30 Αυγούστου, 2015

ΤΟ ΣΒΗΣΜΕΝΟ «ΦΑΝΑΡΙ» ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Με αφορμή το υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 635/13.7.2015 προσκλητήριο γράμμα του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου προς τους Μητροπολίτες της Αυτοκεφάλου  Εκκλησίας της Ελλάδος των λεγομένων «Νέων Χωρών», καθώς και το επισυναπτόμενο σημείωμα της Αρχιγραμματείας Αριθ. Πρωτ. 827/8.8.2015 όπου καλεί τους ως άνω Μητροπολίτες να συμμετάσχουν ιδίοις εξόδοις.... Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...

 


Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Διαφορά 3 μονάδων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Τσαλακωμένη η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα - Μόλις μισή μονάδα πίσω ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Έβλαψε τη χώρα το δημοψήφισμα. Αρνητικές οι επιπτώσεις και από τις πρόωρες εκλογές. Λανθασμένη η διαπραγμάτευση.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ (1)

 

Η Ελλάδα θα ζήσει όσα δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ο Λαός της! Η Ελλάδα θα ζήσει  πολλά ακόμα. Υπάρχει δρόμος ακόμα μπροστά μας.Πολύ σύντομα θα δούμε και θα ζήσουμε ακόμα χειρότερα πολιτικά εκτρώματα.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ

 

«Στις 20 Σεπτεμβρίου οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν, με την δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης», τόνισε μιλώντας προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ζητάμε ψήφο μιας νέας αρχής για την παράταξή μας και για τη χώρα, επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής. Να «κόψουν λίγο από τα φτερά των παλαιών κομμάτων και να δώσει στο Ποτάμι τη δύναμη να παίξει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης» ζητά από τους ψηφοφόρους ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

 

Σε μια μάχη χωρίς τελειωμό βρίσκονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων μιας και  ο αριθμός των νεκρών στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας αυξάνεται ραγδαία, αν και γίνεται σημαντική προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα με την μαζική χρήση των ειδικών δυνάμεων, ενώ πλέον σε συναγερμό είναι και η αλεβιτική κοινότητα η οποία είναι και περιθωριοποιημένη αν και μετέχει όλων των υποχρεώσεων που τους επιβάλλει η Άγκυρα.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

Σε συνέντευξη της στην ελβετική εφημερίδα Le Temps, η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρει πως ένα είδος αναδιάρθρωσης του χρέους και όχι διαγραφής, θα βοηθούσε αρκετά την Ελλάδα να διαχειριστεί το «μη βιώσιμο» χρέος της.

ΠΟΥΤΙΝ: ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ...ΠΟΛΕΜΟ..

 

Ο Πούτιν δείχνει διατεθειμένος να υπερασπιστεί και να προστατέψει τους Χριστιανούς στη Συρία, που σφάζονται από τους τζιχαντιστές. Έτσι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ασάντ και του εξέφρασε τις ανησυχίες του, για όλα αυτά που γίνονται κατά των Χριστιανών. Επίσης άλλη μια κίνηση που δείχνει πως η Ρωσία του Πούτιν είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τις χριστιανικές αξίες, είναι πως χορήγησε σε 50.000 Χριστιανούς υπηκοότητα.

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

 

Την έκρηξη του υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, προκάλεσαν οι επικρίσεις, της  Συμμαχίας Πολιτών σχετικά με το έγγραφο του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, το οποίο διέρρευσε στα Ηνωμένα Έθνη στις 29 Ιουλίου.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΧΙ ΟΛΗ Η ΕΕ

 

Σε "καταφανή αποτυχία" ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών και όχι στο σύνολο της ΕΕ, να δεχθούν πρόσφυγες απέδωσε την κρίση του μεταναστευτικού προβλήματος ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. "Δεν έχουμε να κάνουμε με μια αποτυχία της ΕΕ, αλλά μάλλον με μια καταφανή αποτυχία ορισμένων κυβερνήσεων, που δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες και με αυτό τον τρόπο εμποδίζουν μια κοινή ευρωπαϊκή λύση", δήλωσε ο Σουλτς στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. Όπως είπε η αποτυχία αυτή μετατρέπει τη Μεσόγειο σε μαζικό τάφο και προκαλεί ανατριχιαστικές σκηνές στα σύνορα.

TO ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 
 
 Ματθ. κα΄ 33-42
Άνθρωπος ην οικοδεσπότης όστις εφύτευσεν αμπελώνα και φραγμόν αυτώ περιέθηκεν καί ώρυξεν εν αυτώ ληνόν και ωκοδόμησεν πύργον, και εξέδοτο αυτόν γεωργοίς, και απεδήμησεν. ότε δε ήγγισεν ο καιρός των καρπών, απέστειλεν τους δούλους αυτού προς τους γεωργούς λαβείν τους καρπούς αυτού. και λαβόντες οι γεωργοί τους δούλους αυτού ον μεν έδειραν, ον δε απέκτειναν, ον δε ελιθοβόλησαν. πάλιν απέστειλεν άλλους δούλους πλείονας των πρώτων, και εποίησαν αυτοίς ωσαύτως. ύστερον δε απέστειλεν προς αυτούς τον υιόν αυτού λέγων· εντραπήσονται τον υιόν μου. οι δε γεωργοί ιδόντες τόν υιόν είπον εν εαυτοίς.