05 Οκτωβρίου, 2015

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Σε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής προσανατολίζεται ο νέος πρόεδρος της, κ. Νίκος Βούτσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αδυναμίες στον τρόπο ψηφοφορίας και καταμέτρησης των ψήφων των βουλευτών κατά τη διαδικασία εκλογής του προεδρείου του Κοινοβουλίου.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

Συνάντηση είχε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.  

ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Μετά το αλαλούμ με την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη που έφερε στην επιφάνεια τις έριδες και τις προσωπικές στρατηγικές πρώην πρωθυπουργών και κορυφαίων στελεχών, σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης αναδεικνύεται η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, με έντονες διαφωνίες και το ρήγμα της ενότητας να βαθαίνει ολοένα και περισσότερο.

ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ CAESAR KUNIKOV

 

Με φανερό δέος αλλά και μεγάλη ταραχή τα τουρκικά ΜΜΕ παρακολουθούσαν σήμερα το πρωί επί ώρα ένα μεγάλο ρωσικό πολεμικό πλοίο καθώς περνούσε με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια τα Στενά του Βοσπόρου.

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Στην αποκάλυψη μιας - αν μη τι άλλο - ανέλπιστης πτυχής της πρόσφατης συνάντησής του με τον γνωστό αγωνιστή της Αριστεράς, κ. Μανώλη Γλέζο, προχώρησε χθες από την Ναύπακτο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΖΗΤΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη ζήτησαν σε ψήφισμά τους οι σύνεδροι της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

 

Συνέρχεται αύριο Τρίτη  6,7,8 και 9 Οκτωβρίου σε Τακτική Σύγκληση η  Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την τελευταία ημέρα των εργασιών της Ιεραρχίας θα πραγματοποιηθεί η Εκλογή δυο Μητροπολιτών: α) Για την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και β) Για την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Άλλες τρεις σορούς, εκτός από το βρέφος που βρέθηκε στην Κω, εντόπισε το Λιμενικό σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού. Πρόκειται για ένα παιδί 3-5 ετών, μία γυναίκα περίπου 64 ετών και έναν άνδρα 40-45 ετών που βρέθηκαν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης στις περιοχές Τιγκάκι και Λάμπη.

ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΤΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 

Στις κάλπες προσήλθαν περισσότερα από 9,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Πορτογαλία, στις πρώτες  βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στη χώρα μετά την έξοδο από το μνημόνιο πέρυσι. Ωστόσο, παρά τις βαθιές περικοπές στις δαπάνες, τις υψηλότερες αυξήσεις στη φορολογία και τα υψηλά ποσοστά ανεργίες, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Πορτογάλοι θα συνεχίσουν με την κεντροδεξιά κυβέρνηση που την έβγαλε από το μνημόνιο. 

ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ 23% ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

 

Τη συγκρότηση επιτροπής για την παρακολούθηση του έργου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τη μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής 23% ΦΠΑ στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, σε πρώτη φάση, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο επανεξετάζεται, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο συνεδρίασε την Κυριακή.

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ…

 

Η Γερμανία φαίνεται πως είναι πρωταθλήτρια… στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος! Η ισχυρή οικονομία της Ευρώπης, αποτελεί βασικά ένα από τα βασικά «πλυντήρια» βρώμικου χρήματος σε ολόκληρο τον πλανήτη! Ίσως έτσι εξηγούνται οι εμμονές της Γερμανίας για υψηλούς φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα…

ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

 

Με τρόμο παρακολουθούσαν τα τουρκικά ΜΜΕ για αρκετή ώρα, ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο το οποίο διέσχισε τα Στενά του Βοσπόρου.Χθες λοιπόν, στις 6:30 π.μ., το ρωσικό πολεμικό πλοίο, Caesar Kunikov, με νούμερο 158 bordo, έπλεε στα Στενά του Βοσπόρου, με τους Τούρκους να παρακολουθούν τη διέλευση του συγκλονισμένοι.