28 Αυγούστου, 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

 

Επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με αφορμή την πρόσκληση των Μητροπολιτών των επαρχιών των «Νέων Χωρών» στη σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου.

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΘΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

«Όλοι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας ώστε και οι εκλογές να διεξαχθούν κατά τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν, να επιλύονται κατά το δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο», ανέφερε η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στη Βουλή.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ

 
Σε στάση αναμονής είναι το εκλογικό σώμα σύμφωνα με ερευνά της εταιρείας Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. Οι αναποφάσιστοι είναι το «πρώτο κόμμα», ενώ εντελώς αβέβαιη αποτυπώνεται η εκλογική συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου. Δείτε όλη την Δημοσκόπηση ΕΔΩ....


ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΙ

 

Τα χαμόγελα και η αμηχανία… κυριαρχούσαν στην ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης που έγινε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ

 

Την ώρα που η Ελλάδα παραμένει ακόμη αιχμάλωτη στα δεσμά του μνημονίου -του τρίτου κατά σειρά και του πιο σκληρού που έχει έως τώρα υπογράψει χώρα της Ευρωζώνης- αναπόφευκτα γίνονται παραλληλισμοί με τις υπόλοιπες χώρες που αναγκάσθηκαν να υπαχθούν σε πρόγραμμα δανειακής στήριξης, καταφέρνοντας όμως να το ολοκληρώσουν και να γυρίσουν σελίδα, απαλλαγμένες από την αυστηρή εποπτεία των πιστωτών.

ΤΑ... ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

Μπορεί η ρύθμιση των 100 δόσεων να έδωσε ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που έσπευσαν να ενταχθούν σε αυτή, ωστόσο φαίνεται πως το επόμενο διάστημα τους περιμένουν ουκ ολίγες αρνητικές εκπλήξεις.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος πρόκειται εντός της ημέρας να καλέσει στο γραφείο του τον Παύλο Χαϊκάλη, για να του ζητήσει να προσκομίσει εντός 24 ωρών όλα τα αποδεικτικά έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της off shore εταιρίας, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής επικοινωνίας του κόμματος Τέρενς Κουίκ το πρωί της Παρασκευής.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΙΑ ΣΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ GREXIT ΚΑΙ BREXIT

 

Στην αρχή ήταν μια ωραία λέξη για τίτλο σε ειδησεογραφικό άρθρο. Σιγά σιγά άρχισε να χρησιμοποιείται ευρέως. Και πλέον έγινε και επίσημη λέξη του παγκοσμίου φήμης και κύρους διαδικτυακού Λεξικού της Οξφόρδης: περί Grexit ο λόγος, αυτή τη φορά όμως όχι με απειλητικές προεκτάσεις.

ΝΕΟ ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

 

Ένα νέο τείχος θα ξεκινήσει να χωρίζει την Ευρώπη και συγκεκριμένα την Εσθονία και τη Ρωσία, αυτή τη φορά. Η χώρα ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να ανεγείρει έναν φράχτη μήκους 110 χιλιομέτρων στα σύνορά της με τη Ρωσία προκειμένου να ενισχύσει τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν.

ΓΙΑ ΒΥΘΙΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Φόβοι εκφράζονται πως πλοίο με εκατοντάδες μετανάστες βυθίστηκε ανοιχτά της Λιβύης. Αξιωματούχος των υπηρεσιών Ασφαλείας από την πόλη Ζουάρα αναφέρει πως πλοίο το οποίο μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες αλλά το σκάφος αναποδογύρισε με αποτέλεσμα 100δες άνθρωποι να παγιδευτούν στο κύτος.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 

Ποιος ξεχνά το 2009 την ανατροπή Καραμανλή εξαιτίας των απειλών που δεχόταν για τη ζωή του από ξένες μυστικές υπηρεσίες Ο Καραμανλής είχε φτάσει στο σημείο, μαζί με τον πρόεδρο Πούτιν, να υπογράψουν τη συμφωνία κατασκευής του αγωγού Μπουργάζ Αλεξανδρούπολης που θα άλλαζε τα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στους Αμερικανούς...

ΧΑΘΗΚΑΝ 16.700 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

 

Οι δραματικές αλλαγές που επέφεραν τα capital controls δεν περιορίζονται στην αδυναμία των καταθετών να κάνουν αναλήψεις, αλλά είχαν αντανάκλαση και στην πραγματική οικονομία. Άρα και στην απασχόληση.

4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΕΡΕΩΝ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

 

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 26/8/2015 στη Βέροια οι εργασίες του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, που διοργανώνεται από την Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 55 Ιερών Μητροπόλεων.