07 Οκτωβρίου, 2015

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Καλή επιτυχία, σε δύσκολους καιρούς, ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον νέο πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

 

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, στη δεύτερη Τακτική Συνεδρία της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

 
 Τελικά τι θα γίνει με τις νέες χώρες Άγιοι Πατέρες;
Οι Ιεροί Κανόνες ωρύονται!

«Ει τις βασιλικής εξουσίας εκαινίσθη πόλις, ή αύθις καινισθείη, τοις βασιλικοίς και δημοσίοις τύποις και η των εκκλησιαστικών πραγμάτων τάξις ακολουθείτω». (Καν. 38ος Πενθέκτης Οικ. Συν.).

Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται να καταφθάσουν στην Ελλάδα οι επικεφαλής των θεσμών, προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος βοήθειας.Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, τον οποίο επικαλείται το Reuters, τονίζει ότι οι επικεφαλής των θεσμών κατά πάσα πιθανότητα θα επισκεφτούν την Αθήνα την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2016: (ΛΙΣΤΑ)

 

Σε δύο κατηγορίες είναι χωρισμένα τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών για το 2016, που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλους Δεκεμβρίου 2015.

ΟΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!

 

Πατώντας πάνω στην πλήρη ανυπαρξία εθνικής πολιτικής, τόσο από την κυβέρνηση  όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», οι εδώ εκπρόσωποι των Σκοπιανών , το «Ουράνιο Τόξο», εξέδωσαν Δελτίο Τύπου με αφορμή το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Καταλονία, όπου λένε τα εξής απίστευτα:

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ETOIMAZEI O ΓΙΟΥΝΚΕΡ

 

«Στην Ελλάδα εστιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προσοχή της» για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Εξήγησε, παράλληλα, ότι ετοιμάζει «μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας» για το ίδιο θέμα.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΙΣΤΗ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΟἰΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (Α΄ ΜΕΡΟΣ)

 
(Προσδοκίες-Ἱστορικὴ πορεία
Γενικὲς Ἐκτιμήσεις-Συμπεράσματα)

Ε ἰ σ α γ ω γ ή

Ἡ ἀπόφαση τῆς Συνάξεως τῶν Προκαθημένων στὸ Φανάρι (6 ἕως 9 Μαρτίου 2014)  νὰ  συγκαλέσουν  ἐντὸς  τοῦ 2016  τὴν ἀπὸ πολλῶν δεκαετιῶν προετοιμαζόμενη Ἁγία καὶ Μεγάλη, ἢ Πανορθόδοξο Σύνοδο, ἀναζωπύρωσε  καὶ πάλι τὸ ἐνδιαφέρον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας  γύρω  ἀπὸ  τὸ  θέμα αὐτό. Σύμφωνα μὲ τὸ  «ἀνακοινωθέν»:«Ἡ Σύναξις  συνεφώνησεν ὅτι  ἡ  προπαρασκευαστικὴ τῆς Συνόδου ἐργασία  πρέπει νὰ  ἐντατικοποιηθῇ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στην τρίτη και τελευταία μέρα μπήκε η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Περίπου τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης, αναφορικά με το γραφείο στο οποίο θα εγκατασταθεί στη Βουλή. «Θέλουν να με βάλουν σε ένα γραφείο του Μητσοτάκη και τους είπα ότι είναι γκαντέμης» είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ»

 

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, καταγγέλλουν την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ότι διαχωρίζει τους υπαλλήλους στην ΕΔΣΝΑ σε «ημετέρους» και ανεπιθύμητους και προωθεί αναξιοκρατικά τα «δικά μας» παιδιά. Οπως καταγγέλλουν, η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία με «βιομηχανία μετακινήσεων» υπαλλήλων που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και όχι υπηρεσιακές ανάγκες. Περιγράφουν μάλιστα τις «αλχημείες» - όπως τις χαρακτηρίζουν – τις οποίες μετέρχεται η διοίκηση της ΕΔΣΝΑ.

ΤΟ 55% ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ BREXIT

 

Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσονται πολλοί περισσότεροι Βρετανοί, βάσει δημοσκόπησης της εταιρίας ComRes για την εφημερίδα Daily Mail που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα.

ΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Χρόνο ψάχνει και χρόνο δεν βρίσκει η ελληνική κυβέρνηση, με το κούρεμα των καταθέσεων να έρχεται όλο και πιο κοντά μέρα με τη μέρα, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Τα ρωσικά ΜΜΕ τάσσονται υπέρ της Ελλάδας στο ζήτημα της παραβίασης του εθνικού εναέριου χώρα μας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, την Δευτέρα, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν όχι μια... αλλά τέσσερις φορές τον εναέριο χώρο της Ελλάδας στο Αιγαίο ενώ τρία τουρκικά F-16D, παραβίασαν τους διεθνείς κανόνες πτήσεων στη Ζώνη Πληροφοριών (FIR Αθηνών).

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου  στη Ρωσία  πως «θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα χάσει πολλά εάν χάσει έναν φίλο σαν την Τουρκία». Συγκεκριμένα, από τις Βρυξέλλες ο Ερντογάν ανέφερε  ότι «επίθεση στην Τουρκία σημαίνει επίθεση στο ΝΑΤΟ», υπογραμμίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα ανεχτεί προσωρινά τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο πλαίσιο των επιδρομών επί του συριακού εδάφους.