03 Οκτωβρίου, 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

 

Η Συνέντευξη επαραχωρήθη στον κ. Δημήτρη Κώττα.
Μια επίσκεψη στη Μακεδονία είναι πάντοτε ένα γεγονός που εφραίνει κάποιον, του δίνει πάρα πολλές χαρές και ικανοποιήσεις διότι το περιβάλλον είναι άριστο, η φύσις πολλή θαυμάσια αλλά και οι άνθρωποι χαρούμενοι. Αυτό είναι μια εμπειρία γενικότερη που έχω πάρει από την περιοδεία μου από τις επισκέψεις μου στη Μακεδονία.

ΤΑ 48 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΣΤΟ EUROWORKING GROUP

 

Μέτρα φωτιά περιλαμβάνει η λίστα με τα προαπαιτούμενα η οποία «κλείδωσε» κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group. Τα 48 προαπαιτούμενα είναι αυτά τα οποία και θα «ξεκλειδώσουν» την υποδόση των 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, Ευρωπαίος αξιωματούχος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΗ HUFFPOST

 
Η πρωινή σκηνή στο Carlyle Hotel της Νέας Υόρκης αποτελεί την πιο τέλεια απεικόνιση του όρου «power breakfast» που μπορείτε να φανταστείτε. Διαβάστε όλη την Συνέντευξη ΕΔΩ....
 


ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΙ 300 ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ

 

Τον νενομισμένο από το Σύνταγμα όρκο, έδωσαν οι 300 βουλευτές, που απαρτίζουν το Σώμα της ΙΖ κοινοβουλευτικής περιόδου (Α' Σύνοδος) όπως προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ MΥΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ

 

Πίσω από μια πρόσφατη έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, χτυπάει ο κώδωνας του συναγερμού. Αν τα πράγματα παραμείνουν με τους σημερινούς ρυθμούς, και χωρίς μια μείζονα αναπροσαρμογή,   η Μέση Ανατολή θα βρεθεί στο έλεος του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ… ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

 

Περνώντας θάρρος από την πρόσφατη προβολή τους στην Νέα Υόρκη σαν «Μακεδονία», αλλά και από το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Καταλονία της Ισπανίας όπου ο τοπικός λαός ψήφησε υπέρ της ανεξαρτησίας του, οι Σκοπιανοί μέσω της τοπικής τους «αντιπροσωπείας», το Ουράνιο Τόξο, εξέδωσαν Δελτίο Τύπου με την προσδοκία της… αυτονομίας της ελληνικής Μακεδονίας!

ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!

 

Μετά και τις αποκαλύψεις για την παραποίηση των εκπομπών καυσαερίου από τη VW, ολόκληρος ο πλανήτης αναρωτιέται εάν υπάρχει πιο διεφθαρμένο κράτος από τη Γερμανία.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΧΤΥΠΗΜΑ Η ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει να είναι όλο και πιο μόνος μέρα με τη μέρα, αφού δέχτηκε νέο πλήγμα με τις "προδοσίες" να διαδέχονται η μια την άλλη.Αυτή την φορά, "τρικλοποδιά" στον Τούρκο πρόεδρο φαίνεται πως βάζει ο Ρώσος ομόλογός του, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες της Μόσχας στα γραφεία του PYD.

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Η κ. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

 

Συμμαχία αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης σύναψαν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

†AΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΩΝΑΘΗΝΩΝ

  

Ο άγιος Διονύσιος ήταν πασίγνωστος φιλόσοφος της Αθήνας και μέλος του ανωτάτου δικαστηρίου της πόλης, του Αρείου Πάγου. Ήταν ο πρώτος (ή τουλάχιστον από τους πρώτους) που ασπάστηκε το Χριστιανισμό, έπειτα από το κήρυγμα του αποστόλου Παύλου κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως: “Τινές δε άνδρες κολληθέντες αυτώ επίστευσαν, εν οις και Διόνυσος ο Αρεοπαγίτης(Πράξ. ιζ΄, 34).

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

 

"Αυτόν τον λαό που στηρίζει τις προσπάθειές μας, δε μπορώ να τον αφήσω εγκαταλελειμμένο και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να προχωρήσουμε" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε με Γερμανούς επιχειρηματίες, τους οποίους κάλεσε να επενδύσουν στην Ελλάδα.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ... ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Με νομοθετικό διάταγμα, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ακυρώνει ουσιαστικά το νόμο Κατρούγκαλου (4325/15) και κλείνει οριστικά την πόρτα στους επίορκους για την επιστροφή τους στο Δημόσιο.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ

 

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης βρήκε τη λύση για τους 80.000 πολίτες με δάνεια σε ελβετικό φράγκο οι οποίοι και χρωστούν περισσότερα από όσα δανείστηκαν λόγω της καθοδικής πορείας της ισοτιμίας ευρώ και ελβετικού φράγκου.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο έγινε το πρωί του Σαββάτου η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που προέκυψαν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Της διαδικασίας προήδρευσε ο δ' αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.  Κανονικά προχωρά η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς η ΚΕΦΕ έκανε δεκτή την ένστασή του. Σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός, σημείωσε ότι η αρχική απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ήταν τυπικώς ορθή, καθώς πράγματι άργησε λίγα λεπτά. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 

Νέα μεγάλη συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, δείχνει να περιθωριοποιηθεί πλήρως την Τουρκία στο Αιγαίο και γενικότερα στην Α. Μεσόγειο. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών των τριών υπουργών εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, Νίκο Κοτζιά και Σάμεχ Σούκρι, στα πλαίσια της συνάντησης που είχαν στη Νέα Υόρκη, φαίνεται πως αποφάσισαν πως είναι προς το κοινό συμφέρον και των τριών χωρών, η συνεργασία για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα της Μεσογείου. 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ

 

Τα δόντια τους έχουν αρχίσει να δείχνουν οι ΗΠΑ προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς πλέον θεωρείται ως "εμπόδιο" στα σχέδια των ΗΠΑ για τη Μ. Ανατολή.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

 

Την αναστολή της απόφασης με την οποία σταμάτησαν να λειτουργούν προσωρινά τα μεταλλεία στις Σκουριές αποφάσισε το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.