27 Σεπτεμβρίου, 2015

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ:''ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ''

 

Δεν είναι απόφαση του υπουργείου, αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της, δήλωσε δηκτικά ο αρχιεπίσκοπος. Τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου, ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν, σχολίασε καυστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος.

ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

 
Με την επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τις επαφές που θα έχει σε κορυφαίο επίπεδο, κλείνει ένας πολιτικός κύκλος που άνοιξαν ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας από... επαναστατικές διακηρύξεις και καταλήγοντας σε μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....



 


ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

 

Εν όψει της επίσκεψης στην Νέα Υόρκη. Όλα όσα θα πει στην γενική συνέλευση των Η.Ε. Το τετ α τετ με τον Barack Obama. Η μεγάλη βραδυφλεγής βόμβα που απειλεί Ευρώπη και Ελλάδα. Ο κίνδυνος του ISIS και η Ελληνική ΕΥΠ. 

ΤΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

 

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί. Το ίδιο πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τη στάση της Ελλάδας σε γεγονότα και κινήσεις που φέρουν την τουρκική σφραγίδα. Διαβάστε τα όσα ακολουθούν και θα καταλάβετε πολλά και για τις κινήσεις της γείτονος, αλλά και πού μπορεί να οδηγηθεί η κατάσταση, αν η Ελλάδα δεν λάβει τα απαραίτητα (έστω και προληπτικά) μέτρα.

ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

 

Δραστικές αλλαγές στον τρόπο που υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Το σχέδιο που εξετάζεται έχει ως εξής:

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ


Σημαντική πτώση στην δημοτικότητά της γνωρίζει η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, εξαιτίας της στάσης της στην προσφυγική κρίση. Αντιθέτως, ενισχύεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ και του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που τήρησαν πιο αυστηρή στάση.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ημέρες ενδοοικογενειακού εμφυλίου ενδέχεται να βιώσει η Νέα Δημοκρατία εν όψει της εκλογής νέου προέδρου, καθώς εάν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμείνει στην άρνησή του να είναι υποψήφιος, τότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει μια αναμέτρηση κυρίως μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη. Προς το παρόν, το τοπίο ως προς τις υποψηφιότητες παραμένει θολό και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ «ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ» ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΛΠΗΣ

 

Μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα - και μάλιστα όλες κερδισμένες -  σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα αφενός εντός συνόρων να προσδώσουν και ιδεολογικό περιεχόμενο στη δημοσκοπική - εκλογική ηγεμονία του κόμματος στον λεγόμενο μεσαίο χώρο αφετέρου να συμμετέχουν ενεργά στο διπολικό ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα, προκαλώντας ρήγμα στη «συμμαχία» του Λαϊκού Κόμματος με τη Σοσιαλδημοκρατία μέσω της όσμωσης της τελευταίας με την Αριστερά.

ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Σε διαβουλεύσεις με την Κομισιόν για να βρεθεί το κατάλληλο νομικό και θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα περιλάβει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος βρίσκεται ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα EurActiv.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ;

 

Πολιτικές μεταστροφές, φθαρμένες ιδέες, σκληρές πολιτικές αποφάσεις προς άμεση υλοποίηση και ένα κοινωνικό σώμα μπερδεμένο, απογοητευμένο, κουρασμένο που παλεύει να κατανοήσει ποιες και πως θα είναι οι επόμενες μέρες του. Ψηφίσαμε βάσει της διαχειριστικής επάρκειας του επόμενου, βάσει του θυμού μας, βάσει της αγανάκτησής μας, βάσει του, το μην χείρον βέλτιστον;