06 Σεπτεμβρίου, 2015

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Ευδιάθετος και χαμογελαστός έφτασε το πρωί της Κυριακής στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Στελέχη της ΔΕΘ-HELEXPO, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον υποδέχτηκαν με θέρμη, με τις αγκαλιές και τα φιλιά να δίνουν και να παίρνουν.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ: 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 
                   Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...
 


ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ

 

Άλλες δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου θα κριθούν στο νήμα. Όπως αναφέρεται σε γκάλοπ που έκανε η Καπα Research, τηλεφωνικά στις 2 και 3 του μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 0,6%. Επίσης οι ΑΝΕΛ κινούνται οριακά στο 3%.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ (2)

 

Με φόντο και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση εντός του Οκτωβρίου. Αυτές οι εκλογές, οι δεύτερες μέσα στο 2015 και οι τέταρτες μέσα σε αυτή την περίοδο πολιτικής αστάθειας από το 2010 και εντεύθεν, από τα «σημεία» και τα γεγνόμενα που έχουμε μέχρι στιγμής,  φαίνεται πως-αυτές ειδικά οι εκλογές- θα είναι ο προάγγελος πολιτικών εξελίξεων.

ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

 

Αν με ρωτούσε κάποιος τι με συγκλόνισε αυτό το καλοκαίρι, θα του έλεγα δύο φωτογραφίες. Και οι δύο απεικονίζουν το ίδιο βασικό θέμα. Το προσφυγικό. Αλλά δείχνουν δύο εντελώς διαφορετικές διαστάσεις.

ΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΙ

 

Το ιερό νησί της Τήνου επισκέφθησαν προσκυνηματικώς τόσον ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ όσο και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, οι οποίοι και συνηντήθησαν δι’ ολίγον στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ;

 

Τούρκος στρατιώτης, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα σε περιοχή της μεθορίου με τη Συρία, την οποία ελέγχουν οι τζιχαντιστές, εθεάθη σε νοσοκομείο το οποίο διοικούν οι ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, η σύλληψη του στρατιώτη θα συνιστά εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για την Τουρκία έπειτα από την εντατικοποίηση των στρατιωτικών της επιχειρήσεων εναντίον του Ι.Κ. τον Ιούλιο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Περισσότεροι από 100 σύροι πρόσφυγες, εκ των οποίων 54 γυναίκες και παιδιά, διασώθηκαν στα ανοιχτά της Κύπρου. Το πλοίο, ένα μικρό αλιευτικό με 114 πρόσφυγες συνολικά, εξέπεμψε σήμα κινδύνου το Σάββατο το βράδυ. Η επιχείρηση διάσωσης από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής με τη μεταφορά όλων των προσφύγων στο λιμάνι της Λάρνακας.

ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η FED!

 

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ομάδας των 20 εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τον ρυθμό της παγκόσμιας ανάπτυξης, με φόντο τις ανησυχίες για την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας, όμως δεσμεύθηκαν να συντονίσουν τη συναλλαγματική και τη νομισματική τους πολιτική.

ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ...

 

Παρά τρίχα να έχουμε στρατιωτική επέμβαση σε παραμεθόριο νησί του Αιγαίου (κοντά στα Ίμια), όταν χιλιάδες λαθρομετανάστες πριν μερικές ημέρες πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα και κατέβασαν την ελληνική σημαία.

ΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

 

Όσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υποδέχονται πρόσφυγες, τουλάχιστον κατά τους όρους που ορίζουν οι ποσοστώσεις, θα πρέπει να πληρώνουν, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel". Μάλιστα το Spiegel λέει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν ήδη έχει υπό κατάρτιση ένα σχετικό σχέδιο που θα εισηγηθεί.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ!

 

Ο ρεπόρτερ του CNS News Dan Joseph πρόσφατα επισκέφτηκε την Παλιά Πόλη της Αλεξάνδρειας στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, για να «ανακαλύψει πώς αισθάνονται οι άνθρωποι στο ενδεχόμενο να μεταφερθούν με λεωφορείο στην πόλη τους ανήλικοι παράνομοι μετανάστες». 

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
  
Ματθ. κβ΄ 2-14

Εἶπεν ὁ Κύριος τὴν παραβολὴν ταύτην· Ὡμοιώθη ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν ἀνθρώπῳ βασιλεῖ, ὅς τις ἐποίησε γάμους τῷ υἱῷ αὐτοῦ· καὶ ἀπέστειλε τοὺς δούλους αὐτοῦ καλέσαι τοὺς κεκλημένους εἰς τοὺς γάμους· καὶ οὐκ ἤθελον ἐλθεῖν. Πάλιν ἀπέστειλεν ἄλλους δούλους, λέγων· Εἴπατε τοῖς κεκλημένοις· Ἰδοὺ, τὸ ἄριστόν μου ἡτοίμασα, οἱ ταῦροί μου καὶ τὰ σιτιστὰ τεθυμένα, καὶ πάντα ἕτοιμα· δεῦτε εἰς τοὺς γάμους.