14 Σεπτεμβρίου, 2015

ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ;

 

Δύο είναι τα μέχρι στιγμής αστάθμητα δεδομένα των εκλογών, λίγες ημέρες πριν οι ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες. Το πρώτο είναι τι θα πράξει η μεγάλη μερίδα των αναποφάσιστων και το δεύτερο ποιος θα βγει νικητής από το αποψινό ντιμπέιτ. Κατά τον Guardian, αμφότερα θα καθορίσουν τον νικητή των εκλογών, καθώς πλέον δεν υπάρχουν και πολλά χρονικά περιθώρια για ελιγμούς ή άλλους προεκλογικούς τακτικισμούς.

Ο κ. ΧΡ. ΖΩΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Στη Λέρο, προκειμένου να επισκεφθεί τους άτυχους μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων έχασαν τα παιδιά τους και τους δικούς τους ανθρώπους, μετέβη το μεσημέρι με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο.

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!

 

Από το 2010, η οικονομική κρίση ταλαιπωρεί τον Ελληνικό λαό, υποβαθμίζοντας και περιθωριοποιώντας τα άλλα μεγάλα προβλήματα του τόπου όμως σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που απορρέουν από την υπογεννητικότητα και την φυγή των νέων.

ΤΙΡΑΝΑ: ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ 8.500 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

 

Σχέδιο νόμου κατέθεσε η υπουργός  Άμυνας της Αλβανίας, Mimi Kodheli,  για την αναδιάταξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της ριζικής μεταρρύθμισης θα ενταχθεί σε μια διαδικασία, η οποία θα επηρεάσει σημαντικά τον αριθμό του ενεργού στρατιωτικού προσωπικού.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την αγωνία των προσφύγων να φθάσουν στις ακτές της Λέσβου αποτυπώνουν με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο οι φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters, που τραβήχτηκαν χτες Κυριακή. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι εικόνες των μικρών παιδιών και η μάχη των γονιών τους μέσα στη θάλασσα προκειμένου να τα μεταφέρουν ασφαλή στις ακτές.

ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ) - (Γ΄ ΜΕΡΟΣ)

  

Ἡ Εἰσήγηση τοῦ κ. Βαρθολομαίου, εἶναι εἰσήγηση προγραμματικὲς δηλώσεις τῆς νέας Ἐκκλησίας,ποὺ εἶναι ὁλοζώντανη πιὰ ἐδῶ, χωρὶς νὰ κρύβεται! Παραθέτουμε την ομιλία  του, ὑπογραμμίζοντας κακοδοξίες του καὶ σχολιάζοντάς τις (μὲ μπλὲ χρῶμα):

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

 

"Όταν οι άνθρωποι απομακρύνονται από τον Θεό, γίνονται απάνθρωποι" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

 
 
Η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού αποτελεί έναν σπουδαίο εορτολογικό σταθμό του εκκλησιαστικού έτους. Στις 14 Σεπτεμβρίου σύμπασα η Ορθοδοξία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της.

Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

 

Από το πρώτο Μνημόνιο το 2010 ως την Νέα Συμφωνία της 12ης Ιουλίου 2015, έχει συντελεστεί ένας βομβαρδισμός προτάσεων, ρεπορτάζ, αναφορών, δημοσιευμάτων για τις μεταρρυθμίσεις. Η αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία για την καλύτερη λειτουργία της κοινωνίας συνολικά, είναι απλουστευμένα το πλαίσιο στο οποίο κινούνται οι περισσότερες αναφορές, από πολιτικούς, επιστήμονες, πολίτες, ΜΚΟ, ξένες εφημερίδες, εκπροσώπους της ΕΕ, κ.λπ.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ «ΔΩΣΤΕ ΤΑ IΜΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τους τρεις διαχειριστές της άκρως ανθελληνικής σελίδας «Δώστε τα Ίμια πίσω στην Τουρκία» συνελήφθη από την ΔΗΕ, έπειτα από σωρεία καταγγελιών που δέχθηκε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Αστυνομίας Ελλάδος!

ΝΕΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

 

Τη στιγμή που η Ευρώπη κινείται με γοργούς ρυθμούς προς μια νέα βιομηχανική πολιτική που θέτει φιλόδοξους στόχους και κινητοποιεί χρηματοδοτικούς και επενδυτικούς πόρους, ώστε να αναστραφεί το κύμα αποβιομηχάνισης που σαρώνει την ήπειρό μας, στην Ελλάδα που τόσο έχει ανάγκη την παραγωγή, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και τις σταθερές θέσεις εργασίας, δεν διαθέτουμε στοιχειώδεις αρχές βιομηχανικής πολιτικής, ούτε θεσμικό συνομιλητή των επιχειρήσεων με το κράτος.

ΕΚΤΟΣ ΣΕΝΓΚΕΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

 

Προσωρινά εκτός ισχύος έθεσε πριν από λίγη ώρα η Γερμανία τη Συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό προσφύγων που φθάνουν στη Βαυαρία μέσω της Αυστρίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Η ΤΣΕΧΙΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ "ΛΑΘΡΟ"

 

Η Δημοκρατία της Τσεχίας θα απορρίψει σθεναρά οποιεσδήποτε υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την κατανομή των μεταναστών, δήλωσε την Κυριακή στη δημόσια τηλεόραση ο πρωθυπουργός Μπόχουσλαβ Σομπότκα.