15 Σεπτεμβρίου, 2015

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ

 

Το πρώτο σχόλιο τους για το ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη έκαναν στην εκπομπή του Star, «στον ενικό»  οι Θεοδωράκης, Κουτσούμπας, Λαφαζάνης, Καμμένος και Γεννηματά.

Ο «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρίσκεται από χθες - και ενώ μπαίνουμε στην τελευταία στροφή πριν από την κάλπη - το ασφαλιστικό. Μετά τις δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος μίλησε για χορήγηση της κατώτατης σύνταξης με βάση περιουσιακά κριτήρια - προσθέτοντας μάλιστα ότι το μνημόνιο δεν αφήνει περιθώρια αλλαγών - τη… σκυτάλη πήρε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Νεφελούδης δίδοντας μάλιστα σκληρή απάντηση διανθισμένη όχι μόνο με τεχνοκρατικά επιχειρήματα, αλλά και με σαφείς πολιτικές αιχμές.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Το όργωμα παλιά γινόταν με άροτρο (αλέτρι), το αρχαιότατο γεωργικό εργαλείο, το οποίο έσερναν ζώα (συνήθως δύο βόδια ή ένα άλογο). Μέσα στο σπόρο ο γεωργός έριχνε σπόρους. Ίσως αυτή η βουκολική σκηνή να μας φαίνεται λίγο ξενική προς το θέμα των εκλογών, ωστόσο οι συνειρμοί δεν είναι λίγοι.

ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ ΕΝΑ ΠΑΖΛ

 

Μια εβδομάδα έντονων ανακατατάξεων στον ευρύτερο ενεργειακό χάρτη της νοτιοανατολικής Μεσογείου, με την είδηση του κοιτάσματος-μαμούθ Zohr στην αιγυπτιακή ΑΟΖ αλλά και την κάθοδο-αστραπή της ιταλικής ΕΝΙ στην Κύπρο, ήρθε να υπενθυμίσει πως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς μέχρι να σχηματιστεί η πλήρης εικόνα του χάρτη των υδρογονανθράκων στην περιοχή.

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΡΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Το Βερολίνο έθεσε επισήμως στην ατζέντα το θέμα της χρεοκοπίας των κρατών μελών της ευρωζώνης, η οποία θα πρέπει να αποτρέπει τις οικονομικές και τις κοινωνικές επιπτώσεις των ακραίων προγραμμάτων λιτότητας.

ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ) - (Δ΄ ΜΕΡΟΣ)

 

Ἡ Εἰσήγηση τοῦ κ. Βαρθολομαίου, εἶναι εἰσήγηση προγραμματικὲς δηλώσεις τῆς νέας Ἐκκλησίας,ποὺ εἶναι ὁλοζώντανη πιὰ ἐδῶ, χωρὶς νὰ κρύβεται! Παραθέτουμε την ομιλία  του, ὑπογραμμίζοντας κακοδοξίες του καὶ σχολιάζοντάς τις (μὲ μπλὲ χρῶμα):

ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

 

Καζίνο, ξενοδοχεία, ψώνια (κυρίως "μαϊμούδες")... Όπως σημειώνει ο κυπριακός Τύπος, συνολικά τον Αύγουστο, έγιναν πάνω από χίλιες συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες και δη για ποσό που ξεπέρασε τις 176.000 ευρώ, σε ξενοδοχεία στα κατεχόμενα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του πρόεδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της διοίκησης της ΕΡΤ για τα δύο ντιμπέιτ. Σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ αναφέρει ότι ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας. Με νέες δηλώσεις επανέρχεται ο κ. Μεϊμαράκης, λέγοντας: «Η ΕΡΤ φέρθηκε φτηνιάρικα, ντροπή τους».

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 

Να «εξοριστούν» οι ομογενείς της Χειμάρρας σε ελληνικά νησιά του Ιονίου, ώστε να μην υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, προτείνει - μεταξύ σοβαρού και αστείου - ο πρώην υφυπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Ντριτάν Χίλα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 500.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

Ποσό ύψους 500.000 ευρώ δήλωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι κατέβαλε στα δημόσια ταμεία, επιχειρηματίας ο οποίος αναφέρεται στον φάκελο με καταγγελίες περί εγκληματικής οργάνωσης, που διευκόλυνε σε διακίνηση και απόκρυψη παράνομων χρημάτων, στοιχεία που αποτέλεσαν την αιτία για πρόσφατη κατάθεση σε κλιμάκιο εισαγγελέων του πρώην στελέχους τεχνικών υπηρεσιών της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ EΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφύγει να κατακερματιστεί σε ένα συνονθύλευμα χωρών με διαφορετικούς κανόνες για τα σύνορά της η καθεμία, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν χιλιάδες πρόσφυγες σε "νομικό κενό", προειδοποίησε με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).