02 Σεπτεμβρίου, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 

Συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρο Θεοδωράκη είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο κ. Θεοδωράκης μετά την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο δήλωσε:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ

 

Εχθές Τρίτην, 1ην ρξαμένου μηνός Σεπτεμβρίου, Πατριρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά τν τελεσθεσαν ν τ Π. Πατριαρχικ Να Θεαν Λειτουργαν, ν συγχοροστασίᾳ μετ τν Σεβ. εραρχν: Καρελίας καί πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντος, Ταλλίνης καί πάσης σθονίας κ. Στεφάνου, Γέροντος Νικαίας κ. Κωνσταντίνου, Γέροντος Χαλκηδόνος κ. θανασίου, Γέροντος Δέρκων κ. ποστόλου, Γέροντος Περγάμου κ. ωάννου.

ΤΩΝ 86 ΔΙΣ € ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Ποτέ δεν είναι κάτι καλό, όταν επιβάλλεται καταναγκαστικά από τρίτους σε μία χώρα  ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η «ποιότητα» των κομμάτων που διεκδικούν τη νίκη στις εκλογές, καθώς επίσης η πολιτική αστάθεια.

ΤΟ ΔΝT ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

H Γερμανία επιθυμεί τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, όμως αυτό θέτει ως βασικό όρο την ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας, κάτι που δυσαρεστεί το Βερολίνο. Στο κεντρικό της άρθρο η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung εξηγεί πώς αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί το αίτημα του ΔΝΤ και αναλύει τα πιθανά σενάρια.

«ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ» ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 

«Μαύρες τρύπες» και αδικαιολόγητο πλουτισμό εμφανίζουν τα «πόθεν έσχες» 110 πολιτικών σύμφωνα με την Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία είναι πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το πρωί μαζί με δικαστικούς και εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδας ώστε να διαλευκανθούν ζητήματα της εκλογικής νομοθεσίας και προεκλογικών δαπανών που έχουν μπλοκάρει λόγω των capital controls.

ΕΞΕΔΗΜΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΥΡΟΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ

 

Ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Μεσογαας και Λαυρεωτικής κυρός Αγαθόνικος εκοιμήθη πλήρης ημερών το απόγευμα της Τρίτης. Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχου θα ψαλεί με τιμές εν ενεργεία Μητροπολίτου την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο ιερό προσκύνημα της Αναστάσεως του Χριστού, στα Σπάτα.

ΤΟ ΣΒΗΣΜΕΝΟ «ΦΑΝΑΡΙ» ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 
Με αφορμή το υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 635/13.7.2015 προσκλητήριο γράμμα του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου προς τους Μητροπολίτες της Αυτοκεφάλου  Εκκλησίας της Ελλάδος των λεγομένων «Νέων Χωρών», καθώς και το επισυναπτόμενο σημείωμα της Αρχιγραμματείας Αριθ. Πρωτ. 827/8.8.2015 όπου καλεί τους ως άνω Μητροπολίτες να συμμετάσχουν ιδίοις εξόδοις... Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...



Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ... ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

 

Φυλακισμένους μετέφερε για πρώτη φορά εκτός του εδάφους της η Νορβηγία. Με μια αμφιλεγόμενη συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ των δυο χωρών, το Όσλο στέλνει κρατουμένους στην Ολλανδία.Λόγω του υπερπληθυσμού που καταγράφεται, περισσότεροι από 1000 καταδικασμένοι αναμένουν ακόμα για να πληρώσουν το χρέος τους στην κοινωνία στη Νορβηγία, μια χώρα όπου η πλειονότητα των φυλακισμένων έχει τη δυνατότητα να εκτίσει την ποινή της σε ένα ατομικό κελί.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αμφισβήτησε ότι υπάρχει σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο ίδιος απέρριψε την «καταστροφολογία» που συνδυάζεται με την πιθανότητα επιστροφής στη δραχμή και την απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει την υπογραφή του μνημονίου, όπως είπε.

ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

Παγώνουν προσωρινά κατασχέσεις και άλλα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ και τίθεται σε ισχύ από σήμερα.

ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΗΠΑ

 

Νέα στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας - Κίνας φαίνεται να έρχεται στο προσκήνιο, καθώς σύμφωνα με σχέδιο των γενικών επιτελείων των δύο χωρών εκατοντάδες σμήνη UCAV  θα γεμίσουν τους παγκόσμιους ορίζοντες, με μοναδικό σκοπό τον εκμηδενισμό της αμερικανικής τεχνολογίας stealth.

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ... ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Iσραηλινά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι η πρώτη πλήρης ανάπτυξη της ρωσικής Αεροπορίας από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και τους Μουτζαχεντίν είναι γεγονός. Ήδη ένα ρωσικό εκστρατευτικό σώμα έχει ήδη φθάσει στη Συρία πραγματοποιώντας όλα τα προβλεπόμενα για την υποδοχή των ρωσικών μαχητικών σε αεροπορική βάση της συριακής Αεροπορίας.