19 Σεπτεμβρίου, 2015

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 207 ΗΜΕΡΕΣ

 

207 ημέρες. Από τη νίκη της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης μέχρι την παραίτησή της. 207 ημέρες που όλοι ζήσαμε πολύ έντονα. Άλλοι με ελπίδα, άλλοι με φόβους, άλλοι με απογοήτευση και άλλοι με όλα αυτά μαζί. Μεταμεσονύκτια Eurogroup και Σύνοδοι Κορυφής, καθημερινές ανατροπές, μια συμφωνία που δεν ερχόταν και ένα δημοψήφισμα που μια ολόκληρη γενιά δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα ζούσε.

ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΕΩΝ!..

 

Το αποτέλεσμα που μας έδιναν οι διάφορες εταιρίες δημοσκοπήσεων δυο μέρες πριν από το δημοψήφισμα, όπου ήρθαν τα πάνω κάτω και ανετράπησαν όλα τα προγνωστικά, εκ των πραγμάτων μας κάνουν να «κουμπωνόμαστε» πολύ και να μη λαμβάνουμε υπόψη τις μετρήσεις τους!

ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

 «Στα ζάρια» παίζει τη σταθερότητα της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να ενισχύσει την προεδρική του εξουσία, εγκλωβισμένος ανάμεσα στην έξαρση του εθνικισμού και στην αυξανόμενη βία στα νότια σύνορα της χώρας. Η προεκλογική περίοδος χρωματίζεται με αίμα στη γείτονα, που μοιάζει να έχει επιστρέψει στις παλιές εποχές της ανεξέλεγκτης δράσης των Γκρίζων Λύκων και της αστάθειας, με αρνητικές συνέπειες στην οικονομία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ

 

Μία μέρα πριν την κάλπη. Ημέρα χαλάρωσης για τους πολιτικούς αρχηγούς. Έπειτα από ημέρες έντονων αντιπαραθέσεων, ομιλιών και συνεντεύξεων, οι πολιτικοί αρχηγοί θα περάσουν σήμερα πιο χαλαρές στιγμές, με ούζο, κρασί και μεζέδες.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ

 

Κέρκυρα 6/18 πριλίου 1819

Τέκνα τς γίας Μητέρας μας κκλησίας,

Εμαστε λοι δλφια˙ συνδεδεμνοι μ κοινς δυστυχες, δηγηθκαμε λοι στ ν βοηθομε νας τόν λλον˙ φωτισμνοι π τήν μπειρα τν λαθν μας, σπουδασμνοι π δ κα πρα στ σχολεο τν συμφορν, ο ποες προκυψαν π ατ κα ο ποες μς καταθλβουν.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ 23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ BOSE ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

 
Miei cari,
Con particolare gioia ho letto il programma del XXIII Convegno Internazionale Inter-cristiano che sta per aver luogo e che sarà ospitato dalla vostra Comunità monastica.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Είκοσι έξι άτομα προσήχθησαν και δύο συνελήφθησαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων στο Κερατσίνι για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

NΕΟ ΦΡΑΧΤΗ ΧΤΙΖΕΙ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ

 

Tην έναρξη κατασκευής φράχτη και στα σύνορα της χώρας του με την Κροατία, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος των χιλιάδων προσφύγων που αρχίζουν να εγκλωβίζονται στο κροατικό έδαφος, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν. Η Βουδαπέστη έχει υψώσει συρμάτινο φράκτη και κατά μήκος της μεθορίου με την Σερβία σφραγίζοντας τα σύνορά της και αναγκάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες που κατευθύνονται προς τη βόρεια Ευρώπη να στραφούν προς την Κροατία.

ΕΤΟΙΜΗ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Η Ρωσία θα εξετάσει ενδεχόμενο αίτημα από τη Συρία να στείλει στρατεύματα, εφόσον η Δαμασκός το ζητήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Αν υπάρξει αίτημα (από τη Συρία), τότε στο πλαίσιο ενός διμερούς διαλόγου φυσικά θα συζητηθεί και θα εξετασθεί», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης. «Προς το παρόν, είναι δύσκολο να μιλήσουμε υποθετικά».

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;

 

 Η Wall Street Journal με δύο ερωτήσεις προσπαθεί να βρει ποια θα είναι η επίπτωση των εκλογών για τις ελληνικές τράπεζες. Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιήσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS...

 

Αναμένεται έκδοση υπουργικής απόφασης η οποία προβλέπει περαιτέρω χαλάρωση των capital controls. Το όριο των αναλήψεων δεν θα αυξηθεί, ωστόσο οι νέες διατάξεις έχουν σκοπό ην διευκόλυνση της τροφοδοσίας της αγοράς, λαμβάνοντας υπόψιν και όσα είπε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΕΡ ΡΩΣΙΑΣ

 

Ισχυρή κίνηση για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας αποτέλεσε η δωρεά μέρους των ιερών λειψάνων του Αγίου Ανδρέα το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.