25 Σεπτεμβρίου, 2015

ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΕΟ!


ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ

 

Έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Νίκο Φίλη
Τα συγχαρητήρια του κ. Βαρθολομαίου για την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έλαβε σήμερα ο νέος υπουργός Νίκος Φίλης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΑΠΑΣ «ΚΟΡΑΝΙ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ»

 

 Για άλλη μια φορά ο Πάπας της Ρώμης, ο Πάπας Francis στο Λευκό Οίκο επανέλαβε ότι έχουν πει και έχουν κάνει οι προηγούμενοι Οικουμενιστές Πάπες και Πατριάρχες!

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

 

«Έχουμε υποχρέωση να υλοποιήσουμε γρήγορα τα συμφωνηθέντα». Μήνυμα για σκληρή δουλειά, ώστε να εφαρμοστούν όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, με στόχο σε ορίζοντα τετραετίας να μπορέσει η χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της έστειλε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

«ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑΖΙ ΑΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»!

 

Οι θέσεις του κ. Φίλη στο άρθρο με τίτλο [Παλαιοκομματισμός και "Γενοκτονία"], είναι κακή αντιγραφή των επιχειρημάτων που επικαλούνται οι κεμαλιστές στην Τουρκία, για να δικαιολογήσουν τις σφαγές και το συστηματικό σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, σε έκτακτη Συνεδρίασή Της υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 159ης Συνοδικής Περιόδου, με θέμα: «Περί παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου». 

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΗΘΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η Κυπριακή  Κυβέρνηση αλληθωρίζει και προς την Τουρκία, ενώ την ίδια στιγμή διαπραγματεύεται τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.Σε μιαν αμήχανη προσπάθεια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής του, σε δηλώσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη δήλωση Ακιντζί ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, αν δεν χρησιμοποιήσει "με λογικό τρόπο" τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, αυτό θα σημαίνει "αιτία πολέμου".

ΣΧΕΔΙΟ Β΄ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ;

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετεξελίσσεται ανοιχτά σε νέο Ράιχ. Ενώ η ευρωζώνη ακολουθεί με μαθηματική ακρίβεια την πορεία κατάρρευσης όλων νομισματικών ενώσεων στην ιστορία της Ευρώπης και παγκόσμια. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν πάντα μαθητευόμενοι μάγοι που νομίζουν ότι μπορούν να αποφύγουν την αναπόφευκτη κατάρρευση με κάποιο Σχέδιο Β. Όπλο τους η διακονία της άγνοιας, της ανοησίας και της διατεταγμένης σκοπιμότητας που διακρίνει σήμερα την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Σέ λόκληρο τόν ερωπαϊκό χρο λλά καί στήν πατρίδα μας διαίτερα, παρατηρομε τά τελευταία χρόνια πολύ μεγάλες καί ντονες λλαγές. Ο περισσότερες χουν στό κέντρο τους τόν νθρωπο.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν τον μήνα Αύγουστο στην Ελλάδα, όπως καταγράφουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα. Συγκεκριμένα συνελήφθηκαν αυτόν τον μήνα 107.843 παράνομα εισελθόντες στη χώρα μας σε 887 περιστατικά, ενώ για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα συνελήφθησαν 46 άτομα σε 28 περιστατικά.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, η ορκωμοσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και του νέου υφυπουργού Υποδομών, Παναγιώτη Σγουρίδη. Η ορκωμοσία ξεκίνησε με καθυστέρηση.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

Περί τα 3 εκατομμύρια εργαζομένων εκτιμάται ότι επηρεάζουν οι προωθούμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό. Επικεντρώνονται σε έξι ομάδες ασφαλισμένων, ενώ σε ζώνη υψηλού κινδύνου εισέρχονται οι υψηλές συντάξεις.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΡΩΜΑΛΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

 

Mετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου από τη μεγάλη πλειοψηφία της προηγούμενης Bουλής, τα επόμενα βήματα της χώρας φαίνεται να είναι λίγο - πολύ προδιαγεγραμμένα για τα επόμενα χρόνια. Tα περιθώρια αλλαγής των όρων του μνημονίου είναι υπαρκτά, αλλά περιορισμένα. Παραδόξως, όμως, τα περισσότερα κόμματα έχουν αποδυθεί σε ένα πλειστηριασμό υποσχέσεων για την αντικατάσταση των υποχρεώσεων του μνημονίου με «ισοδύναμα μέτρα», τα οποία όμως ποτέ δεν προσδιορίζονται.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ...

 

Ο Μουσταφά Ακιντζί, προειδοποιεί πως το φυσικό αέριο μπορεί να αποτελέσει αιτία πολέμου, σε περίπτωση που «δεν χρησιμοποιηθεί με λογικό τρόπο»… Ο κ. Ακιντζί, προέβη χθες σε ξεκάθαρες απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια ενημέρωσης της «κοινωνίας των πολιτών» για το Κυπριακό.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρόεδρου και διευθύνων σύμβουλου της ελληνικής εταιρείας Energean, Μάθιου Ρήγα, πρόκειται μέσα στον ερχόμενο χειμώνα να λάβει χώρα η πρώτη γεώτρηση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου.