16 Σεπτεμβρίου, 2015

ΦΡΑΣΕΙΣ - ΚΛΙΣΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε πολιτικό να μιλάει και να μην έχει χρησιμοποιήσει μια από τις 49 παρακάτω φράσεις. Έχουν γίνει κλισέ και - για να είμαστε ειλικρινείς - τις έχουμε βαρεθεί. 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ

 

«Η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι το κλειδί για το μέλλον της οικονομίας», δήλωσε στο αμερικανικό MarketWatch o πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εκτιμά ωστόσο ότι ορισμένοι «εχθρικοί πιστωτές» ενδεχομένως εμποδίσουν την επαναδιαπραγμάτευση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β΄

 

Έδωσαν στη δημοσιότητα οι Μελανσόν, Λαφοντέν, Φασίνα, Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκης ένα - υποτίθεται - Σχέδιο Β΄ για την Ευρώπη. Το εν λόγω μανιφέστο ουσιαστικά προαναγγέλλει την δημιουργία πολιτικής κίνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το κάλεσμα για διεθνή διάσκεψη στις αρχές Νοεμβρίου.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην κεντρική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στην πλατεία Ομόνοιας επιχειρώντας να αποδομήσει πλήρως το προφίλ των αδιάφθορων που χρησιμοποιεί ως προεκλογικό χαρτί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ Η ΑΘΡΗΣΚΗ ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ

 

Εδώ και 25 χρόνια εκτυλίσσεται γύρω μας ένα κοινωνικό δράμα δίχως τελειωμό, με πολλές διαδοχικές πράξεις. Ήδη από τις αρχές της τελευταίας δεκαετίας του 20ου αιώνα, η πατρίδα μας μπήκε στη κατηγορία, των χωρών υποδοχής μεταναστών.

ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ) - (Ε΄ ΜΕΡΟΣ)

 
Ἡ Εἰσήγηση τοῦ κ. Βαρθολομαίου, εἶναι εἰσήγηση προγραμματικὲς δηλώσεις τῆς νέας Ἐκκλησίας,ποὺ εἶναι ὁλοζώντανη πιὰ ἐδῶ, χωρὶς νὰ κρύβεται! Παραθέτουμε την ομιλία  του, ὑπογραμμίζοντας κακοδοξίες του καὶ σχολιάζοντάς τις (μὲ μπλὲ χρῶμα):

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στους δρόμους βγήκαν, σήμερα, Τετάρτη, οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας και κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου προκειμένου να παραταχθούν. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τα μέτρα που προωθούνται στο ασφαλιστικό και τη φορολόγησή τους.

ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΣΤΕ 579 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

 

Πράσινο φως για την κατ΄εξαίρεση πρόσληψη 579 ατόμων από την ΔΕΗ άναψε το Συμβούλιο  της Επικρατείας. Η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ ενέκρινε την  πρόσληψη προσωπικού 8μηνης  διάρκειας από την ΔΕΗ και συγκεκριμένα 558  ατόμων στην γενική διεύθυνση ορυχείων της ΔΕΗ, 17 άτομα για την γενική διεύθυνση παραγωγής και 4 άτομα για την διεύθυνση υγείας και ασφάλειας στην εργασία της γενικής διεύθυνση ανθρωπίνων πόρων.

FORBES: ΕΠΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΦΕΟΥΔΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι η Αριστερά έχει αναλάβει τα ηνία της χώρας για μόλις επτά μήνες, όταν η αντίπερα όχθη, η Δεξιά, σε όλες τις εκδοχές της, είχε την εξουσία για εξήντα χρόνια. Το Forbes αντικρούει τον ισχυρισμό, λέγοντας πως είναι λάθος να θεωρούν τα αριστερά κόμματα ότι δεν μετείχαν όλα αυτά τα χρόνια στο κουμάντο της χώρας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Να μιλήσουν στην κοινή γνώμη, να ξυπνήσουν συνειδήσεις, να σπάσουν τη σιωπή. Αυτή είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν οι «μεγάλες φωνές» των ευρωπαίων φιλοσόφων και διανοουμένων της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο γερμανός φιλόσοφος  Jürgen Habermas, ο οποίος δεν αγαπάει τα μεγάλα λόγια, δηλώνει ότι οι «φλυαρίες» για μεγάλες αξίες δεν τον εκφράζουν. Εκείνος πιστεύει ότι το πολιτικό άσυλο είναι θεμελιώδες δικαίωμα και αποτελεί καθήκον.

ΟΙ PODEMOS ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 


Από τους πρώτους που ανέβηκαν στην εξέδρα της συγκέντρωσης της Λαϊκής Ενότητας που έχε σταθεί στην πλατεία Ομόνοιας ήταν ο Χεσούς Ροντρίγκεζ, βουλευτής Ανδαλουσίας των Podemos.