05 Σεπτεμβρίου, 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ισοψηφούν ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Έχασε το προβάδισμα ο Αλέξης Τσίπρας: Ισόπαλος με Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής «ψηφίζει» το 45%.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 
ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 
ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ! 

 Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος είπε μεταξύ άλλων για τη σφαγή στη Μέση Ανατολή: «Έχουν μεγάλες ευθύνες οι πλούσιοι και οι δυνατοί της Δύσεως»!  «Το να λέμε την αλήθεια και να είμαστε δίκαιοι έχει προτεραιότητα».

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ

 

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον θάνατο των τριών ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος.

Η «ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διαιρέθηκε, 71 μέλη της αποχώρησαν με τρόπο που κανείς δεν θα τον έλεγε ομαλό. Αυτή η σημειολογική και ουσιαστική κίνηση δείχνει ότι οι 20άρηδες άρχισαν να απομακρύνονται από τον άλλοτε ακτιβιστή μαθητή Αλέξη Τσίπρα. Το Reuters διερευνά την επίδραση που είχε η πρόσφατη αλλαγή πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα στο πλέον δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας: τους νέους.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ 35 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Έκτακτη συνεδρίαση είχε η Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η Ελλάδα και η παροχή βοήθειας για την ανάπτυξη με επενδυτικό πακέτο ύψους 35 δισ. ευρώ. Η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου αρμόδια για την Περιφερειακή πολιτική, ανακοίνωσε:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

 

Αισιόδοξο μήνυμα ότι η Ελλάδα βαδίζει στο δρόμο προς τη σταθερότητα απέστειλε η Deutsche Bank προειδοποιώντας ωστόσο πως ο δρόμος αυτός θα είναι δύσκολος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στη Βαρβάκειο Αγορά βρέθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η πρώτη μέριμνα της νέας κυβέρνησης θα είναι να φέρει τη σταθερότητα, ώστε να «πέσει» χρήμα στην οικονομία και στην πραγματική αγορά.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ 50 ΝΕΚΡΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

 

Νέα ναυτική τραγωδία μετά το ναυάγιο με τον μικρό Αϊλάν σημειώθηκε στη Μεσόγειο με τουλάχιστον 50 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ

 

Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος βρίσκεται, κατά ομολογία πλέον της διοίκησής του, ένα βήμα πριν από την κατάρρευση, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος, να τιναχθεί στον αέρα, τόσο η πρωτοβάθμια όσο και η δευτεροβάθμια περίθαλψη.