28 Σεπτεμβρίου, 2015

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

 
Κυρίες και κύριοι,
Είναι πολύ σημαντικό, ότι η «Αναπτυξιακή ατζέντα για μετά το 2015» αντιμετωπίζει τις αλληλένδετες προκλήσεις της εξάλειψης της φτώχειας και της επίτευξης της αειφόρου ανάπτυξης, καθιερώνοντας ένα ενιαίο σύνολο νέων στόχων που απαιτούν ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση της ανάπτυξης. Όμως, τα ερωτήματα παραμένουν. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ ΜΕ ΑΛΕΞΗ TΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

 

Ο άνθρωπος που έπρεπε να απαντήσει στις κάτωθι ερωτήσεις ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Ερώτηση πρώτη: "Αν όλοι σ' αυτήν την αίθουσα ήταν δυνητικοί επενδυτές στην Ελλάδα, θα μπορούσατε να τους διαβεβαιώσετε ότι, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι επενδύσεις τους θα είναι ασφαλείς, ότι η χώρα θα είναι σταθερή;"

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΦΙΛΗΣ

 

«Ρήξη» στις σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία προκλήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού για απλοποίηση των διαδικασιών απαλλαγής από τα Θρησκευτικά.Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν και παρά την προσπάθεια της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου, να υποβαθμίσει τις δηλώσεις της, για το θέμα θα συναντηθεί την Τρίτη το μεσημέρι στην Αρχιεπισκοπή ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

 

ΠΕΡΑΣΑΝ κιόλας 194 χρόνια από την θρυλική Άλωση της Τριπολιτσάς, που ακούγεται και ως «σφαγή της Τριπολιτσάς», η θρυλούμενη «Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς», όπως τουλάχιστον ονομάζεται στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία η κατάληψη της πόλης της Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821. Κι όσο βλέπουμε τον πίνακα του Παναγιώτη Ζωγράφου για την Ελληνική Επανάσταση  με την καθοδήγηση του Στρατηγού Μακρυγιάννη, η συγκίνηση μεγαλώνει.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ O ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛΙΣΤΗ ΦΙΛΗ

 

Πέρυσι μέσα στο κατακαλόκαιρο, η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε να περάσει το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, απαλείφοντας με ρατσιστικό τρόπο τις γενοκτονίες που αναγνωρίστηκαν ομοφώνως με νόμο από την Ελληνική Βουλή.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

Μεγάλοι ξένοι όμιλοι αλλά και ελληνικές επιχειρήσεις, η μία μετά την άλλη, αρχικά αργά και τώρα ταχύτερα, προστίθενται στη μακρά πλέον λίστα των εταιρειών που φεύγουν από την Ελλάδα. Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται από τράπεζες και βιομηχανίες μέχρι εμπορικές επιχειρήσεις και εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ CAPITAL CONTROLS;

 

Σύμφωνα με τον Γ. Σταθάκη, η πλήρης άρση των capital controls θα γίνει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος του χρόνου.Ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε τη δημιουργία Δημόσιας Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου που θα βαθμολογεί την δανειοδοτική δυνατότητα οφειλετών και δανειοληπτών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Δεν θέλει να ανοίξει μέτωπο με την Εκκλησία για το θέμα του τρόπου απαλλαγής των μαθητών από τα θρησκευτικά η κυβέρνηση. Μετά την έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή το υπουργείο Παιδείας έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα ζητήματα.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

 

Έργο του αιώνα έχει χαρακτηριστεί η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού καθώς θα μεταφέρει 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το χρόνο από την Μερσίνη της Τουρκίας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, και βέβαια τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Ερντογάν.

EΚΡΥΨΑΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Καταπέλτης για τον Αντρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, η αναίρεση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου όπως και για όσους οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια και τα τεράστια χρέη.

ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Μια νίκη νομικού χαρακτήρα σημειώθηκε σε βάρος του Facebook από ακτιβιστή για θέματα ιδιωτικότητας, με στόχο την παρεμπόδιση του κοινωνικού δικτύου από το να διαμοιράζεται δεδομένα πολιτικών της Ε.Ε. με τις αμερικανικές αρχές. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, σύμφωνα με απόφαση/άποψη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, οι παρόντες κανόνες διαμοιρασμού δεδομένων μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ είναι «άκυροι».

ANONYMOUS ΚΑΤΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

 

Επίθεση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες της Σαουδικής Αραβίας εξαπέλυσε χθες βράδυ η ομάδα των Anonymous, ως απάντηση στη θανατική καταδίκη του 17χρονου Μοχάμεντ αλ Νιμρ αλλά και στη μαύρη προϊστορία του βασιλείου όσον αφορά την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.