ συγκαλεῖ, σὲ τακτὰ χρονικὰ διαστήματα, Ὀρθοδόξους Συνόδους μὲ πανορθόδοξο οἰκουμενικὸ χαρακτήρα.

ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Aναμένονται σημαντικές εξελίξεις διεθνούς κλίμακας, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, δείχνει να μην έχει ως μοναδικό στόχο την εξολόθρευση των τζιχαντιστών, αλλά και την ισχυροποίηση της θέσης του σε Μ.Ανατολή και Μεσόγειο, με άγνωστους μέχρι στιγμής σκοπούς...

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Η απάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα στην πρόταση του τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν «ας λύσουμε πρώτα το Κυπριακό και ακολούθως να κάνουμε επίσκεψη στην Κύπρο» δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ;

 

Είναι τραγικά ελαττωματική η στρατηγική της Μόσχας τόνισε ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ. Οι τεχνικές συζητήσεις δε θα σταματήσουν παρόλα αυτά, με τους Ρώσους για την ασφάλεια των πιλότων που είναι σε επιχειρήσεις στην περιοχή.

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ

 

Το Associated Press σε δημοσίευμά του μπλέκει και τη Ρωσία λέγοντας πως τα εν λόγω υλικά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για βόμβες προέρχονται από τη Ρωσία, ενώ και «οι εγκληματικές οργανώσεις που τα διακινούν ενδέχεται να έχουν συνδέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (FSB)».

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙOΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ…

 

Δικαιώθηκαν οι καταθέτες της Συνεταιριστικής τράπεζας Δ. Μακεδονίας, μετά από προσφυγή τους στη δικαιοσύνη. Το πολυμελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, αναγνώρισε τους αιτούντες καταθέτες ως πτωχευτικούς πιστωτές της Συνεταιριστικής τράπεζας, ενώ απεφάνθη να αποζημιωθούν απευθείας από την Alpha Bank.

ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΠΙΑ ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθεί ένα συμπέρασμα για το αποτέλεσμα των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, όμως όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα αξίζουν μια πολύ θετική αποτίμηση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.