31 Αυγούστου, 2015

ΤΟ ΣΒΗΣΜΕΝΟ «ΦΑΝΑΡΙ» ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 
Με αφορμή το υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 635/13.7.2015 προσκλητήριο γράμμα του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου προς τους Μητροπολίτες της Αυτοκεφάλου  Εκκλησίας της Ελλάδος των λεγομένων «Νέων Χωρών», καθώς και το επισυναπτόμενο σημείωμα της Αρχιγραμματείας Αριθ. Πρωτ. 827/8.8.2015 όπου καλεί τους ως άνω Μητροπολίτες να συμμετάσχουν ιδίοις εξόδοις... Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...


 


ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

 
Από τη νύχτα της 28ης Αυγούστου και μετά κανένα Ελληνικό σπίτι δεν έμεινε άθικτο! Ποιός μπορεί να περιγράψει με λόγια το χρονικό του ξεριζωμού, του θανάτου και της καταστροφής; Παιδιά σφάχτηκαν, γυναίκες και κόρες ατιμάσθηκαν μπροστά στους οικείους τους, οικογένειες ξεκληρίστηκαν, αξιοπρέπειες τσαλακώθηκαν, ιερά βεβηλώθηκαν, περιουσίες αρπάχθηκαν, περιοχές ολόκληρες ερήμωσαν. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι Λατινοαμερικάνοι και οι Ασιάτες είναι ευτυχείς που στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται τη βοήθεια του ΔΝΤ. Όμως, η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει δίχως την παρουσία του. Τρανό παράδειγμα είναι η Ελλάδα.

Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, εκτός από το πολιτικό σύστημα, που νομοθετεί και διοικεί τη χώρα και αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα της επιβίωσης της χώρας, υπάρχει και το κράτος, που αποτελεί κάτι σαν «δίχτυ ασφαλείας» για ενδεχόμενα φαινόμενα πολιτικής αστάθειας. Γι’ αυτό είδαμε την Ιταλία να μένει όρθια και να μεγαλουργεί τις προηγούμενες δεκαετίες, τότε που η χώρα αυτή άλλαζε τις κυβερνήσεις κυριολεκτικά σαν τα… πουκάμισα.

Ο ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΗ ΓΑΛΑΞΙΑΣ

  

Μαρκαριάν: ο έως πρόσφατα προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Αλλά όχι μόνον αυτός! Μαρκαριάν ονομάζεται και ο κοντινότερος στη Γη γαλαξίας που φιλοξενεί στο κέντρο του ένα κβάζαρ (ενεργό γαλαξιακό πυρήνα). Ο Μαρκαριάν απέχει από τον πλανήτη μας περίπου 600 εκατομμύρια έτη φωτός.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Λίγες ώρες πριν από την συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στη Βουλή, ο πρώην αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος εξέφρασε δύο ειδών βεβαιότητες: αφενός ότι τον υπονόμευσαν «υπηρεσιακοί παράγοντες», αφετέρου ότι θα ενταχθεί στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Την επομένη των εκλογών και μάλιστα αμέσως μετά τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποσταλούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ σε 2,5 εκατομμύρια πολίτες - κατόχους ακινήτων, τα οποία δεν αναμένεται να παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρυσι.

ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Ο ΡΑΜΑ...

 

Το γκρέμισμα του ορθόδοξου ναού του Αγ. Αθανασίου είναι το τελευταίο επεισόδιο στην αυξανόμενη αλβανική επιθετικότητα όσοι γνωρίζουν από που κρατάει η "σκούφια" των αδελφών Ράμα δεν προκαλεί έκπληξη. Το σχέδιο για «Μεγάλη Αλβανία» βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν αντιδρούν, ενώ η σημερινή Αλβανία έχει τη σαφή υποστήριξη των ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών και μουσουλμανικών χωρών.

ΓΙΑΤΙ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ;

 

Με επιφύλαξη παρακολουθούν ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ την εκλογική συμπόρευση του κόμματός τους με τη Δημοκρατική Αριστερά. Αιτία για τον “πολιτικό γάμο” μεταξύ των δύο κομμάτων η αλλαγή... ονόματος, αφού το κοινό ψηφοδέλτιο θα ακούει στο όνομα “Δημοκρατική Συμπαράταξη”, αφήνοντας στην άκρη το ... ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Μετά τη δήλωση του Γιούνκερ, ότι δεν θέλει να ζει σε μία Ευρώπη που αδιαφορεί για τους μετανάστες, αντέδρασε στα λεγόμενα του προέδρου της Κομισιόν χαρακτηρίζοντάς τα μάλιστα ως "ντροπή". Μιλώντας στο "ARD", εξέφρασε την ανησυχία του για την τεράστια αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τη Γερμανία. «Είναι μεγάλη ντροπή» είπε με έμφαση ο Γκάμπριελ «η πλειονότητα των κρατών - μελών να λένε ότι αυτό δεν μας αφορά καθόλου».