08 Σεπτεμβρίου, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Την θέση ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση της οποίας προεδρεύει δεν έχει αρμοδιότητα αλλά ούτε και ετέθη ζήτημα σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης της Εκκλησίας διατύπωσε η Πρωθυπουργός κυρία Βασιλική Θάνου,  κατά την υποδοχή της από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Με τον  Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης. Ο υπηρεσιακός υπουργός του επισήμανε ότι το όλο θέμα που δημιουργήθηκε δεν είχε καμία απολύτως βάση και πως το ότι ειπώθηκε ήταν ουσιαστικά ένα λογοπαίγνιο απάντηση σε όσα και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είπε με τη μορφή λογοπαιγνίου.

37 ΔΙΣ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

 

«Τρύπα» στα δυνητικά έσοδα των κρατικών ταμείων από φοροδιαφυγή αγγίζει τα... 37 δισ τα τελευταία 5 χρόνια, δείχνουν τα στοιχεία της Κομισιόν.

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

Εκτός οποιουδήποτε ελέγχου βρίσκεται πλέον η κατάσταση στη Λέσβο όπου και σήμερα είχαμε επεισόδια και μάχες των λαθρομεταναστών με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι υπάλληλοι του δήμου που έκαναν την καταγραφή των προσφύγων από φόβο για την ζωή τους κλείστηκαν μέσα σε κοντέινερ για να σωθούν.

ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ – 80.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση των 13 νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Από αυτά πρόκειται να ωφεληθούν περίπου 80.000 άνεργοι όπως ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ η διοικήτρια του οργανισμού κα Μαρία Καραμεσίνη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ

 

Η χώρα δεν έχει μόνο απαιτήσεις αλλά προσφέρει επίσης στήριξη και αλληλεγγύη...Η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει περισσότερο την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ

 

Αυτό επειδή οι νόμοι κάθε πολιτικής οργάνωσης εδράζονται πάνω σε πολιτικά θεμέλια  οι πολιτικές ανθρωπολογίες που προσδιορίζουν το νομικό πλαίσιο – ή που πρέπει να το προσδιορίζουν εάν η πολιτική οργάνωση δεν είναι δεσποτική αλλά δημοκρατικά συγκροτημένη – είναι ζωντανές και αναπτύσσονται ακατάπαυστα. Μερικά σύντομα σχόλια για την ΕΕ και τον τρόπο που οι Έλληνες κατανοούν τους θεσμούς της και το νομικό της κοινοτικό κεκτημένο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με διάθεση να... τρολάρει τους επικριτές του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πρωταγωνιστεί στο πρώτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας. Φορώντας μπλέιζερ, σταματά ένα ταξί και ζητά από τον οδηγό να τον πάει στο Νομισματοκοπείο!

11 ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Δύσκολες μέρες περιμένουν τους Έλληνες πολίτες καθώς οι αναμενόμενες από όλους "δεύτερες πρόωρες εκλογές μέσα σε ένα χρόνο", δεν είναι παρά η εισαγωγή για ένα νέο κεφάλαιο δυσχαιριών για την χώρα. Πιο αναλυτικά 11 νέα μέτρα φωτιά για την ελληνική οικονομία είναι έτοιμα προς ψήφιση την επομένη των εκλογών, ώστε να τεθούν οι βάσεις για την αξιολόγηση του 3ου μνημονίου.

ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΛΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Αν δεν το βλέπαμε, δεν θα το πιστεύαμε για τη Γερμανία. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 5 και 6 Σεπτεμβρίου όλη η χώρα ήταν στο πόδι για να υποδεχτεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες επιπλέον 20.000 πρόσφυγες.

ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΣΤΑ EΣΟΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!

 

Υπέρβαση εσόδων του προϋπολογισμού κατά 1,6% σημειώθηκε τον Αύγουστο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ο προϋπολογισμός προέβλεπε έσοδα 3,991 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και τελικά έφθασαν τα 4,055 δισ. υπερβαίνοντας τον στόχο.

ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ PKK 15 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ

 

Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν χθες σε επίθεση που πραγματοποίησαν Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός χωρίς να δίνει αριθμητικό απολογισμό των θυμάτων της επίθεσης.

ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

 

Mόνο το 19% των Γάλλων ψηφοφόρων σχεδιάζουν να ψηφίσουν τον σημερινό πρόεδρο στις προγραμματισμένες για το 2017 προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Figaro. Μία ημέρα μετά, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  ο Ολάντ, υποσχέθηκε  υποσχέθηκε νέο γύρο φοροελαφρύνσεων τον επόμενο χρόνο, ύψους 2 δισεκ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την υψηλή ανεργία και να κερδίσει και πάλι τη στήριξη των ψηφοφόρων.  

ΤΟ ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 

λίγας μέρας μετά τήν ναρξιν το κκλησιαστικο τους, τήν 8ην Σεπτεμβρίου, κκλησία μας πανηγυρίζει «τό Γενέθλιον τς περαγίας Δεσποίνης μν Θεοτόκου καί ειπαρθένου Μαρίας». Διά τό γεγονός ατό τά Εαγγέλια σιγον. δια λλωστε σιγή πλώνεται γύρω πό τό μεγαλύτερον μέρος τς ζως τς Θεοτόκου. λάχιστοι εναι καί ο λόγοι της, πού διεσώθησαν.