24 Σεπτεμβρίου, 2015

ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ

 

(Ποιος δεν θυμάται το μένος του Φίλη, τότε που ήρθαν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα).Ο κ. Νίκος Φίλης είναι ο νέος Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, το οποίο  μετονομάζεται σε Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.Το γεγονός γίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό και σε σχέση με τις πιέσεις της ‘’Ένωσης αθέων’’ περί πλήρους εκκοσμίκευσης της Παιδείας.

ΝΤΡΟΠΗ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

 

Ένα από τα πλέον παράδοξα εκλογικά αποτελέσματα έβγαλε η κάλπη της Κυριακής στην εκλογική περιφέρεια της Ροδόπης, στην οποία για πρώτη φορά το σύνολο των εκλεγέντων βουλευτών προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα, ενώ δεν εκπροσωπείται από κανέναν ο χριστιανικός πληθυσμός της περιοχής.

ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΙΛΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Με σκεπτικισμό και δυσφορία υποδέχθηκαν τα μέλη της Αρχιεπισκοπής την τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μπορεί, επί του παρόντος, να μην υπάρχει άμεση ή έμμεση τοποθέτηση από πλευράς της Αρχιεπισκοπής επί του θέματος, ωστόσο είναι δεδομένο πως δεν βλέπει με καλό μάτι τη συγκεκριμένη επιλογή.

ΑΤΥΧΩΣ ΔΙ’ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΩΛΕΣΘΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

 

Η Θράκη της εγκατάλειψης του 1922 και του σήμερα. Οι τραγικές εξελίξεις στο Μικρασιατικό μέτωπο, η αλλαγή των προσανατολισμών και της πολιτικής έναντι των Κεμαλικών από τις Μεγάλες Δυνάμεις, είχαν σαν αποτέλεσμα να υπογραφεί η συνθήκη ανακωχής των Μουδανιών, με την οποία ο ελληνικός στρατός διατάχθηκε να εκκενώσει όχι μόνο την Ιωνία, όπου εκεί πλέον γραφόταν ο επίλογος μιας παρουσίας αιώνων, αλλά μέσα σε 15 μέρες και την Ανατολική Θράκη, εκεί όπου υπήρχαν μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις του και εύρωστο ελληνικό στοιχείο.

ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΕΕ

 

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να δώσουν καταφύγιο σε 120.000 πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή και τις εμφύλιες συρράξεις, ενώ συνεχίζεται η διαμάχη για τα ποσοστά που κάθε χώρα θα αναλάβει.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ 12 ΩΡΩΝ

 

Κανείς στην κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα έπρεπε να γίνει... αναγκαστική αλλαγή υπουργού μέσα σε 12 ώρες από την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

 

Εικόνες χάους στη Σκόπελο μετά την καταρρακτώδη βροχή και τις πλημμύρες. Με καταστροφές ξεκίνησε το φθινόπωρο. Μετά τις βιβλικές καταστροφές που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από τον ανεμοστρόβιλο στην Πελοπόννησο, μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Σκόπελο.  προβλήματα και σε Σκιάθο, Ρόδο και Χαλκιδική από την κακοκαιρία.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ


Κανένα πρόσωπο, κανένας άγιος, δεν έχει τόσα ονόματα, όσα έχει η Μαρία η «Κεχαριτωμένη». Ονόματα, που αναφέρονται στην αρετή της: Άσπιλη, Αμόλυντη, Αγνή, Αγία, Παναγία.

ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΑΝ 300 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕΠ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Σε εκταμίευση δόσης 300 εκατ. ευρώ, από το δάνειο 1 δισ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, προχώρησε σήμερα Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Εντατικές είναι οι διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ καθ' οδόν προς την εκλογή νέου προέδρου εντός του Νοεμβρίου. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην απόφαση που θα λάβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος πριν γνωστοποιήσει τις προθέσεις του πιθανότατα το Σαββατοκύριακο - θα συναντηθεί τόσο με τον Κώστα Καραμανλή όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ

 

Αμέσως μετά την σχηματοποίηση του νέου υπουργικού συμβουλίου, λογικά, θα πρέπει να ξεκινήσει και η δουλειά από τους υπουργούς και από σύσσωμη την κυβέρνηση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εφαρμογή των μέτρων που εκπορεύονται από το Μνημόνιο φτάνουν από μόνα τους για να λύσουν τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

TO FBI ΒΡΗΚΕ ΤΑ E-MAIL ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ Η ΚΛΙΝΤΟΝ

 

Τα μηνύματα που είχε διαγράψει η Χίλαρι Κλίντον από ιδιωτικό διακομιστή που χρησιμοποιούσε όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέκτησε το FBI. Η υπόθεση με την ηλεκτρονική αλληλογραφία της πρώην υπουργού έχει προκαλέσει σοβαρές νομικές και πολιτικές κόντρες στην Ουάσινγκτον.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

 

Οι διεθνείς εξελίξεις φαίνεται πως αλλάζουν διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς νέα γεγονότα πρόκειται να αλλάξουν για άλλη μια φορά την παγκόσμια σκακιέρα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ VW

 

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών, στην βιομηχανία αυτοκινήτων ξεσκέπασε η Ελληνίδα, η Αννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan.