21 Σεπτεμβρίου, 2015

ΟΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!

 

ΕΙΝΑΙ αλήθεια πως όταν μιλάμε για εκλογές, από νομικής τουλάχιστον πλευράς, είναι η άσκηση του δικαιώματος όλων των πολιτών που έχουν το δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη εκείνων που θέλουν να τους αντιπροσωπεύουν στη βουλή (βουλευτικές εκλογές) ή στην τοπική αυτοδιοίκηση (δημοτικές εκλογές) κτλ.

Η ΝΕΑ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΟΙ 145 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

Τους 145 βουλευτές θα αριθμεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ 155 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διεργασίες για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ, η οποία και θα αποτελείται από 155 βουλευτές. Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ότι δεν θέλει να χάσει καθόλου χρόνο και ήδη τα σενάρια για τα ονόματα που θα συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση δίνουν και παίρνουν.

ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΑΝΑ ΚΟΜΜΑ)

 

Μεγάλες ανατροπές στην ανθρωπογεωγραφία της Βουλής έφεραν οι εκλογές, καθώς πολλά ηχηρά ονόματα από όλα τα κόμματα μένουν εκτός κοινοβουλίου.Το χαμηλό ποσοστό που κατέγραψε η Λαϊκή Ενότητα, δηλαδή 2,86%, στέρησε την είσοδο σε αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη που αποφάσισαν να ενταχθούν στον νέο πολιτικό σχηματισμό.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Με ένα «ναι μεν, αλλά» κρίνει η Citigroup τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.Η έκθεση της τράπεζας αναφέρει ότι στην πραγματικότητα είχαμε την επανάληψη των εκλογών του Ιανουαρίου, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της επτάμηνης διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ συνέβησαν πολλά αρνητικά γεγονότα (κλειστές τράπεζες, capital controls και πολιτική στροφή υπέρ του Μνημονίου).

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ

 
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων έβγαλε η κάλπη μετά την ενσωμάτωση στο 100% δίνοντας στα δύο κόμματα συνολικά 155 έδρες και τους επιτρέπει να συγκυβερνήσουν. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΧΗ!

 

ΟΙ ΗΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

 

Η Αμερική, είχε διαλύσει τα σχέδια πολέμου που είχε κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Μετά όμως από την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, φαίνεται πως έκανε τους Αμερικανούς να κοιτάνε ξανά αυτά τα σχέδια.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για τα ποσοστά που έλαβαν τα οκτώ κόμματα τα οποία εξασφάλισαν την είσοδο στη Βουλή, μετά την εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου. Δείτε σε ποιες περιφέρειες κατέγραψαν τις υψηλότερες, αλλά και τις χαμηλότερες επιδόσεις. Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε στη θάλασσα στο παλιό λιμάνι Πατρών. Στο ΙΧ επέβαιναν συνολικά έξι άτομα ηλικίας 20-23 ετών, τα οποία επέστρεφαν από νυχτερινή διασκέδαση.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 50.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΥΠΕΡ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε ένα προάστιο της Κωνσταντινούπολης για να καταδικάσουν «την τρομοκρατία» των Κούρδων μαχητών, σε μια κινητοποίηση που παραπέμπει στις πολιτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έξι μόλις εβδομάδες πριν από τις προγραμματισμένες για την 1η Νοεμβρίου εκλογές, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: ΤΟ ΕΥΡΩ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ...

 

Σε άρθρο του στους New York Times, ο διάσημος οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν, συγκρίνει την οικονομική πορείας της Ελλάδας και της Πολωνίας. Ο Κρούγκμαν ερωτάται γιατί η Πολωνία, η οποία έχει χαμηλότερη παραγωγικότητα από την Ελλάδα, πέτυχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης την περίοδο που η ελληνική οικονομία κυριολεκτικά κατέρρευσε; Το ευρώ είναι η απάντηση σύμφωνα με τον ίδιο. Στο άρθρο του γράφει:

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορά της για τους «παράνομους μετανάστες», καθώς η κρίση επιδεινώθηκε, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ ενώ, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα αναπτυχθούν έως και 1.000 στρατιώτες για να ενισχυθεί η ασφάλεια των συνόρων με την Τουρκία.

M. VERWEY: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Ντέρμπι έδειχναν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.